28 Ağustos 2019 Çarşamba

Ahmet Gürleyen & Galatasaray, stoper sorununu her fırsatta yazacağım


Stoper sorununu her fırsatta yazmaya devam edeceğim. Bu sorunun acil şekilde çözülmesi gerekiyor, alternatifsizlik sezon içinde sorun yaratır. Luyindama / Marcao ikilisi sezona kötü girse de geçen sezonu unutmadım, potansiyellerine inanıyorum. Bu ikiliyi yükseltecek bir Nzonzi hamlesi de geldi, mutlaka performans artışı sağlayacaklar.

Sorunun temeli sezona kötü girmelerinden öte alternatifsiz olmaları. Bu ikiliyi zorlayacak ciddi bir stoper gerekiyor. Formayı zorlamalı, bu ikiliyi tedirgin etmeli. Rahatlık da problem, rehavet oluyor. Futbolcu kendini olmazsa olmaz görüyor ve iyi çalışmamaya başlıyor. Marcao'daki sorun bu mesela, geçen sezonun etkisi o kadar yüksekti ki "olmadan oldum" sendromu ilk belirtileri göstermeye başladı.

Yabancı stoper almak zor, 14 kişilik kontenjan zorluyor. Yerliler için de havuz o kadar geniş değil. Mert Çetin'i çok istemiştim mesela. Potansiyelinden ve gelebileceği noktadan bahsetmiştim. O ise Süper Lig'e dahi çıkmadan Roma'ya gitti. Ömer Toprak da gündeme gelebilirdi, özellikle tecrübesi ve hızı önemliydi. O da Werder Bremen'e kiralandı, tren kaçtı.

Kaan Ayhan'ın ise bonservisini karşılamak zor. En kötü ihtimalle 5-6 milyon avro'lar konuşulur ki şu an - 2.8 milyon avro'dayız diyoruz. Ülke içine yine döndüğümüzde Ertuğrul Ersoy gibi isimler konuşulacak. Onun da Ahmet Çalık'a göre fazlasını verebileceğini düşünmüyorum. Ne kadar genç olursa olsun, fark etmiyor. Kalitesine hiç inanmıyorum.

Mainz 05 forması giyen, 20 yaşındaki Ahmet Gürleyen'in de adı Galatasaray'la anılıyor. Henüz Bundesliga'da maça çıkmamış olsa da Mainz 05 forması giyiyor, potansiyel sahibi bir isim. Bu tarz gurbetçilerin maliyetleri çok yüksek olmaz ve performans göstermeleri sonrası da ciddi bedellere ulaşabiliyorlar. Denenebilir, bu iyi bir fırsat.

Futbolcu hakkında TransferMerkez 'den Çağan Kesmen'in yorumunu paylaşmak isterim. Benim futbolcu hakkında çok fazla bilgim yok, Çağan'ın ise görüşlerine büyük önem veririm;

"Ahmet Gürleyen yabancı sayısını artırmadan gurbetten alınabilir en sağlam 4-5 stoperden biri. Üst düzey zinde vücuduna oranla reaksiyon hızı fena değil. Zaten etten hava savunma sistemi kendisi. U19 Bundesliga'da daha göz alıcı savunmacı yoktu. Geç de olsa kadraja girmesi güzel.."

Mert Çetin için yazdıklarımı hatırlarsınız, aynısı Ahmet Gürleyen için de geçerli. Tarzı biraz daha Luyindama'ya benziyor. Gücü, hava hakimiyeti ve hamle zamanlaması iyi duruyor. Tabii bahsetmiş olduğum "gerekirse Luyindama / Marcao'yu kesebilmeli" düşüncemi ne kadar destekler tartışılsa da gelecek adına iyi bir yatırım.

20.08.2019 tarihli yazı..

20 yorum:

  1. Bildiğimiz isim değil ama aktardığın özellikler ihtiyacımızı karşılar. Top kullanma beceresi, yerden müdahale vb oynayarak, çalışarak gelişecek özellikler. Ozan Kabak'ın ilk hali ile gittiği zamanki hali epey farklıydı. Ertuğrul'u defolarıyla(bu arada Ahmet'ten farklı değil yaklaşımına katılmıyorum. Ahmet, tadıldığında "ötekini getir" dedirten şaraba döndü) alacağımıza işleyelim bu elemanı daha iyi. Yabancı sınırı olmasa Ozornwafer iş yapardı ama tutamayacağız(Bu arada Antalya istemiş hemen verelim. Orada oynar) Donk kapatır stoperi diyorsun. Orta saha oturana kadar orada da ihtiyacımız var. O nedenle bir alternatif artı Donk olsun stoper için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul Ersoy'da her özellik var ama hiçbir şey de yok gibi bir durum var. Ben hiç güvenmiyorum.

      Sil
    2. Son hafta semih yada ertuğrul gelir. Bu yıl için değil aslında seneye 10 a düşecek yabancı. O zaman 2 yerli stoper şart olacak. Okan formülü olursa Ertuğrul alınmalı. Semih en kötü seneye bizde.

      Sil
    3. Ertuğrul Ersoy da Fransa'ya gitti :)

      Sil
  2. Donk+Ahmet Gürleyen kupa da falan Ogün Çalışkan'ı kullanmak mümkün ayrıca Abdussamed'di de kupada kullanabiliriz.Gayet mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da görüyor gençleri. Kullanmıyorsa bir bildiği vardır diye bakıyorum.

      Sil
  3. Belki bir sürpriz olur ve Işık Kaan ya da Gökay’ı izleriz bu sene.

    Önümüzdeki sezon için Kaan Ayhan bonservissiz bir şekilde alınabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık Kaan Arslan için zaman var gibi. Gökay Güney de fizik olarak sırıtıyor maalesef.

      Sil
    2. Bence Kaan Ayhan bu sekilde devam ederse sezon sonunda daha güclü takimlara gidebilir. Kaani gercekten istesek simdi almamiz gerekir....

      Sil
    3. Onun için de ciddi bonservis geliri elde edilmeli ki yatırım yapılmalı.

      Sil
  4. Bana nedense Koray Günter'i çağrıştırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter bence daha büyük potansiyeldi. İyi bir top tekniği ve fiziği vardı. Olmadı maalesef.

      Sil
  5. Valentine'den yararlanmamız bu kadar yabancı varken zor gibi görünüyor. Risksiz bir transfer. Üzerine gidilebilir. İlerde bonservis de kazanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozornwafor'un gelişimini takip edeceğiz, burada oynaması imkansız gibi bir şey.

      Sil
  6. Nedense stoper alınmayacak ve Donk 3. stoper, altyapıdan biri de 4. stoper olacakmış gibi hissediyorum ben

    YanıtlaSil
  7. Kadroda 12 yabancı olabiliyor unutuyoruz galiba. Yerli yedek şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper ve orta saha için özellikle şart oğlu şart.

      Sil
    2. İşte bu yüzden son günlerde Topal'a gidilirse şaşırmam :(

      Sil
    3. Gidilecek zaten, Allah'ın emri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir