31 Ağustos 2019 Cumartesi

Johan Mojica & Galatasaray, profil doğru olsa da sakatlık durumuna bakmak gerekir


Bir sol bek hayalim var. Bu hayalin de gerçekleşmesi bazı şartların oluşmasıyla alakalı. Beklerden birinin gitmesi gibi, Nagatomo ya da Linnes ağırlıklı olmak üzere. Tabii Diagne ve olası bir bek satışı sonrası bonservis girdisi sağlamış olacaksınız. O vakit strateji değişebilir ve daha yüksek profilde bir futbolcu da isteyebilirsiniz.

Johan Mojica'nın adı geçtiğimiz günlerde Galatasaray'la anıldı. Marsilya ya da Galatasaray arasından bir tercih yapacağı yazılıyordu. 27 yaşında ve Girona'nın futbolcusu. Kolombiya Milli Takım'ında da oynayan bir isimdi. Onun şanssızlığı da geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık oldu. Neredeyse bütün sezonu kayıp geçti ve yeni yeni geri döndü diyebiliriz.

Sakatlık öncesindeki transfer potansiyeli çok daha yüksekti. Sakatlık sonrası ise çıkan haberlere bakınca yine iddialı takımlar konuşuluyor ama çok daha fazlası olabilirdi. Şu aşamada fırsat transferi gibi görmek gerekir. Girona'nın bir alt lige düşmüş olması nedeniyle ayrılığı olası duruyor. Böyle bir hamleye şaşırmam.

Tabii sakatlık durumuna net şekilde bakmak, incelemek gerekiyor. Geçen sezonu boş geçmesi elbette büyük bir handikap. Bu sezon yeni yeni dönüyor, hazır olması da belli bir zaman alacaktır. Sakatlık öncesinde tam bir hücum bekiydi. Çok hızlı, tempolu, git / gel çok iyi yapan, orta kalitesi ve teknik özelliği yüksek bir isimdi.

Galatasaray'ın da böyle bir sol beke ihtiyacı var. Mariano'nun temposunu eleştirsem de teknik ve oyun kurma özelliği çok yüksek. O sağ taraftayken de sol bekin daha hızlı, tempolu bir isim olmasını isterdim. Oyunu hızlandırmak, sol tarafı daha etkin kullanmak gerekiyor. Nagatomo düşüşte ve hücum tarafında çok sırıtıyor.

Bu da hücum setlerini doğal olarak etkiliyor. Sol önde olan ismi de arkasında daha tempolu bir bekle kullanmak mümkün. Johan Mojica da profil olarak böyle olsa da sakatlık sonrası durumunu pek bilmiyorum. Elimize para geçerse çok daha iyi bir sol beki ben de isterim. Doğru tarzı kendimce yazdım, umarım gerçekleşir.

6 yorum:

  1. Oyuncularin yerlesimine bakarsak saha icinde hoca sanirim klopp gibi oyunu genisletip bekleri daha fazla kullanmak istiyor,ama klopp bunu 80-90 metreyi surekli git gel yapabilen bekler ile yapiyor,simdi mariano da o kapasite var ama dayaniklilik yok,yuto da dayaniklilik var ama kapasite yok,bu oyunda sener ve linnes en ideali ama onlarinda kalitesi cok yuksek degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerden olmayacağı şeyleri istediğimizi ben de düşünüyorum. Tempoları yetmiyor, hatta hücumdaki bitiricilikleri de sarsıldı.

      Sil
  2. Büyük takımlar genellikle senin dediğini tercih ediyor. Beklerden birisi enerjik sürekli gidip gelen bir isim oluyor. diğeri de teknik oyun bilgisi yüksek bir isim oluyor. Bizde dinamik oyuncu eksikliği çok hissediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek onu istiyor sanki. Mariano'nun gideceğine inanmıyorum çünkü.

      Sil
  3. Bonservisini alacağı yazıyordu bir sitede yani ffp'ye takılmadan gelme ihtimali söz konusu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir