21 Ağustos 2019 Çarşamba

Disney'le bağlantısı kalmayacak bir Spider-Man?


Spider-Man'ı Marvel Sinema Evreni'nin merkezinde düşünüyor ve evreni sürükleyecek "kahraman" olarak görüyordum. Peter Parker'ın ergenlik, gençlik ve olgunluk dönemlerini hesap ederek de 7 yeni filmden söz ediyorlardı. Harry Porter gibi, evren içinde büyüyen bir kahraman. Şu durum bekleniyor muydu hiç emin değilim.

Spider-Man: Far From Home'yi oldukça sevmiştim. Filmin de sonu evren içinde müthiş şekilde bağlanmış ve 4. faz'a giriş yapacaktık. Disney / Sony ayrılığını beklemiyordum, ne yalan söyleyeyim. Spider Man'ın Disney'e geri dönüşü müthiş bir adımdı ve Tom Holland'ın Spider Man'i de benim için en iyisiydi.

Tom Holland tarafında bir sorun yok gibi görünüyor, Sony onunla ve filmlerin yönetmeniyle yola devam edecek gibi. Venom'la da iyi bir iş yapmışlardı ve kendi içlerinde "evren oluşturmayı" deneyecekler. Spider Man / Venom kapışmasını mutlaka izleyeceğiz ama Disney'le bağlantısı kalmayacak bir Spider-Man da izleyenlere bu noktadan sonra çok yavan gelebilir.

Geçmişte 2 kere sıfırlanmış Spider-Man serileri var. İlk seriye herkesin saygısı büyük, Amazing Man serisi ise hayal kırıklığıydı. Spider-Man'ın Disney'e geçişi ise oldukça iyi olmuştu. Civil War ve Avengers filmlerinde de kilit rol üstlenmişti. Yeni Iron Man diyorduk, o bayrağı devralmak üzereydi. Bu noktada üzüntülüyüm.

Sony, Disney'in teklifini kabul etmediği için yolların ayrıldığı söyleniyor. Spider-Man filmlerinin tüm hasılatı Sony'e kalıyordu. Oysa filmlerin başında Disney ve Kevin Feigi vardı. Kevin Feigi, Spider-Man için Sony'e iyi bir temel bıraksa da onun yokluğunda çok parlak işler izlemeyiz diye düşünüyorum. Yavan olacak çünkü, Marvel Sinema Evreni bağlantısını mutlaka arayacağız.

Disney'in teklifi hasılatı yüzde 50 - 50 paylaşmak olmuş, Sony ise mevcut anlaşmanın devamını istemiş. Spider-Man: Far From Home, 1 milyar dolar hasılatı geçerek en çok hasılat elde eden Sony filmi olmuştu. Bu çizgi devam edecek mi, yine aynı karları elde edebilecekler mi büyük soru işareti olacak.

2 yorum:

  1. spiderman ve batman gibi fiction karakterleri matrix serisi veya james bond gibi gerçek dünya karakterlerinin bulunduğu filmlerde görmek isterim,daha fantastik olur gercegi ve hayali karıştırmak.bu filmler insanları bikaç saatligine de olsa gerçek yaşamdan koparmak için yapıldığına göre bunun en keskin yolu bu..mesela enson hüseyin boltu manchester united idmanındaki kros çalışmasında,mike tyson ve dolph lundgren ı barcelona olimpiyatları boks müsabakaları öncesindeki gösteri maçında üstelik canlı izlediğimde aynı duyguları hissetmiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok karmaşık bir hal olur, ben istemezdim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir