13 Ağustos 2019 Salı

Bu tarz gençler adına ödenmesi gereken paralar olsa da ffp işte, imkan vermiyor


Monaco, Onyekuru'yla 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bonservis bedeli ise 13.5 milyon avro + 1.5 milyon avro'luk bonus. Rakamı paylaşarak başlamak istedim, normalde ödenmeyecek paralar değil. Denayer de geçtiğimiz sezon 6.5 milyon avro bonservise Lyon yolunu tutmuştu. Bu tarz gençler adına ödenmesi gereken paralar olsa da ffp işte, imkan vermiyor.

Paranın ne zaman sizde olacağı belli değil. Geçen yıl yaz döneminde sattığın kadar al dengesinden ötürü Cornelius'u dahi kiralayamadık. Ocak ayında ise Diagne'ye 10 milyon avro'luk bonservis verildi, hatta 3 milyon avro'luk da şampiyonluk bonusu var deniliyor. Denayer için de 6.5 milyon avro bulamadık, Ocak ayında Luyindama için 3 + 5 milyon avro'luk bir transfer gerçekleştirdik.

Ffp sarmalında bu tarz "al / geliştir" yöntemini doğru buluyorum. İyi sınavlar verdik. Bu sayede de x kulüpler Galatasaray'a güvenmeye başlayacak. Hatta Seri bile bu yolla geldi diye bakıyorum. Bonservis bedellerine madde koyulabilir, şu aşamada tek eksik o. Onyekuru da Denayer de Fatih Hoca'ya çok şey borçlular. İkisinin gelişimi üzerinde de çok büyük pay sahibiydi.

Aidiyeti yüksek futbolcuların daima peşindeyiz. Onyekuru sadece 1 yıl kalmış olsa da burayı evi bildi ve kazanılan kupalarda çok büyük pay sahibiydi. Kiralığım, geri durayım gibi bir düşünce asla durmadı ve elinden geleni yaptı. 31 lig maçında 14 gol 5 asistlik bir katkıdan bahsediyoruz. Üstelik sezonun ilk yarısını sağ kanatta oynamak zorunda kalmasına rağmen.

Eğer Galatasaray'da kalsa daha ötesi de olabilirdi. Fatih Hoca var, Onyekuru'dan ne alacağını iyi biliyor. Onun da bu düzen içinde önemi büyüktü. Sadece Onyekuru üzerinden temel alan hücum düzenimiz dahi vardı. İyi cevap verdi bu sorumluluğa ve neredeyse her büyük maçta golü var. Bu genç yaşına rağmen hiç sinmedi, olgunluk gösterdi.

Yolu açık olsun, Monaco'da en iyisini yapmasını diliyorum. Jardim de onun adına en iyi teknik adamlardan biri, gelişimi devam edecektir. Uyum sorunu yaşayacağını düşünmüyorum, lig de tam onun ortamı. Bundan 2-3 yıl sonra Onyekuru'yu çok daha büyük paralara satmaları mümkün olabilir. Keşke biz alabilseydik, bonservis bedelini düşündükçe üzülmeye devam edeceğim.

11 yorum:

  1. 23 kişilik kadroda en fazla 8yabancı ancak enazda 8 u-21 oyuncu bulundurma zorunlulugu..bizim uygulamamız gereken sistem işte bu..şimdi eminim bazı dostlar diyecek tarık çamdallara 4-5 milyon bonservis verildigi zamanlara gerimi dönücez diye..tabiki hayır çünkü böyle bi sistem kulüplerimizi zorunlu olarak portekiz takımlarının uyguladıgı sisteme adapte eder,kendi başlarına yapıcakları yok zaten trabzon dışında.en fazla 7-8 21yaş üstü türk oyuncu bulunur her takımda buda yerli oyuncuların maliyetini gereksiz oranda şişirmez..yani yabancı ve u-21 kuralı birbiri için denge olur..zaten şu anda galatasaray böyle 1-bursadan gelen yeni kaleci,2-emre mor,3-selcuk,4-adem,5-şener,6-jimmy,7-ahmet çalık..zaten hiç oynamayan kostas la ozornwaforu da elden çıkarıp u-21 den oyuncu alırsın..kolaylıkla adapte oluruz böyle bir sisteme..bu sadece bir öneri ama hersene enaz bir-iki genc oyuncumuzu 5-6 milyon eurolara avrupaya satmamızı saglar,inanın mesela şu atalay kardesimize iki sene 20-30 mac süre verseydik city,arsenal olmasa bile everton,fulham gibi takımlara satardık fenamı olurdu?kapı kapı dolaşıp diagne yi satacak yer aramazdık transfer bütçesi yaratmak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. u21 oyuncularin zorunlu oldugu bir ligde bence 1- ligimizin kalitesi ani bir düsüs yasar cünkü takimlarimizin cogu daha yasli oyunculardan kurulmalarindan ziyade u21 oyucularina bakmiyor bile. Biz yine idare ederiz, Atalay, Abdussamed, Yunus Akgün vesairelerle ama cogu takimimiz paf ligi seviyesine düser bence, net. 2- transfer döneminde u21 oyuncularin maliyetleri amansizca yükselir. 19 yasinda bir oyuncu icin GS, FB, BJK, TS, 3,4,5, milyon eurolari bulan bir bonservis rekabetine girer üstüne o gence yüksek bir maas baglar. Tarik Camdal olayindan farki ne olur anlamis degilim ? Daha genc bir isim olur ok. Daha faydali bir isim olur mu peki ? 3- bu kural cok güzel ve hos geliyor kulaga fakat oraya nasil gelindigini bilmiyorsaniz elinizde patlayabilir. Ülke futbolunun sartlarini göz önünde bulundurmadan hareket etmek uzun vadeli zararlara sebep olabiliyor. Bahsettiginiz sistem mevcut sistemden daha yararli olabilecegini henüz göremedim fakat bu konuyu güzel bir sekilde ele almissiniz ve bana (mevcut yöneticilere ragmen) güzel bir lig hayal ettirdiniz tesekkürler :))

      Sil
    2. U21 zorunluluğu sadece 1 tane, CL için. Lig farklı ve bazıları yaş kategorisine girmediğinden isimlerini bildirmeden de oynayabiliyorlar.

      Sil
  2. Son dönemde Denayer ve Onyekuru gibi oyunculari kendimize baglayamadigimiza ne kadar cok üzülsemde Marcao ve Luyindama hamleleri beni okadar sevindirmisti. Dortmund veya Leipzig gibi takimlari takip etme nedenim kaliteli genc oyunculari istisnasiz bir sekilde her transfer döneminde kapmalari. Bu tarz takimlardan yarinin dünya yildizlari cikiyor. Seviyorum böyle yönetim tarzini. Elbette Galatasarayimizi o takimlarinin ekonomisi ile kiyaslamam fakat bizim olusturabilecegimiz sponsorluklarla ile kaliteli genclere ayriyeten bir bütce olusturabiliriz. Fatih hocanin böyle bir hareketi düsünebilecegini Bruma transferinde umuyordum. O transfer bütcesi o zaman mevcuttu. Peki ya her sezon böyle bir bütcemiz olsa ? Her sezon en az bir yada iki genc, star isigi olan bir yetenek ile güclensek ? Radikal bir genclesme operasyonu degil, disiplinli ve uzun vadeli, devamliligi olan bir genclik calismasi yeterli olabilir. Emre Utkucan yönetiminde güclü bir scout ekibi var, olabilir aslinda. Bu hem gencler icin kulübün profilini daha enteresan hale getirir hemde bize maddi zenginlige yol acabilir. Elbette suan yetenekli altyapimiza gözlerimizi cevirir olduk fakat 2 yil sonra büyük bir ihtimal ayni genclere sahip olamayacagiz. Türkiye sartlarinda acaba bu nasil gerceklesebilir ? Dortmundu takip ettigini uzun zamandir görüyorum :)) yorumunu merak ediyorum. Saygilar ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz hamlelerin devamı için bonservis girdisi lazım. Maalesef o yok.

      Sil
  3. şu anda u-21 i eniyi olan takım galatasaray,trabzon beşiktaş sonra gelir..alt ligde altınordu diye biliyorum.yalnız şu var world class enazından elit oyuncu çıkarmak istiyorsak,yada onyekuru gibi wonderkidlere 10-15 milyon basıcak ekonomik güce erişmeyi hayal ediyorsak bizde 20-21 yaşındaki oyuncularımızı o fiyatlara avrupa pazarına sürebilmeliyiz buda ancak genc olduguna bakmadan onlara süre vererek olur,ozan kabak gibi satışı her sene 3-4 defa yapabiliyor olsan onyekuruyu da alırsın benzerlerini de bence yine al falcaoyu,ibrayı kimse bişey demez ancak gencleride oynatmalıyız.birde 30yaş üstü transferler için enaz 10defa milli formayı giyme zorunluluğu gelsin..adı sanı duyulmamış yaşlılara karşıyım,burası huzurevi değil gitsinler çine katara arabistana,yallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmak sorun değil, o isimlerin kaçı A takımı kaldıracak potansiyel. U21leri kazanmak mesele değil yoksa.

      Sil
  4. Galatasaray'i sahiplenmesi ve saha icindeki yaptığı katkı bize kalan tek kâr kiralık futbolcuda bu risk hep var olur zaten. Yolu açık olsun

    YanıtlaSil
  5. İlk yarı pek yoktu ama 2.yarı net katkı verdi ve katkının dışında aidiyet duymaya da başladı.Ayrıca burda çok gelişti.Öyle ki ilk başlarda topu alıp kimseye pas vermeden giderken sezonun ikinci yarısında pas vermesi gereken yerlerde pas verdi, şut çekmesi gereken yerlerde de şut çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf onun üzerinden dönen setler oluşmuştu. O da görevini iyi yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir