21 Ağustos 2019 Çarşamba

Bir forvet daha arayan Monaco'nun Slimani'yi transfer etmesi müthiş değil mi?


Çok değil, henüz 2 gün oldu. Slimani'nin yaşadığı düşüşten kaynaklı bir "acaba" sorusu sormuştum. Bu "acaba" içinde de Fenerbahçe günlerini unutmak gerektiğini söylemiştim. Slimani'nin geçen sezon büyük bir hayal kırıklığı olduğu gerçek. Çok fazla saç baş yoldurdu ama takımının da durumu çok kötüydü. Böyle bir forvetin, Türkiye'de hayal kırıklığı olmuş olmasına şaşırıyorum.

Fizik güç var, mücadele var, bunun yanına yeteneği de ekleyin. Fernandao'nun dahi bu ligi süpürdüğü dönemler oldu. Fizik gücü ve mücadelesi ön plandaydı, bu sayede. Slimani ise yetenek tarafında da vardı. Fenerbahçe'ye imza attığında üzülmüştüm, o dönem biz de forvet arıyorduk ve tam da Fatih Hoca'nın kalemi bir isim kaçırmıştık.

Ffp şartları ve Slimani'nin düşüşünü düşününce de Galatasaray için olabilir diye düşündüm. Olası bir "bedelsiz kiralama" durumu. Maaşından bir kısmı Leicester City'nin karşılayacağı, kira bedeli için de rakam konuşulmayacak transfer. Gelen yorumlara baktığımda ise "ağabey sen ne diyorsun" diye tepki gösteren çok arkadaş oldu. Saygı duyuyorum tabii ki, onlar da haklı. Mitroglou'ndan herkesin ağzı yandı.

Şu an ise daha iyisi oldu. Bir forvet daha arayan Monaco'nun Slimani'yi transfer etmesi müthiş değil mi? Jardim'in Portekiz günlerinde müthiş katkı aldığı bir futbolcu. O kontenjandan transferi gerçekleşti ve Ben Yedder'in yanına Slimani'yi düşünebilecekler. Ne yaparlar, ne ederler sorusu beni ilgilendirmiyor. Takım içerisinde büyük bir vizyon kaybı yaşadıkları kesin.

An itibarıyla Falcao transferi önünde bir engel kalmaması gerekiyor. Bir forvet dediler, üstüne bir tane daha dediler. Bu işin sonu yok yani. Mevcut kadroda da forvetleri var, sakatlıktan dönecekleri olacak. Nasıl bir düzenle oynayacaklar ki? Falcao koptu yani, gelecek. Her şey tamam olmalı, bu işin mazereti kalmadı.

Ahmet Bulut kendisi söyledi. Bir forvet daha bekleniyor, sonrasında bu iş çözüme kavuşacak. Ben bugün için Falcao konusunda açıklama bekliyorum. Perşembe / Cuma da imza olur, biz de artık önümüze bakacağız. Konyaspor maçının en azından kadrosunda yer alması gerekiyor. Falcao hamlesi sonrası odağı yine saha içine vereceğiz, daha da önemlisi üzerimizdeki ölü toprağını atacağız.

17 yorum:

  1. Herkesin kacirdigi bir nokta var,biz -2.9 dayiz suan,monaco muhtemelen 3-4 m bonservis istiyor ama biz veremryiz cunku satis yapip yapmayacagimiz belli degil,bu transfer belkide bu yuzden gecikti tamamen bonservis odakli bir sorun olabilir,2.9 dan daha fazla bile olabilir bile yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAP gelmeden bu hesaplari yapmanin pek anlami yok. Kimisi bonservissiz diyor digeri ise 3-4 milyona gelecek diyor. Hele gelsin ondan sonra sorulur. Bence Luyindama yi CL de oynatmama gibi bir luksümüz yok. Bence bu takimdan her türlü 1 veya 2 isim ayrilir. Diagne öyle yada böyle gidecek bundan dolayi + ya gecememiz icin bir neden yok aslinda...

      Sil
    2. falcao için 100 bin euro verelim bence. hem bizim hesap yuvarlanır, eksi 3 milyon euro oluruz, onlar da bi çorba içerler :)

      Sil
    3. Mitroglou sonrası -2.9 azaldı tabii :)

      Sil
  2. monaco küme düşer..falcao için mitroglounun ayrılması bekleneniyor,bonservis konusunda daha geçen hafta anlaşıldı monacoyla.stoper aranmıyor çünki donk var.diagne ve belhanda gidecek samatta ve wanyama gelecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi diyelim ki belhandaya güzel bir teklif geldi ve onunla kazandigin parayi samattayi aldin. Falcao-Samatta ikilisi sahane olur bu arada. Wanyama ucuz sartlarda gelse bile ile Belhanda nin yerini dolduramazsin, Wanyama defansif orta saha ve daha önemli olan ciddi sakatlik gecmisi olan biri. Kesin katki alabilecegin biride degil yani üst üstte tehlikeli hatalar olur bence.....

      Sil
    2. Bu kafa, vizyon ve panik haliyle eski günlerni zor görecekler. Wanyama, Nzonzi sonrası olmaz.

      Sil
  3. Biraz bu Falcao meselesi hakkında birşeyler yazmak istiyorum. Herkes konuştu ama teknik ekip net bir tavır ortaya koymuyor. Falcao ismi ciddi olarak anılmaya başladığı zamanlarda kaynak kimdi hatırlamıyorum sanırım Erhan Telli, Terim'in Falcao'yu istemediği Samatta'yı istediği, Falcao isminin bazı kesimlerce ortaya atılıp yaptırılmaya çalışıldığı ile ilgili bir bilgi geçilmişti. Terim istiyor mu sorusu benim halen kafamı karıştırıyor.. Ben hala Samatta'yı Falcao yerine tercih edip yanına pivot bir santrafor istemiş olabileceğine daha çok ihtimal veriyorum.

    İkinci olaraksa muhtemelen farkındasınızdır, başından beri denen şey şu; uğraşılıyor da uğraşılıyor... Ne uğraştırıyor olabilir bu kadar. Süreç neden bu kadar uzadı ve halen Monaco tarafı daha fazla para koparma peşinde. Daha forma sponsoru bile olmayan takım için bu soruların cevabı bence şu; SPONSOR, SPONSOR, SPONSOR. Forma sponsoru bu transfere de sponsor olacaktır, adamlar bonservis istiyor her türlü 5-6m artık neyse olur da bu sponsorluk işi yatarsa bu miktarda bir bonservis ödenemez. Terim'de bu transferi hiç istemez. Olay bundan ibaret gibi geliyor bana.

    Falcao geldi diyelim yarın, iyi bedelle bir satış yapabilirsek Diagne olur, Feghouli olur, bilmiyorum belki biraz hayal ama bir ara gündeme gelmişti Talisca'yı kiralamak gibi bir fikir doğar mı acaba, mükemmel bir hamle olabilir. Babel'de var, CL var, önünde Falcao olacak gelmeyi ister diye düşünüyorum, bize 10m'e patlayacak bir hamle olur ama hakkını da verecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca, Falcao'yu istemese bu kadar uğraş olmaz. Buna emin olabiliriz.

      Sil
    2. Ne istiyor ne de hayır diyor. Falcao bir Drogba olmayacak onun gibi olmasını da bekleyemeyiz, hayal kırıklığı yaşayabiliriz hocanın istediği bir tipte oyuncu değil. Diagne ile devam edeceğiz gibi sanki, satamadık.

      Sil
    3. Falcao işi bir şekilde olacak diye bekliyorum hala.

      Sil
  4. Falcao'yu bonservissiz bırakmak içlerine sinmiyor adamların

    YanıtlaSil
  5. bugün gelmezse gelmez bidaha,
    beklemeyin bugünden sonra,
    ama gelirse efsane olur
    radamel falcao garcia

    YanıtlaSil
  6. bugün bir falcao gerginliği var herkeste gibi,bekleyiş çok zor.18dediler galiba uçağa binmiş olması lazım,ben böyle durumlarda bunu izlerim,tavsiye ederim :)))
    https://m.youtube.com/watch?v=0dytfx4YXvc

    YanıtlaSil
  7. cuma 19:06 ya kadar kap geleceğine 3kişiyle iddaaya girdim.umarım şimdiye kadar bana çok kazandıran yönetim busefer batırmaz,#kaplanı serbest bırakın :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir