31 Ağustos 2019 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi'nde biraz daha gerçekçi olma grubu


Şampiyonlar Ligi her açıdan zor. Rakiplerin kim olduğundan bağımsız, yüksek bir seviye. Bu seviye içinde de olabilecek en iyi ihtimali kovalıyoruz. Geçen sezonun kurasında o ihtimal vardı ama tüm takımların denk olduğu grupta her ihtimali göze almak durumundasınız. Maalesef sezona kötü başladık, forvet krizi, sakatlıklar derken kötü bir Şampiyonlar Ligi dönemi.

Bu sezonun kurası çok daha zor. Ne olursa olsun Real Madrid ve PSG gibi takımlardan bahsediyoruz. Her ikisi de kendi seviyelerinden uzak, çeşitli sorunlarla uğraşıyor olsalar da kültürleri büyük. Haliyle de grubun favorileri ve ağabeyleri onlar. Bu takımlardan kendi sahanda "ne alırsın" diye düşünmek zorundasın. Puan alabilirsin de, günün şartları ne getirir bilinmez. İmkansız bir durum yok.

Club Brugge ise 3. kategoriden çekilebilecek en iyi takımlardan biri. Inter gibi bir ihtimal de vardı. O an her şey biter, formalite amaçlı kupaya katılırsın. Club Brugge sonrası ise biraz daha gerçekçi yaklaşıyoruz. Geçen sezonun grubunda 1.'lik ile 4.'lük arasında çok bir fark yoktu. Bu sezon ise 3. olmak gerçekçi bir hedef. Geçen sezon 3. olduğunda başarısızlık ilan ediyordun.

Avrupa'da bir şekilde kazanmak ve ilerlemek gerekiyor. Son yıllarda bunu unuttuk, maç kazanmak dahi mesele halini aldı. 3. olup Avrupa Ligi'ne düşmek ve orada birkaç tur ilerlemeyi düşünmek iyi bir hedef. Avrupa'da kazanmak, Galatasaray'ın adını yine duyurmak gerektiğine inanıyorum. Şu grup başlangıcı olsun.

Fikstür hoşuma gitmedi yalnız. Club Brugge'yle deplasmanda başlamayı kumar gibi görüyorum. Kaybedersek öz güven yitirilir, o vakit 3. olmak dahi zor. Kazanmamız halinde öz güven artar, 3.'lük cepte bir şekilde ilk 2 adına hareket edersin. Kaybedilmemesi gerekiyor, gruptaki tüm seyir ilk hafta belli olabilir.

PSG ve Real Madrid'le de 2. / 3. maçları üst üste kendi sahamızda oynuyoruz. Buradan ne çıkarsa kar diyoruz. Her iki takım o ana kadar biraz daha oturur, hatta transferin son günlerinde farklı hamleleri de olabilir. Bir daha ki Club Brugge maçı ise kendi sahamızda 5. haftada. Son maçın da Real Madrid ya da PSG ile kendi sahamızda olmasını isterdim. Çünkü işlerini garanti altına almaları bu tarz maçlara rahat çıkmalarına yol açıyor.

10 yorum:

  1. mbappe ve di maria karşısında mariano ve nagatomo'yu düşünmek bile üzücü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında Nagatomo savunmada o işleri iyi yapar, ondaki sorun hücum.

      Sil
  2. Şampiyonlar liginde şampiyonlar ligi takımı gibi oynamazsaniz grubun hiçbir anlamı yok. Bunu geçen yılki grup kanıtlıyor.
    Şampiyonlar ligi takımı gibi oynamak ne dersek. Sahanın her yerinde takım halinde var olabilmek. Topa sürekli basmak. Maçtan bir an olsun bile kopmamak gerekiyor. Herkes en az %101'ini vermek zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynayalım, yine 3.lük hedef olsun. Ama Galatasaray adını hatırlatmamız lazım.

      Sil
  3. 1puanla sonuncu olursakta şaşırmam,11puanla gruptan çıkarsakta..türkiye-fransa maçı psg ye karşı nasıl oynamamız gerektiğini gösteriyor.reale ise çok daha baskılı oynamalıyız geride beklememeliyiz konya maçının sonyarım saati gibi,hücüm gücü savunmasından katkat iyi..brugge ekarşı deplasmanda ise kayseri maçındaki gibi sonuna kadar savaşmalıyız.teknik kapasitesi cok zayıf ancak fizik gücü iyi sert bir takım belcika ekibi.içerdeki brugge maçında ise fb nin gazişehir maçındaki oyunu iyi bir örnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 puanı yine zor görüyorum. Onun için ciddi iç saha performansı gerekecek :)

      Sil
  4. Zor grup ama çıkılamayacak bir grup değil.Biz neleri neleri başardık neden yine başarmayalım ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PSG de ciddi isimler almaya başladı, en son Icardi geldi. Çok zor ama deneyeceğim elbette.

      Sil
  5. Zaten 4.torbadan katılıyoruz. Yani kağıt üzerinde kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu yüzden de Fatih Terim'in cesaretine ve oyuncuları kaybedecekleri bir şey olmadığına ikna etmesine ihtiyacımız var. Geçen sene takımlar denk olduğu için denge futbolunu denedik ama beceremedik. Bizim şampiyonlar liginde rakipten fırsat buldukça hücumu düşünen bi mentaliteyle oynamamız lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. olmak burada başarısızlık değil ve bu durum da bizi rahatlatacak bence, baskıyı azaltacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir