17 Ağustos 2019 Cumartesi

Luyindama ve Marcao ikilisi geçen sezonu unutmuş, alarm veriliyor


Geçtiğimiz günlerde de yazdım, tekrar etmekte fayda var. Çünkü görüntü iyi değil ve en sıkıntılı taraf burası gibi. Nzonzi'nin takıma dahil olmasının mutlaka stoperler üzerinde artısı olacaktır ama "bireysel hatalar" can sıkıyor. Luyindama ve Marcao ikilisi geçen sezonu unutmuş, birbirinden o kadar kopuk ki.

Hazırlık maçlarında bu alarm veriliyordu, özellikle de Marcao tarafında. Fizik olarak görüntüsü kötü ve laubali hareket ediyordu. Neredeyse her hazırlık maçında Marcao'nun bireysel hatası kaynaklı gol yedik. Luyindama da alarmı Afrika Uluslar Kupası'nda verdi ve o görüntüsü devam etmekte. Bu ikili bir arada da şu aşamada iyice çekilmez görüntü sergiliyorlar.

Luyindama'nın noksanları bellidir mesela. İyi taraflarını yazarken de gücünü ve hava hakimiyetini ön plana çıkarırsınız. Luyindama ise hava topuna çıktığında dahi kafayı nereye vuracağından habersiz bir hale gelmiş. Açık alanlarda görüntü kötü, birebir de inanılmaz kolay geçilir oldu. Güç tamam, atletizm tamam ama bildiğimiz Luyindama da bu değil.

Marcao ise ondan da kötü. Onu da ön plana çıkarırken top hakimiyetini, sol ayağını yazarız. Bu melekelerini dahi neredeyse kaybedecek. Rodallega'ya yaptığı faul ve yediği 2. sarı kartın açıklaması var mı? Top Rodallega'dan çıkmış, boşta olan bir ismi düşürüyor. Havadan ezilmesine şaşırmıyorum da ayakta dahi kalamaması üzüyor.

Bunun nedeni de bu ikiliye fazla bağımlı kalmamız. O pozisyonda bir rekabet yok, Luyindama / Marcao ikilisine mecbursun. Onlar da lakayt hareket ediyor, felaket durumdalar. Rekabet olsa ve formanın aslanın ağzında olacağını bilseler eminim ki görüntü değişir. Galatasaray'ın acil stoper ihtiyacı var ve maalesef de bu isim yerli olmalı.

Keşke Ömer Toprak'ı kiralayan biz olsaydık diyorum. Ya da Diagne satılabilirse, gelecek bonservisin bir kısmı Kaan Ayhan'a ayrılacak. Oraya rekabet lazım, bu ikilinin arasına mutlaka bir isim sokulmalı. Mutlaka toparlayacaklar, hala potansiyellerine inanıyorum ama şu görüntü felaket. Oysa en umutlu olduğumuz pozisyonlardan biriyken.

33 yorum:

  1. çok şımarmışlar. bir diğer ihtimal de düşük maaşları yüzünden "ben mi kurtarıcam bu takımı" havasına girmeleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş yüzünden değil de çok yükselttik, havaya soktuk. Problem bu. Özellikle Marcao'nun çalıştığını düşünmüyorum.

      Sil
  2. hazir oyayabilecek bir stoper ihtiyaci aylardan beri belli. Bu sorunu yöneime yazarim. Fatih hoca stoper istemistir ama gözler falcaoya cevrilince en güclü hattimizi zayif halkaya dönüstürür olduk, yazik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ı zorlayacaklar diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Çok doğru bir hamle olur. Sağ bek e de koyarsın...Marcao ya rekabet lazım

      Sil
    3. Kaan Ayhan olsa saglam bir hamle olur. Beklemedigim bir hamle olur ama ne transferler gördük :D Mevcut stoperlerimizle forma yarisina girer. Sag bek icin alternatifli olmamiz bunu pek gerekli kilmaz. Sol bekde daha acil sorunlarimiz var...

      Sil
    4. Mevcut stoperleri şu haliyle geçer :) Kaan Ayhan çok iyi 6 numara da oynar.

      Sil
    5. 6 numara oynayabilme konusuna katiliyorum. Nzonzi orayi vermez ama yedek icin ilk tercih Donk mu Kaan Ayhan mi ? Emin degilim :)) Donk daha iyi bir pasör ama Kaan daha cabuk.

      Sil
  3. Orayi yedeklemek için pek ihtimal de yok yabancı kontenjanı dolu yerli alternatif de yok denecek kadar az ve mutlaka değerinin üstünde bir paraya gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan işte, aklıma başka bir isim gelmiyor. Ömer Toprak'ı kötü kaçırdık.

      Sil
    2. Kaan beklediği teklifleri alamazsa transferin son günleri yolu Turkiye'ye düşebilir. Ben olsam yine de gelmem. Ilk 11 garantisi yok çünkü.

      Sil
    3. Kaan gelmezsede seneye yine cazip teklifler alacaktir. Skrtel in gittigi Atalanta yi reddetti ki Atalanta CL görecek. Diagnenin bonservisi Kaan icin kullanilsa külüp ikna edilir. Kaan i ikna etmek daha zor olabilir cünkü hem oynamak hemde daha iyi noktalari vaadedebilecek bir plan sunulmali kendisine. Yedek külübesi icin imza atmaz....

      Sil
    4. Bonservis girdisi lazım, yoksa alınamayacak isim değil.

      Sil
  4. hocam orta saha dörtlüsü defansa yardıma gelmezse yani koşmazsa stoperlerin ramos van dijk ikilisi olsa gene bişey değişmez.

    takımda generaller çok.ve bunlar koşmuyor.topsuz oyunda yoklar

    günümüz futbolu ise genarelleri koşturma üzerine kurgulanıyor

    diego simione felsefesi budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi bekleniyor işte, mutlaka artısı olacak.

      Sil
  5. Takımdan ümidimi kestim. Eski model hor kullanilmış yerli araba gibiyiz. Bir tarafını yaptiriyorsun başka yerden patlak veriyor. Sıfır parça taksanda arabanın genel kondüsyonu bitik yorgun.

    Futbola odaklamayın ruh sağlınız için, gidin vaktinizi başka hobilerinize ayırın daha mutlu olursunuz, Galatasaraya birşey olmaz. 14 seneyi görmüş biri olarak, takıma ara vermek herkese iyi gelecektir.

    YanıtlaSil
  6. yüzlerce yorum okudum karamsar,kötümser.ben taktik bişey sölemiycem.bu kadar tatavaya gerek yok,fransada psg,italyada juve,almanyada bayern,türkiyede gs...son 3haftaya 8puan geride girsek yine biz şampiyon oluruz.sadece şampiyonluğu kartopu oynarak kutlamak bizim tarzımız degil,mayıs ayı bizim ayımız.bilimum kuşlara 3er puan avans verdik hepsi bu..zaten bizim bu özgüvenimize fit oluyorlar.bunu kaybedersek herseyimizi kaybederiz.avrupada 2000gibi olalım zaten transferler onun icin..
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=8MZMMdHwSZI
    böyle rakiplerimiz var.osene bu kuş bu senekinden çok daha semizdi üstelik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk haftadan çok anlamsız yangınlar kopuyor. Acı bir durum.

      Sil
  7. hakikaten bune,sanki şampiyonluğu kaybettik..bence bu sene şampiyon olma ihtimalimiz haftaya kazanma ihtimalimizden daha fazla.klasik binüçyüz bilmem kaç dakikadır gol yemiyor istatikleri vardır ya,onlara hazırlanın busene,güzel kadro kurduk.ahmet(çalık)gitsin bu entry burda dursun.yapmamız gereken farklı bir deplasman taktiği.ne bileyim donk,zonzi,seriyi üçlü kullanıp belhandayı forvet arkası oynatmak mesela.daha sert mücadeleci bi ortasaha.zaten teknik ekip bunu ivedilikle düşünecektir,telekomda ise donk yerine belhandayı koyup forveti ikilemek,yada emre moru 11de düşünmekte olabilir.artık kesinlikle selçuğu kulübede bi abi olarak görüp yerine atalay gibi gençlere imkan sunulmalı.stoper takviyesi olabilir ama bonsevissiz olursa.nagatomoyu şuan elden çıkarmak bilemiycem dereyi geçerken at değiştirmek gibi,haftaya yedeğe alıp dikkati çekilmeli,japondur işimi daha iyi yapmalıyım felsefesi vardır zaten onlarda,harakiriye şimdilik gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olursun, hala en iyi kadro sende. Beşiktaş'ı da izledik mesela, ilk haftalar doğal.

      Sil
  8. gerek yoktu hasan hocanın istifasına ama işte gururlu ve karakterli çocuklar..istesende engel olamıyorsun bazı şeylere.umarım geri döner.sebep kanımca bir takım olaylar değil,almaması gereken bir kadro tercihinde insiyatif alması.ama futbol zaten hatalar oyunu degilmi.ders çıkarmak,tekrarlamamak kafi.hasan şaş kulübenin tezcanlı tarafıydı ümit hoca daha sakin,fatih hocanın yanında iki denge unsuruydu,umarım kararını gözden geçirir..bu sene zaten görünen federasyonla bir mücadelemiz olucak,teknik kadroda güç kaybetmemeliyiz

    YanıtlaSil
  9. Biz su Valentin'i kiraya versek de yabanci stoper alabilsek. Valentin malesef Marcao ve Luyindama'yi henuz zorlamayacak. Adil Rami ve Martin Cacares bosta. Ikisinden biri alinmalk. 1+1 søzlesmeyle ikna edilir. Ikisidi adaptasyon sorunu yasamaz. Ucretine takilmam. Cunku kariyerli birinin gelmesi ikisinin de formunu artirir. Yine bizim isimize gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozornwafor'un henüz 6 aylık bir A takım geçmişi var, o da kendi ülkesinde. Oynayabileceği bir PTT 1.Lig takımına yollardım ben.

      Sil
    2. Adil Rami ve Martin Cacares'i en son ne zaman izledin bilmiyorum ama Adil Rami Pamela abladan ayrıldıktan sonra geçen hafta bi reality show'da çamur güreşi yapmak için antrenmanı ekince Marsilya'dan kovuldu.
      Cacares 2 sene önce tendonu koparmış ve bir türlü tekrar güçlenememiş bir futbolcu, başı sürekli kas sakatlıklarıyla belada.
      En doğru hamle Kaan Ayhan olur almayı becerebilirsek.

      Sil
    3. Cacares ne zaman düştü desek ayağa kalktı, onun durumu farklı aslında. Lazio / Juventus görmeyi başarabilen biri, her şeye rağmen. Güvenip yola çıkamazsın ama.

      Sil
  10. Olmadan oldum demek,havaya girmek ve simariklik

    YanıtlaSil
  11. marcao da bence bi stoper değil oda bir dmc..bu arada monaco yine kayıplarda..yine 3-0 metz karşısında.adamlara ne yaptıysak artık,falcao resti çekti oynamadı.çok profesyonel ama kötü anlamda değil çok karakterli çocuk.verelim diagneyi bunlara 10milyona.tam bir kazan kazan olur,düşerlerse ki öyle gözüküyor onyekuruyla seneye gs nin kıymetini anlayıp akıllanmış diagneyi yine bize kiralarlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao stoper ama iyi olduğu noktaları unuttu ve fizik olarak çok geriledi.

      Sil
  12. Luyindama için yine bir şekilde takıma geç katıldı ve 2 3 haftaya düzelir diyebiliriz de Marcao gerçekten çok büyük sıkıntı yaşıyor.Umarım yapılan aşırı yüklemeler yüzündendir ve 2 3 haftaya düzelir yoksa işimiz iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao bu alarmı hazırlık maçlarında da veriyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir