21 Ağustos 2019 Çarşamba

Milli Takım'ın stoper rotasyonu içinde Mert Müldür'ü ısrarla unutuyoruz


Milli Takım'ın derin ötesi stoper rotasyonunu konuşurken Mert Müldür'ü ısrarla unutuyoruz. Oysa konuşulması gereken, yeteneği ve istikrarıyla da bu rotasyon içinde yer almayı hak eden bir futbolcu. Lucescu döneminde Milli Takım'a çağrılsa da son dönemde parlayan potansiyellerin yanında çok konuşmadık. Oysa çok ciddi bir potansiyel.

Rapid Wien'le son döneminde oldukça istikrarlıydı. Sağ bek özelliği de var, her iki ayağını kullanır, sol bek dahi oynamışlığı var. Henüz de 20 yaşında, bu genç yaşında ciddi bir tecrübe kazandı. Bu potansiyeli de Sassuolo es geçmedi ve Merih Demiral'ın yerini başka bir Türk futbolcusuyla doldurdu. İşin kıymetli tarafı da bu.

Türk futbolculara artık daha çok güveniliyor ve önemli transferler yapıyorlar. Türk futbolcuları ciddi potansiyel olarak adlandırılır oldular. Sassuolo da Merih Demiral'ın ardından 2. bir Türk futbolcuya güveniyor ve 5 milyon avro'luk yatırım yapıyor. Mert Müldür'ü de sezon içinde çok daha ciddi şekilde izlemeye başlayacağız.

Merih Demiral, Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü, Mert Çetin, Ömer Toprak, Kaan Ayhan, Eray Cömert ve Mert Müldür. Şu stoper rotasyonuna bakar mısınız. Ömer Toprak haricindeki tüm isimler genç, hepsi de Avrupa'da oynuyor. Böyle bir stoper rotasyonunu ülke zaten görmedi, Avrupa sahnesinde de gelecekteki gelişimlerine oranla pek fazla örneği olmayabilir.

Şenol Güneş, 3'lü savunma mı oynasa acaba. Kim dışarıda kalsa yazık olacak çünkü, hepsi bu seviyeyi hak eden isimler. Eray Cömert mesela, o da Basel formasıyla yükselen, yeni Türkiye'yi seçmiş bir futbolcu. Arsenal gibi takımlar izliyordu. Mert Müldür de aynı şekilde yükseliyor işte, 20 yaşında Serie A'ya adımını attı.

14 yorum:

  1. İki sene önce Serdar Aziz'i tek geçtiğimiz, yanına kimi koysak diye düşündüğümüz, Mehmet Topal'dan stoper üretmeye çalışıyorduk. Şimdi Serdar ilk altıda bile aklımıza gelmiyor. Şahane bir stoper rotasyonu yakaladık. Kaan ve Mert Müldür sağ bek de oynayabiliyor. Çağlar'a İngiltere yaramadı dedik, maşallah çocuk PL'de sezona bomba gibi girdi. Şenol hocanın işi çok zor. Hangi ikiliyi oynatsan diğerlerine yazık. Rakibe göre, oyun yapısına göre istediği ikiliyi kursun artık. Bu arada Mert Çetin, Müldür gibileri de hazırlık maçlarında deneyerek ısıtsın. Bu bolluk kaleci için de var. Altay Bayındır, Mert ve Sinan'ı zorlayacak diye düşünüyorum. Darısı diğer mevkilerin başına. Bu kadar seçenek arasında kim oynasın güzel problem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an 8 tane net alternatif sayıyorum ki içlerinde Serdar Aziz yok mesela.

      Sil
    2. Hangisi oynasa itiraz etmem. Benzer durum nispeten kanatlarda ve orta göbekte de oluşmuş durumda. Darısı santrafora diyelim

      Sil
  2. Keşke iki tanesi bizim bu seneki kadrosa olsaydı.Vazgeçtim bir tanesi bile lazıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eray Cömert ya da Kaan Ayhan, keşke diyorum :)

      Sil
  3. Ne kadara aldı ki acaba ? Biz yine tolgay berkay veli oğuzhan töre vs.gibi hic uğraşmadık bile ama beşiktaş Müldür 'ü almak için cidden çaba sarfetti. Uygun fiyata alamayınca vazgeçti.

    Cüzi bi fiyata gitmemiştir. Bizim adanalılar gurbetçi oyuncuya ciddi bonservis ödememe ilkelerinden vazgeçmez. :) Beşiktaş alırdı genelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 milyon avro verdiler, 4 milyon da opsiyon var. Pahalı iş.

      Sil
  4. Genç oyuncu ayagina Yunus 'u 3 e falan satabilirsek ne yap et Berkay Özcan 'a yüklen. Sonra niye borç batagindayiz yada oyuncular niye doymuş? Berkay şimdi aldın aldin sonra çok zor.

    Yunus Mallı da zor ama belki kiralanabilir.

    Emre Mor ve Berkay bizi geleceğe taşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan ciddi alternatif. Hem orta saha göbeği, hem 10, hem de sahte 9 dahi oynayabilecek isim. Yunus Mallı kiralanması da mümkün bence, imkansız değil.

      Sil
  5. İsviçre, Belçika benzeri ülkelerin yapılanması da bu şekilde dışarda oynayan oyuncuları sayesinde her turnuvaya katılıyorlar. Biz de bu yolda ilerliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolumuz bu şekilde ekol olacak.

      Sil
    2. Türk defans oyuncusu diye bir anlayis bile oluşabilir

      Sil
  6. mert çetin'i alabilsek, devre arasında veya sezon sonu marcao veya lyundama'yı iyi paralara satabilirdik. ama bu hamleleri yapmak için FFP olmaması lazım. yoksa Galatasaray'ın parası var. Finansal açıdan son 1 yılda kar etti. daha da kaynaklar gelecek. Ama olan parasını maalesef kullanamıyor.
    Eğer galatasaray tarihsel/genetik olarak futbolcu satma konusunda becerikli bir kulüp olsaydı, Cagne'yi daha mayıs haziranda satıp cebine parasını koyar ve mert müldür, mehmet özcan, mert çetin, altay bayındır hamlelerini yapardı. Zaten nzonzi, seri, falcao, babel gibi ilk 11'e aldığın adamlara bonservis parası ödemedin ki bu doğru bir stratejidir bunu alkışlıyorum! ama öte yandan sadece cagneyi değil kimseyi satamamak büyük bir başarısızlık örneğidir.
    Yıllar, dönemler geçse de yönetimler değişse de şöyle bir gözümü kapıyorum 20 yıllık periyotta, UEFA kupasını kazanan 10 goller gol kralı olmuş bir Hakan Şükür'den para kazanamamak ve nerdeyse bedavaya Inter'e gitmesine razı olmak. Okan ve Emre gibi inanılmaz kıymetli iki oyuncuyu yine bedavaya kaptırmak. Arda'yı kendi rızası dışında o zaman için gayet ucuza kaptırmak. 30 yaşındaki podolskiyi satamamak, Jardel'den para kazanamamak, 30-40'lık potansiyele sahip kendi altyapından çıkmış gencecik Ozan'la zamanında adam gibi sözleşme yapıp son derece ucuza kaybetmek, gol kralı Gomis'i 6'ya göndermeye razı gelmek vs.... bunlar benim hatırladıklarım. Daha da bu liste uzar gider.
    Cagne kendi malın, kendi malını böyle mundar eden bir kulüp olabilir mi? Tamam adam normal değil, ruh hastası ama şu adam BJK'de olsa böyle mi olurdur. BJK kimleri sattı para kazandı. Bu kadar mı zor? bazen düşündükçe kızıyorum bu beceriksizliklere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama yerine yazılabilirdi, o kalitesi var, hatta daha yüksek potansiyeldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir