14 Ağustos 2019 Çarşamba

Steven Nzonzi & Galatasaray, en üst seviyede adı geçen 6 numara


Bakayoko sonrası Galatasaray'ın adı daha büyük bir 6 numarayla anılabilir mi diye sorulurken Nzonzi iddiası geldi. Çok daha büyük ve net bir 6 numara. Özellik olarak bakınca da Galatasaray'ın aradığı isim işte. Adı geçen birçok 6 numarayı burada değerlendirdik, oyun tarzı olarak ne gerektiğini konuştuk. Nzonzi ise en üst seviyede adı geçen isim oldu.

Doğal olarak soruluyor. Roma'da 39 maçta forma giymiş (bunlardan 8'i Şampiyonlar Ligi) bir ismi neden bu kadar kolay gözden çıkarıyorlar. Nzonzi'nin ismi sadece Galatasaray'la anılmadı, birkaç gün önce de Fenerbahçe'nin kiralama teklifini reddettiği yazılıyordu. Galatasaray'ın teklifine ise Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle sıcak baktığı yazılmış.

Roma o bölgeye hamle yaptı. Diawara ve Veretout'u aldılar, Gonsalons da geri döndü. Ayrıca Nzonzi'yle yolların ayrılacağı haberi de Mayıs ayının sonlarında konuşuluyordu. Hazırlık maçlarında da pek fazla şans verilmedi. Bu noktada da ayrılığı konuşulur. 30 yaşında ve bir önceki sezon bonservisine 26.6 milyon avro verilmişti.

Kiralamak gündem olacak, böyle bir ihtimal varsa transferi konuşulur. Sevilla döneminde kendi pozisyonunun Avrupa'daki en iyi isimlerinden biriydi. 1.96 boyuna ve 6 numara oynamasına rağmen pas özelliği çok yüksek bir futbolcu. Geriden müthiş oyun kurar, orayı da fizik olarak doldurur. Güçlü ve tempolu, yaratacağı farkı konuşmaya dahi gerek yok.

Hem pas oyununa uygun, hem de hücum / savunma dengesi için olabilecek en iyi isim. Belhanda / Seri hattı da büyüyor, stoperler de rahatlar. Fransa Milli Takım'ının futbolcusu, seviyeyi böyle ölçebilirsiniz. Zor bir transfer, Di Marzio yazmasına rağmen "hayal" diye de bakıyorum. Seri'yi kiralamak büyük işti, Nzonzi'yi kiralamak çok daha büyük iş olur.

6 numara ihtiyacı, 9 numara ihtiyacından daha büyük. Gol bir şekilde atılıyor, yeri gelir orada Diagne dahi ayakta kalır. 6 numara ise olmazsa olmaz, orta sahada çok yumuşak kalıyoruz. Seri orada olmadı, zayıf kalıyoruz ve gerçek anlamda katkı alamıyoruz. Seri / Belhanda ikilisini yükseltmenin yolu 6 numara transferinden geçiyor.

63 yorum:

  1. Merhaba Burak gene döktürmüşsün :) merakıma cevap oldu ama Uğur Karakullukçu pek takıma oturtamadı herhalde, saygı duyuyorum tabi. Uğur Bey daha tempolu takıma dinamizm katacak birini istiyor galiba. Yazında okudum ama tempo olarak iyi midir yoksa Uğur Bey'in dediği gibi daha tempolu birine mi ihtiyacımız var? Nzonzi'den bağımsız olarak ise takımda tempo sorunu görüyorum Belhanda (bu arada çoğunluk sevmesede hayranıyım ve Emre Mor olmasa takım ileri gidemeyeceğiz 😤 Bizim lige gelenler zamanla neden tempo sıkıntısı çekiyor 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye temposu bekleniyorsa yok, bu da doğal. 1.97lik bir isme göre gayet hareketli, tempolu yani. Uğur sanırım daha koşacak, haldır haldır basacak bir isim istemiş. Nzonzi ise pas oyununda ön plana çıkacak.

      Sil
    2. Teşekkür ederim 😀 İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek veya yarı finali görmeyi nasip eder Rabbim 🙏🏻

      Sil
  2. Defansif orta saha için en uygun isimlerden birisi. İhtiyacımız olan sertliği kazandırır takıma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum. Hatta orta sahayi cok güzel tamamlamaz mi ? Sneijder, Selcuk, Melo hattindan daha kuvvetli olabilme imkani var

      Sil
    2. Çok daha kuvvetli bir hat olur hem de.

      Sil
  3. Alınabilecek en iyi 6 numara piyasada. Pozisyonunda Dünya'da net ilk 10'a girer ve bu adama yine çöp diyenler var. Roma'da geçen bir vasat sezon adamın kalitesini değiştirmez, yoksa zaten biz hayal bile edemezdik. Ben hala ihtimal vermiyorum, ama Di Marzio ve İbrahim Seten doğrulayınca biraz umudum arttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da vasat diyemem, bence kötü bir sezon geçirmedi. Ben de ihtimal vermesem de gerçekleşti :)

      Sil
  4. Orta saha transferleri jet hızında olurken forvet transferi sakız gibi uzuyor nedense.

    YanıtlaSil
  5. Iyi transfer net. Ama çabuk ve tempolu değil 1.96 boyla pas arası yapması kıvrak olması beklenemez. Dribling de zayıf haliyle.

    Seri zaten fiziksel mücadeleye yatkın dribling yapan basan bir adam sayılmaz. Nzonzi bu acidan boşluğu doldurmaz. Eğer çok iyi spacing yapmazsak Nzonzi Seri Belhanda 3 lusune rağmen orta saha merkezi çabuk geçerler. Içlerinde alan kapatmaya basmaya en yakin adam Belhanda. Pas oyununa uygun yani Terim değil Abdullah Avcı yada Şenol Güneş'e daha uygun Nzonzi ve Seri.

    Elneny daha doğru bir seçim olurdu. Hocamız yine tercihini uygun parça yerine kalitesi yüksek olandan yana kullandı. Bazen tutar bazen tutmaz. Sneijder lı göbekte aslında tutmamıştı. Mitroglu da cv sı kalitesi nedeniyle tercih edilmişti.

    Mitroglu tabiri caizse ölmüş eşekti. Nzonzi öyle değil bu yüzden faydalı olacaktır. Kaliteli bir 6 no. Ama biz pas oyunu topsuz oyun takım birlikteliği konusunda son 5-6 yıldır mesafe alamıyoruz. Toplam kaliteyle yine birşeyler yapmaya çalışacağız. Drogba Sneijder Burak Melo Hamit Amrabatli sezon gibi. Takım kimyası oturmadan bir yere kadar.

    Bu tarih ve şartlar içinde net iyi transfer. Benim tercihim Elneny olurdu daha tempolu kivrak Seri'nin bıraktığı boşluklara koşabilecek bir adamdı. Hayırlı olsun Nzonzi tabi inş imzalar atılır.

    Birini satmak sart hala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O fizikte bir isme göre hızı ve temposu gayet iyi :) Fatih Hoca da pas oyunu oynamak istiyor, bence cuk oturacak.

      Sil
  6. Nzonzi tercihi hocanın bu sene pas yapan bir orta saha istediğini gösteriyor. Diğer transferler ve hazırlık maçlarındaki oyun da bunun sinyalini vermişti. Seri, Belhanda, Nzonzi orta sahasının defosu dripling eksikliği ve tempolu oynayan rakiplere karşı savunma riski getirir gibi görünse de bir arada izlemek lazım. Hoca böyle bir kurgu düşündüyse rakibi de bizi de şaşırtacak bir önlem almış olabilir. Maddi şartları bedelsiz kiralama+4 milyon avro maaşı bizden deniyor. Kiralama olduğu için bu da kabul edilebilir. Seri gibi geçici ama net bir çözüm daha. Seneye Allah kerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem pas tarafına, hem de orta sahadaki defansif ihtiyaca yönelik bir hamle oldu.

      Sil
  7. Bakayoko eksiklerimize daha uygun olurdu ama gelmiyor Nzonzi bu şartlarda çok iyi transfer.

    Mitroglu gitse bir de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Nzonzi çok daha iyi bir hamle oldu :( Bize daha çok uyuyordu diye düşünüyorum.

      Sil
  8. serinin yanına cuk oturur,nzonzi baş patrick vierayı hatırlatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrick Viera çok üst düzeydi. Nzonzi de Fransa ile Dünya Kupası kalırdı, müthiş kariyer ama fakir Viera'sı deriz :)

      Sil
  9. kariyeri tek kelimeyle mükemmel. ama boyu çok uzun. beli dönmeyen ağır bir adam çıkarsa yandık.

    YanıtlaSil
  10. burak bey,"gol bi şekilde atılıyor"demişsiniz,aksamki olimpiakos maçını belliki izlememişsiniz :) tek vuruş ustası bi bitiriciye sahip olmak okadar önemliki bazen,kaleye getirip bitürlü sonuç alamamak,bütün ay çalışıp songün maaşı alamadan işten atılmış gibi hissettiriyor resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Robinho 2 metreden kaçırıyor, koskoca Robinho. Ne yapabilirsin buna :)

      Sil
  11. geçen sezon roma'nin bikaç maçını izlemiştim ve fena oyuncu değil demiştim. adı geçince soluğu direk burda aldim ama biraz abartmışsın gibi. bakayoko ve wanyama gibi isimlerden daha üst seviye demişsin. umarım anlattığın gibidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla abartı değil, o saydığım isimlerden de üst seviyede. Özellikle Wanyama, kıyaslamam bile.

      Sil
  12. webaslan.com a göre transfer bitmiş,mario,yok artık babayoko derken patrick viera jr. ı aldık,serinin tam zıddı,olması gereken..gün sevinme günüdür,inşallah kap ta gelir

    YanıtlaSil
  13. transfermark sitesine göre eşdeğerleri nemanja matic ve javi martinez olan adam..

    YanıtlaSil
  14. bukadar çok isim geçiyor,acaba ortasaya 2adam mı alınacak?

    YanıtlaSil
  15. Şu adamı Wanyama ve Bakayoko ile karşılaştıranlar var şaka gibi. Bakayoko Monaco'daki Şampiyonlar Ligi yarı final sezonundan beri hiç ama hiç iyi değil. Wanyama zaten Soton'dan sonra düzenli oynamadı. Son 10 senede, senelik ortalama 30 maç oynayıp UEFA ve Dünya Kupası kazanmış adamı beğenmiyorlar anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakayoko'nun belli dönemi var, Nzonzi ise yıllardır bu seviyede. Adam Dünya Kupası'nı kaldıran takımın 11'indeydi.

      Sil
  16. steven n'kemboanza mike christopher n'zonzi isimli boğa yılanı..abo adamın hussain bolt gibi bi fizigi varken hızlı koşamıyo agır adam demiş bi gavat.lebron james futbolcu olsa nası bi topçu olurdu sorusunun net karşılıgı bu adam

    YanıtlaSil
  17. boyu çok uzun alçaktan gelen toplara eğilemez, kafası kel olduğu için hava toplarını yumuşatamaz ayarı kaçırır rakibe indirir.fazla iri olduğu için muslera sahayı net göremeyebilir. önündeki seri hiç gözükmez,seri her seferinde musleraya yaklaşıp oğlum bana neden top atmıyon demek için fazla geriye gelir pozisyonunu kaybeder.muslera da napayım lan bu sırık heriften ben skor tabelasını bile göremiyom bu boyunla seri seni nerden göreyim degaj yaparken zıpla biraz nzonzinin arkasında seni görebileyim diye cevap verir.büyük ellere sahip olduğundan ceza sahasında top ellerine değer penaltı olur.bu yüzden pek faydalı olmaz.

    YanıtlaSil
  18. www.kap.org.tr/tr/bildirim/782312

    YanıtlaSil
  19. türk futbol tarihinde hem ingiltere,hem italya,hem fransa,hem ispanya 1.liginde oynamış,yani 4lü çekmis ilk yabancı transferi

    YanıtlaSil
  20. kap sitesini çökerticek kadar güçlü fizikli iyi transfer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense çok konuşulmadı, ben de bunu anlamıyorum.

      Sil
  21. Bir surpriz olsa da Joa Mario da aciklansa ve Belhanda kanatta değerlendirilse diye hayal kuruyorum.. Kostas, diagne, valentine gider, babel 12. yabanci olur, donk ve linnes tribüne çıkar..
    Boyle bir durumda beklerin zaaflarina ragmen seri ve nzonzi ile defanstan oyun kurulumu ve joa mario ve belhanda uzerinden hucum setleri daha akiskan olabilir. Emre Mor da patlayici gucu ve ongorulemez adam eksiltme silahiyla ilk 11 de sans bulabilir, ama Joanun sag acikta da oynayabilmesi nedeniyle sag acikta oynayacak oyuncunun (feghouli/emre/ belki babel) oyun icinde serbestleserek ikinci forvete donmesi soz konusu olabilirdi..
    Seri ve Nzonzi kiralik transferleri ffp surecinde cok basarili hamleler, hazir gondermek isterlerken joao yu da alabiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmaz, başka bir orta saha transferine (yabancı) ihtimal vermiyorum.

      Sil
  22. cyprien-seri-belhanda'dan oluşan nice ortasahasından sonra n'zonzi-seri-belhanda mis gibi ortasaha oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi faktörüyle çok daha iyisi bizimkisi :)

      Sil
  23. el çita ve el tigreden el boğayı da aldık diger lionslar bekliyor,voltranı oluşturabiliriz artık

    YanıtlaSil
  24. Bir kere Fernando'dan iyidir Fernando kadar düştüğünü sanmam fiziksel açıdan. Fernando da fazla topla haşır neşir olan bir adam değildi bu anlamda kaybımız yok artımız belki daha biraz daha fizik güç olur.

    Gelelim mali kısma. Fernando kalsaydı garanti ücret ve puan başıyla birlikte bonus hariç 3.8 bulacaktı Nzonziye ödenen yıllık toplam bedelde bundan fazla değil. Aldığımız 4.5 bonservis net karda 2 yıl sonra Fernando da Nzonzi de aktif futboldan kopar yada çaptan düşer zaten.

    Sneijder'e vb yaşlı yıldızlara bonservis verdikte ne oldu hangisini satabildik bonservis komple girdi üstüne zamlı kontrat uzatma ve kontratını bitirmeden ayrılıp üstüne para aldılar Sneijderi bedava gönderene kadar göbeğimiz çatladı. Keşke Diagne'yi kiralasaydık diyoruz keşke Mitroglu'ya 1.5 yıllık değil yarım sezon + 1 sezon şeklinde opsiyonlu kiralasaydık. Bir şüphelen bu adam niye gönderiliyor ya tutmazsa diye mayıs sonuna çıkış koydur ama nerde tabi?

    Joao Mario da gelecektir kanat niyetine çok beğenirim ama ihtiyaç değil ama toplam kaliteci Terim yüksek kalite olsun da yer buluruz mantığında Daum da öyleydi ilk 11 'i potansiyele göre seçerdi taktiğe göre değil.

    Nzonzi de sanırım 2 yıl kiralama opsiyonu var ama zorunluluk yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmedi zaten, kötü denilen Roma dönemi de ortada. İstikrarı çok yüksek, fiziği de gayet yerinde.

      Sil
  25. geçen sene elvis manulu,seleznovlu akhisar bile bize kafa tutuyodu,neyse busene böyle bişey olmayacak.denizli,gazisehir,alanya gibi takımları deplasmanda bile 5lik yapabilcek bi kadro kurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle deplasmanlarda oyunu daha iyi tutabiliriz, bu imkanı tanıyacak kadro.

      Sil
  26. keşke falcao yerine joao mario gelse bu transferden sonra,daha kompakt bi takım olurduk.bence diagne 20milyonun altına asla bırakılmıycak bi kalite..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, yabancı sayısından yine sorun yaşayacaksın.

      Sil
  27. falcao olmazsa loutaro martinez kiralancak 2yıllığına,oyuncuyu çok iyi tanımıyorum..
    ahmet bulut 1,5ay önce falcaonun yedegi olarak tek bu ismi anmıstı bir ropörtajda,sonra unutuldu gitti basında hic anılmadı.sanırım tanınmamış genc bi oyuncu olduğu için bide herkes falcaoya odaklandı.ancak yetenekli bir oyuncu oldugu söyleniyor
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi mi bu, duyum mu? Lautaro Martinez rotasyonda da olsa iyi şans buluyor.

      Sil
    2. Barcelonanın 80milyon teklifi reddedilen wonderkidmi?lukakunun arkasında dakikası düşücektir ama böyle bi oyuncuyu kiralaman icin moratti,galliani yada berlusconi gibi bi ahbabının olması lazım,ahmet bulutun italyadaki ağırlığı anca reha erus kadardır.olmaz oiş

      Sil
  28. şimdi beyin fırtınası yapalım diyelim falcao yattı,monacoyla sözleşme uzattı.elde kaldı diagne,şampiyonlar ligine başladık.farzedin iyi bi kura çektik.city,liverpool,psg,bayern,juve,atletico,barca gelmedi kurada.zenit-real madrid-benfica diyelim misal.içerde zenit benfica galibiyeti ve madrid beraberligiyle 7puan ve grup 3.lüğü geldi ve diagne 6macta 8-10gol attı farzedelim,barnebau 5-2 kaybetsek ama ikisini de diagne atsa olmıycak bişey degil.avrupa ligine devam ettik,portoyla finalde oynadık ve penaltılarla kazandık diyelim,diagne avrupa liginde bi okadar atarsa seneye minimum25 milyona çine gider..al sana sezon başında falcaonun alınamamasından çöken camiaya sezon sonu piyangosu.olmayacak şey degil,şampiyonlar liginde 4attı diye talisca kaça giiti çine unutmayın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao gelmedi diye niye çöküyoruz ki, ben de bunu anlamıyorum.

      Sil
  29. Net doğru isim hatta dün de yazına Nzonzi umarım doğrudur diye yorum atmıştım.Seviye çok garip yerlere geldi gerçekten.Kiralık süresinin 2 yıl olması da diğer güzel konu.FFP varken bu şartlara daha iyisi bulunamazdı.Tanımayanlar boyuyla alakalı temposuz kağnı gibi olduğunu söylüyor da bu çok talihsiz bir yorum oluyor o kişiler adına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada bambaşka bir noktaya geldik. Bir de yerli 8 bulabilsek oradaki tüm taşlar oturacak :)

      Sil
    2. Mehmet Özcan veya Taylan Antalyalı gelseydi iyi olurdu ama olmuyorsa bile Atalay daha fazla şans bulmalı bence

      Sil
    3. Bonservis girdisi olsa birileri gelir de yok maalesef :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir