12 Ağustos 2019 Pazartesi

Sneijder'le büyük işler başardık ve formaya duyduğu aidiyeti bir ömür unutmam


Galatasaray formasına anlam veren, vizyon katan çok önemli futbolcular var. Sneijder'in yeri de o listenin ilk sıralarında. Hatta böyle bir listenin var olma nedenlerinden biri. Galatasaray'a imza attığında yaşı 28'di ve geçmiş kariyerinde sadece 6 aylık bir kadro dışı dönemi var. Neredeyse her anıyla zirvede yer alan futbolculardan biri. Galatasaray'a transferi başlı başına çok büyük bir vizyon. 

Türkiye'ye gelmiş birçok yıldız var. Geneli de ya belli bir yaş haddine gelmiş ya da düşüş yaşasa da çıkış arayan futbolcular oluyor. Sneijder'in durumunu ise farklı görüyorum. O gün de neredeyse bütün büyük takımların isteyebileceği futbolculardandı. Yaşı sadece 28, 2 sene öncesi Ballon d'or 'u kazanması gerekirken o ödül elinden alınmıştı. Real Madrid'i, Inter'i, çok büyük bir kariyer.

Hagi gibi büyük bir efsaneyi izledik. Hagi'nin yanına 2. bir ismin yazılabileceğine de inanmıyorum. Yine de her ismi Hagi'yle kıyaslamak büyük haksızlık. Her futbolcunun kendi dönemi ve şartlar dahilinde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Sneijder'in transferi büyük bir vizyondu ve Galatasaray'da geçirdiği yıllarda "10 numaranın" altını sonuna kadar doldurdu.

Kazandırdığı çok büyük maçlar ve kupalar var. Bu formaya da duyduğu aidiyetin tarifi yok. Birlikte çok büyük işler başardık ve Sneijder gibi bir futbolcuyu Galatasaray forması atlında izlemenin gururunu yaşadık. Son dönemini belki eleştirdik, takımdan gönderilmesi de doğru karardı ama orada dahi kulübün önünü açtı ve hiç zorluk çıkarmadı. Her yönüyle aidiyet, bu çok önemli.

Her futbolcunun yükseliş ve düşüş dönemleri oluyor. Sneijder'in son dönemlerdeki şanssızlığı biraz da takımın düşüşü. Bu da Dursun Özbek dönemine denk geliyor işte. Kadro kalitesi her geçen zaman daha aşağıya çekildi ve Sneijder de fizik olarak takıma uydu. Oyun aklının ve liderliğinin ön plana çıktığı zamanlar olsa da takım olarak yaşanan düşüş büyüktü. Değişim içinde de ayrılık kaçınılmaz oldu.

İlk geldiği dönemde ise çok büyük imzalar var. Özellikle de 2013 - 2014 ve 2014 - 2015 sezonları. Mancini döneminde zirveyi görmüştü, neredeyse tek başına ayaktaydı. 2014 - 2015 sezonunda da Hamza Hamzaoğlu'yla gelen şampiyonluğun 1 numaralı ismiydi. Juventus'a attığı gol, Fenerbahçe karşısındaki 2 gollük büyük resital ve bunun gibi birçok maç. Unutmak mümkün değil.

Son dönemde eşiyle alakalı konularda gündem olsa da çok büyük bir futbol aklı olduğunu unutmamalı. Sneijder'i değerlendirmek gerekiyor. Eğer kafasını gerçek anlamda bu işe verirse teknik veya sportif direktör olarak iyi bir kariyer sahibi olabilir. Utrecht'te loca aldı ve bunun paylaşımları yapılıyor. Sanırım gerekli belgeleri toplaması gerekecek, orada profesyonel bir bağ oluşuyor.

10 yorum:

  1. reis twitter profil fotoğrafı ne öyle sinek gibisin :D

    YanıtlaSil
  2. Yazık ki böylesi büyük yıldızlara büyük para ödüyor, sıkı bağ kuruyoruz. Ancak takımdan ayrıldıklarında yüzlerine bakmıyoruz. Düşünsene menajeri Drogba, futbol operasyonu direktörü Sneijder olan ekipte Hakan Balta, Hamit Altıntop, Selçuk İnan olan bir Galatasaray futbol şubesi var. Üç kuruşluk Senegallilerin elinde oyuncak olur mu o zaman Galatasaray. Haksız mıyım hozam :) İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gereken bu zaten. Böyle büyük profiller o görevde olmasa dahi sana katkı sunabiliyor, referans olabiliyorlar.

      Sil
  3. Hiç iyi hatırlayamayacağım overrated transferler listesinde yerini alır benim acimdan

    YanıtlaSil
  4. Türkiye’ye gelmiş geçmiş en iyi altyapıya sahip futbolcuydu Sneijder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder'i o yaşta getirebilmek çok büyük işti.

      Sil
  5. Heyecanla beklediğim ender transferlerden kendisi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir