27 Ağustos 2019 Salı

Berkay Özcan & Galatasaray, iyi bir 10 numara olma potansiyeli fazlasıyla var


Galatasaray'ın orta saha alternatifi yok. "Alternatif" adı altında yapılan transfer harekatı içinde hala orta saha ve stoper adına büyük bir boşluk var. Kayserispor deplasmanında Seri cezalı, Belhanda da yok gibi görünüyor. Nzonzi / Donk garanti görülüyor, peki önlerinde kim oynayacak? İş dönüp dolaşıp Selçuk İnan'a gelebiliyor ve o da ilk 11 için yeterli bir futbolcu değil.

Belhanda'yla alakalı bir bilinmezlik de var. Beliyle alakalı sorun yaşıyor ve çıkacak sonucu bilmiyoruz. Eğer fıtık varsa ameliyat demek bu, yani uzun bir ayrılık. Zaten alternatif sorunu yaşıyoruz, bir de 11'in vazgeçilmez ismini kaybetme ihtimali var. Yabancı sayısıyla da sorun yaşarken, orta sahaya çok ciddi yerli hamleler gerekiyor.

Yerli bir 8 diyordum, şu durumda en az 2 isim lazım diyorum. Alabileceğin isimler de belli. Berkay Özcan, Taylan Antalyalı ve Yunus Mallı. Taylan Antalyalı'nın bonservisi makul görünse de sattığın kadar al dengesinde ekside olduğumuz için hamle yapmak zor. Yunus Mallı ise Wolfsburg tarafından gözden çıkarıldı, kiralanması düşük de olsa ihtimal. 

Berkay Özcan'ın ise İstanbul'da bir takıma kiralandığı yazılıyor. İhtiyaçlar düşünülünce de bu takımın Galatasaray olma ihtimali var. Orta saha arayışımız acil ve bunu da sattığın kadar al dengesi içinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca bonservisi de yüksek olmazdı, ne kadar yetenekli olsa da Bundesliga'da bir türlü tutunamadı. 

1.5 - 2 milyon avro arasında bir bonservis beklentim var. Belki sonraki satış payı da koyulabilir. Ama bizim şu aşamada bu parayı verecek durumumuz dahi yok. Kiralanır, peşine opsiyon konur ya da bu zorunlu bir opsiyona da dönebilir. Berkay Özcan henüz 21 yaşında ve özellikle Türk Ümit Milli Takım'ında yaptıklarıyla iyi bir geleceğim olabilir diyor.

Aslında ağırlıklı olarak 10 numara oynar. Yer yer 8 numarada, sol kanatta ya da forvette de kullanıldığı oldu. Mesela Atalay Babacan da yetenekli, Berkay Özcan da. Farkları fizik, Berkay Özcan bu konuda önde ve avantajı olacak. Teknik ve pas özelliği yüksek, iyi bir 10 numara olma potansiyelini fazlasıyla barındırıyor. Aşama kaydetmesi gerekecek, o da Fatih Terim gibi bir teknik adamın elinde mümkün.

8 yorum:

  1. 2 orta saha alınmalı da Atalay da yavaş yavaş şans bulmalı lig maçlarında.Elimizde böyle bir yetenek varken yaşı geçmiş biri için bunu heba etmek bana çok saçma geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulacaktır da, bence hoca Atalay'ı hazırlıyor.

      Sil
  2. Orta saha alternatiflerimiz çok az. Ya Berkay gibi bir oyuncu alınacak ya da Mustafa Kapı Atalay gibi isimlere güvenilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan joker de, kullanabileceğiniz birçok pozisyon var.

      Sil
  3. Berkay basaksehirde opsiyonlu kiralık. Kacirmasaydik iyidi.

    YanıtlaSil
  4. Yaşlanıp bikac sakatlık geçirdikten sonra kaç paraysa verip alırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeline yaklaşırsa burada kalmaz zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir