2 Ağustos 2019 Cuma

Paul Onuachu & Galatasaray, Falcao'yla birbirlerini hiç de fena tamamlamazlar


Ocak ayında gündeme geldiğinde biraz olsun araştırmış, izleyen arkadaşlara sormuştum. O gün yazdıklarımdan bu yana çok bir şey değişmedi. Onuachu aynı istikrarını sürdürüyor ama şartlar yaz aylarındaki gibi değil. O gün herkes forvet aradığımızı ve paramızın da olduğunu bildiği için olmadık rakamlar istedi. Yaz aylarında ise transfer yapmak daha rahat.

Falcao olmazsa olmazımız. Bir şekilde o transfer gerçekleşecek, hatta bu yazı yayına girdiğinde dahi gerçekleşmiş olabilir. Diagne için de aynısı geçerli, kesinlikle gidecek ve o da bu yazı yayına girdiğinde gitmiş olabilir. Diagne'nin gidişi bonservis demek, transferler onunla birlikte biraz daha hareketlenecek.

Mitroglou da bir şekilde ayrılacak, o konu üzerine detaylıca konuşmuştuk. Burada soru şu, yeniden Onyekuru'yu kiralamak ve Babel'i forvet alternatifi gibi düşünmek mi yoksa 2. bir yabancı forvet almak mı? Gelecek 2. forvetin de mümkünse geri dönüşü olacak, gelişime açık ve biraz daha genç bir isim olmasını isterim.

Falcao zaten büyük tecrübe. Babel de o pozisyonu rahatlıkla oynayabilecek kalitede. Yeni ismin bu iki isme göre daha farklı bir futbolvu olmasını bekliyorum. Onuachu da o tarz bir isim. 2.01 boyu, doğal olarak bir pivot ama boyuna göre oldukça hareketli, rakip savunmayı rahatsız eden, o fiziğe rağmen ayaklarıma hakimiyeti de fena değil. Gol ve asist sayısını da önemsiyorum, bir pivottan beklediğiniz her şeyi verebilir.

Buradaki referans scout ekibi olacak. Bu futbolcuyu Ocak ayında da teknik heyetin önüne sundular, yine gündeme gelebilir. Bonservisi ise Ocak ayına göre daha düşük bir maliyet olabilir, en azından pazarlık kozu olacak. Falcao'nun arkasına alınabilecek iyi bir isim, gelecekte yüksek rakamlar da kazanılabilir.

Fatih Hoca'nın oyunun sıkıştığı anlarda Donk'u öne atmasını düşünün. Donk'u pivot gibi kullanıyordu ve fiziğinden yararlanmaya çalışıyordu. O anlarda kenardan Onuachu'yu atacak işte, sahada da zaten Falcao gibi bir kalite var. Bu ikili birbirini hiç de fena tamamlamaz. Ocak ayında direkt oynayacak isim olarak düşünüyorduk, şu an ise Falcao'nun arkasına alternatif olarak. Tabii medyada her alan haberler doğruysa.

13 yorum:

  1. Ederi Türkiye şartlarında 5-6m euro. Bu fiyata bize vermezler. 10m verip alma luksumuz yok hem o potansiyel yok hem Türkiye'den bir oyuncunun max. çıkış bedebli 20m. 10 'a alıp 10 satabilirsin en fazla. Diagne'den iyi değil kesinlikle.

    5-6m civarına alınmalı 2.santrfor. Yaremcuk Onachu kim gelirse. Kolombiyalı Borja'yı zorlardım Palmerias'tan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verebilirler aslında, daha kalitelisi Skov o ligden 5 milyon avro'ya çıkabiliyor.

      Sil
    2. Türk kulüplerine o paraya bırakmıyorlar Bjk Fikret Orman belki, G.Saray Mustafa Cengiz sanmıyorum. 5m a Onauchu Yeramcuk da iyi olur ama...

      Sil
    3. Yaremchuk bence de çok daha iyi olur.

      Sil
  2. Everton Niasse yada Cenk'i kimi gönderirse alınmalı.

    YanıtlaSil
  3. Hocanın ve teknik ekibin öyle güzel planları olduğuna o kadar eminim ki, bu isimler falan öyle medyanın uydurması değil kesinlikle. Ama işte iki transfer döneminde yapılan hatalarının sonuclarını yine hem kendileri çekiyor hem de bize çektiriyorlar. Elinde 10 milyonun var Diagne alıyorsun, şaka gibi. Şimdi de uğraş dur gitsin diye. Hala satamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, son güne kaldın. Diagne'ye gelene kadar 7-8 forveti konuştuk ama kimse Ocak ayında iyi forvetini bırakmaz. Şöyle düşün, o parayı yaz dönemine sarkıtmış oldun.

      Sil
  4. Benjamin Tetteh,Mbwana Samatta,Paul Onuachu sence hangisi takıma daha fazla yarar sağlar ve de hangisi iyi bir bonservise satabilir.Su an doğmamış çocuğa don biçiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samatta tabii ki, kıyaslamam bile. Olmuş ve kendisini kanıtlamış da bir isim.

      Sil
  5. 1.95 üzeri forvetler çok yetenekli olmadıkları sürece tat vermiyor. bu adamı istemem şahsen. gereksiz pahalı.

    YanıtlaSil
  6. Cek liginde Komlichenko Kremancik gibi uygun fiyatlı alternatiflerde var. Kremancik sakatlıktan dönmüş anlaşılan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir