27 Ağustos 2019 Salı

O sürpriz Donk olmaz, kimse ayrılığını beklemesin


Satış yapmak zorundayız, bu Allah'ın emri. Satılabilecek isimler de az çok belli. İçinde bulunduğumuz hafta da her türlü sürprize gebe. O sürpriz ise Donk olmaz. Kimsenin satılamaması halinde Donk için Suudi Arabistan'dan gelen teklifin değerlendirileceği yazılsa da ihtimal vermiyorum. Şu an Galatasaray'ın olmazsa olmazlarından biri.

Yaşına değil, takım içindeki konumuna takılın. 6 numara için en ciddi alternatif, stoper için ise şu an Marcao / Luyindama ikilisinden daha iyi durumda diyene karşı çıkamayız. Konyaspor maçında şanssız bir gol yenilse de Donk'un performansı gayet iyiydi. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde dahi stoper çıktığı maçlar olmuştu.

Şampiyonluk potasına girdiğimizde ki etkisi de malum. Bir şekilde forma ona geliyor ve bırakmıyor. Bu sezon Nzonzi ve Seri gibi ciddi alternatifler olsa da iş yine Donk'a gelebilir. Zaten sattığın kadar al dengesinde eksi durumdasınız ve 33 yaşındaki Donk'dan da kazanabileceğiniz bonservis bedeli belli. Haliyle de Donk'un yerini mevcut tabloda doldurmak mümkün değil.

Ayrıca Donk'a rağmen stoper ve orta saha alternatifi arıyorsunuz. Donk'la birlikte sattığın kadar al dengesi oluştu diyelim, 2. bir arayışta daha o yer nasıl doldurulur ki? Gençleşelim diyorsunuz, güzel fikir tabii. Peki bu nasıl olacak, hangi genç futbolcuyu bonservisiyle alabileceksiniz? Yeni bir kira halinde ise gelecek sezon ne düşüneceksiniz.

Sattığın kadar al dengesini oluşturamamak durumunda Luyindama'yı Şampiyonlar Ligi listesine yazamıyorsunuz. Luyindama için de Donk'u harcamam. Burada ikisi arasında kıyas, hangisi daha önemli tartışması yapmıyorum. Galatasaray'ın mutlaka bir satışa ihtiyacı var ama o isim Donk değil. O da gerekli çünkü, zaten alternatif olarak sorun yaşadığın pozisyonlar. 

Donk sonrası daha da mı güçten düşmek hedef. Haliyle bu haberlere pek aldırmayın, gidecek isim başkası olacaktır. Günler azalıyor ve her zaman olduğu gibi bu işler sona kaldı. Panik butonuna basıldı, bu andan itibaren istemediğimiz bir ayrılık ya da transferde elden kalanlar üzerinden bir strateji gelişecektir.

8 yorum:

  1. yunus akgün olabilir mi acaba. şöyle bi 5-6 m € teklif gelse harika olur. hem ffp olarak artıya geçeriz hem de kadro kalitesinden bişey eksilmez, çünkü zaten kullanmadığımız bi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da yok bence o teklif, haliyle de kaldı takımda. Yoksa çoktan giderdi.

      Sil
  2. Fringe diye bir dizi var, bir araştır belki tarzına uygundur. ( twitter kullanmıyorum o yüzden buraya yazdım, yorumu paylaşmana gerek yok :) )

    YanıtlaSil
  3. Satis yapmak zorundayiz,luyindamaya cok ihtiyac olacak

    YanıtlaSil
  4. Söylediğin gibi olmazsa Donk marcao stoper oynar. Donk alternatif kadroda çok lazım bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un yerini parayla dolduramazsın, o derece :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir