17 Ağustos 2019 Cumartesi

Nzonzi'yi ffp'ye takılmadan, üstelik 2 yıllık kiralamanın ötesini görmek zor


Moraller bozuk olsa da önümüze bakacağız. İlk hafta ve favorilerin puan kaybettiğini görüyoruz. Bazı eksikler var ve bir şekilde çözülecek. Nzonzi de o eksiklerden biri işte. Bu sezon Türkiye'de yapılan en iyi transfer ve olası Falcao hamlesi bile bunun önüne geçmeyecek. Sadece saha içi değil, rakamlarıyla da kusursuz bir iş.

Emeği geçenleri alkışlayarak başlayalım. "Hocaya sportif direktör" lazım deniyor ya, oysa hocanın ekibinin el attığı transferlerin nasıl başarıya ulaştığı da ortada. Şükrü Hanedar ismini ön plana çıkarırım, Seri ve Nzonzi gibi transferlerde imza sahibi. Maliyetleriyle de, kaliteleriyle de büyük transferler.

Nzonzi'yi 1+1 yıllık kiraladık. İlk yılında kira bedeli yok, 2. yılında ise yeniden kiralamak istersek 500 bin avro ödeyeceğiz. İlk sezon sonrası 16 milyon avro, 2. sezon sonrası ise 13 milyon avro'luk satın alma opsiyonları var. 30 Haziran tarihlerine kadar geçerli bu opsiyonlar. Futbolcu da 3 milyon 250 bin avro kazanacak. Fernando'nun kazandığı rakamdan daha aşağıda.

Opsiyonu da kullanmaya gerek kalmayacak. 2 yılın sonunda 32. yaşına giriyor, sonrası düşüş olur, olmasa dahi daha makul rakamlara takımda tutabilirsin. 2 yıllığına kadroya katmışız diye bakacağız, bu bir kiralık transfer değil. Ayrıca bu işi de ffp'ye takılmadan gerçekleştirdin. 6 numarayı bonservis vermeden geçmek, olası satış sonrası yapabileceğin transferlerde sana nefes aldıracak.

Son dönemde gördüğüm en akılcı işlerden biri. Nzonzi gibi bir ismi ffp'ye takılmadan, üstelik 2 yıllık kiralamak. Bunun ötesini görmek zor. Seri de müthiş işti, harika bir futbolcu kadroya kattık ve onun transferine de ihtimal vermiyordum. Nzonzi için ise çok daha büyük "hayalcilik" diyordum. Oysa bu iş olabilecek en iyi şartlarda bitiyor. 

Bana göre Fernando'dan daha iyi ve istikrarlı bir ismi, ondan çok daha makul rakamlara transfer etmiş oldun. Nzonzi hamlesiyle birlikte birçok taş yerine oturacak. Seri'yi doğru pozisyonuna çekeceğiz, bu durum da Belhanda'yı yükseltecek. Ayrıca Nzonzi ile birlikte stoperlerin de biraz olsun nefes alacak ve takımın oturması noktasında en önemli adım atılmış olacak.

25 yorum:

  1. hocamız 8 numara oynatmasın yeter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri - Nzonzi 8 oynarlar ileride Babel(serbest)-Falcao ikilisi
      sol kanat Belhanda sağ kanat Feghouli olur bence. 4-4-2 6'lı ya döneceğiz gibime geliyor. Nzonzi gibi bir oyuncu çapa 6'ya sıkışıp kalmamalı.

      https://www.buildlineup.com/shared/5d5ac06f138c092e24ae0479

      Sil
    2. Görmek lazım o düzeni. Olmayacak bir şey değil.

      Sil
  2. Mali koşulları itibariyle bundan daha başarılı bir transferimiz yok. Nzonzi aferin yazar. Gene dayanamayıp sportif direktör olayına girmişsin :) Hoca her şeye yetişmek zorunda kalıyor. Araya Abdır mutlaka giriyor ve Falcao, Emre Mor, Emre Akbaba, Alan, Modeste örneklerinde olduğu gibi batırıyor işi.
    Nasıl bir kondisyon hocası var. Hoca onu yapmak zorunda kalmıyor. Yapamaz mı, yapar ama kondisyoner kadar yapamaz. Tıpkı SD gibi. SD de olsun. Şükrü Hanedar mı? o olsun. Ama sersem yönericiler bulaşmasın. Zaten son söz hocada. O debelenip durmasın, seçenekler arasından en iyisine karar versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihe de indiğimizde örneğini az buluruz. Hoca yetişir, çünkü bunu kendisi istiyor. Avrupa'daki yöntemlerle mutsuz olur, kendi üzerinde kimseyi kabul etmez. Bu da onun farkı :)

      Sil
  3. Nzonzi her anlamda kusursuz bir hamle oldu.Transfer işini bilen adam yapınca zeka ve kalite kokuyor

    YanıtlaSil
  4. 2 yıl kirala sonra zaten bonservisini almak delilik. 2021 yazında Nzonzi 'nin yaşı kemale erecek zaten. Burdan şunu cikarmakta da lazım Roma Nzonzi'yi tamamen gözden çıkarmış, insanın aklına Mitroglu Marsilya geliyor. Mitroglu hakkaten bitikti gelmeden takip edenler yazdı. Nzonzi durumu o kadar kötü değil sadece tarzı uyuşmadı. Bizde de Seri gider sene sonu hocanın sistemine uymaz. Hoca pas oyununu oynatamaz kendi de anlayacak birgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almayız zaten, pek anlamı kalmıyor. 2 sene sonra da emin ol o opsiyon rakamı çok aşağı düşer. Melo'da yaşadık bunu.

      Sil
  5. Burak bi sorum var: diyelim adam çok iyi performans gösterdi. sezon sonunda opsiyon 16 mio eur. bu parayı veremedik diyelim(ki yüksek olasılık) biz bir yıl daha kiralamayı planlarken x takım çıktı roma ile bonservis konusunda anlaştı. bu durumda +1 yıl kiralama opsiyonumuz geçerliliğini yitirir mi yoksa ne olursa olsun, roma'ya x takım 100 mio eur bonservis önerse de biz 500 bin eur'yu verdik mi adam bir yıl daha bizde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen 500 bin avro'yu verdiğin an 2. bir takımın söz söylemeye hakkı kalmıyor.

      Sil
    2. Ama bunun da 30 Haziran'a kadar tarihi var diye biliyorum.

      Sil
    3. o zaman süper:)

      Sil
  6. Başarılı bir transfer ama Nzonzi 6 numara mi yoksa defansif oyun kurucu mu? Oyuncu kendini defansif oyun kurucu olarak görüyorsa beklentileri anlaması zorlasabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defansif oyun kurucu bence, ihtiyaç da o. Ama savunma aksiyonu güçlü, fizikli.

      Sil
  7. https://www.goal.com/tr/haber/yorum-steven-nzonzi-yeni-fernando-mu-daha-fazlasi-mi/mdir0bz4xtbg1i7nxi3b5rpv8

    Burada Nxonxi hakkında çok faydalı bilgiler var. eğer okumadıysanız mutlaka bir okuyun. değerlendirmeleriniz bunun ışığında daha doğru olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de var faydalı bilgiler, bugün yayında :)

      Sil
    2. Yazıda anlatılanlara göre Seri ve Nzonzi birbirini çok güzel tamamlayacak. Nzonzi tam bir dengeli ortasaha, yanına ofansif nitelikleri olan Seri’yle beraber iki oyun kurucu oynayabilirler. Aklıma şu geliyor acaba bir DOS gelir mi, en son Dourado ismi ortaya çıktı ki anlattığım mantığa göre çok doğru bir isim olur. Ancak Belhanda veya Feghouli den birinin satılması durumu ortaya çıkabilir. Belhanda’nın görevini Seri üstlenebilir bence ancak Fernando’nun görevini üstlenecek bir DOS yok bence halen takımda.

      Sil
    3. 6 numaraya Bakayoko, Dourado belki Souza cuk diye oturur, muazzam bir üçlü olur.

      Sil
    4. Nzonzi 8 oynayıp, arkasına 6 alınmamalı. Şu an dahi yaratıcılık düşündürücü, o zaman tamamen sıfırlar. Nzonzi 6, 8 olmaz. 4-3-3 için.

      Sil
    5. @burakeren sende faydalı bilgiler olduğuna eminim zaten yoksa neden yıllardır seni okuyup fikirlerinden faydalanıp aynı zamanda fikir beyan edelim. sadece katkı olsun diye söyledim :)
      Benim fikrime gelince bence fatih terim topu çok fazla ayağında tutan hep set hucumuna dayalı bir sistem istiyor. bu sayede savunma açıkları fazla ortaya çıkmayacak. bu 433 sisteminde forvet in çok iyi bitirici olması lazım çünkü top dolaştırıyorsun ama içeriye fazla girmiyorsun o nedenle bulduğu her topu atacak. kanatlar içeri kat ediyor onlarda gol konusunda destek olacak merkez orta sahanda bulunan 3 oyuncu da mutlak suretle çok iyi uzaktan şut atan oyuncular olmak zorunda çünkü set hücümunda içeriye giremezsen kilidi çözecek oyuncular merkezdeki 3 oyuncudur bunların uzaktan şutları. kanat bekleri ise yani bizde mariano ve nagatomo duvar vazifesi görüp ön kanat oyuncularını 2 li oyunlar ile ceza sahasına sokmaya çalışacak. bence doğru bir sistem. zidane 3 yıl bu sistemin benzerini kullanarak şampiyonlar ligini aldı. kross modric ikilisinin uzaktan golleri BBC nin içeri hucumları ve muteşem bitiricilikleri.
      Sistemdeki en büyük sorun top kaybetmeyecek adamların olması ve oyuncuların sürekli hareket halinde pas istemesi yoksa son maçta da gördüğümüz gibi geriden her çıkmaya çalıştığımızda defans çevresine bakar adam bulamaz kendisi ileri çıkmaya çalışır ya topu kaptırır yada pas verdiği adamı zor durumda bırakır.

      Sil
    6. İçeri kat etme konusunda Babel ve Feghouli yeterli meziyette değil daha çok ayağında top tutup beklerin bindirmesini bekleyen tarzları var. Babel ve Feghouli serbest ve çok hareketli olmak zorundalar, 8 lerinde hücuma katılması gerekiyor dediğin 4-3-3 te.

      Sil
    7. Belhanda zaten daha özgürlük kazanacak ve kendisini hücuma atacak. Nzonzi hamlesi 8'leri öne atacaktır.

      Sil
  8. Belhanda ile üçlü oynanmaz, Belhanda sırtını sol çizgiye verip dikine top yapan bir oyuncu tipi yani 4-4-2 sol kanadı. Nzonzi ve Seri ise takım savunmasında açık vermeden yaratıcılığını konuşturabilen oyuncular. Arkalarına hareketli ve iyi yer tutan bir DOS ile ancak 4-3-3 oynanabilir kanaatindeyim. Yada iki yönlü oynayabilen yaratıcı bir merkez orta saha bulup DOS Nzonzi olacak. Oyuncu gelmeyecekse 4-4-2 çift 6'lı en uygun sistem olacaktır. Melo >>> Nzonzi , Selçuk >>> Seri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynanır, neden oynanmasın. Çok da iyi oynanır :) Nzonzi / Seri Belhanda'yı nasıl oynatacak izleyeceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir