15 Ağustos 2019 Perşembe

Steven Nzonzi Galatasaray'da


Falcao gelir mi gelmez mi bilmiyorum da, gelse dahi sezonun en iyi transferi Nzonzi'dir. Seri'den de çok daha zor bir iş bu. Yine ihtimal vermiyor ve transferin zorluğundan söz ediyordum. Falcao işinin uzamasından kaynaklı transferde "başarısız işler yapıyoruz" gibi bir algı yaratılsa da tam aksi, son yıllarda görülmemiş derecede "akıl" var. Bitiricilik üst düzeyde.

Falcao işi uzadı ve süreç güzel gelişmiyor. Herkes gibi benim de bu süreç hoşuma gitmemekte. Ondan bağımsız baktığımda ise atılan her adamın gerek futbolcu profili, gerekse mali detayları noktasında iyi işler olduğunu söyleyelim. Bir sezon önce bonservisine 30 milyon avro verilmiş olan Seri'yi kiralamak büyük işti. Yine bir önceki sezon bonservisine 26.5 milyon avro verilen Nzonzi'yi kiralamak ise daha büyük iş.

Futbolcuların profilleri çok büyük ve son durumlarından bağımsız, kendi pozisyonlarında Avrupa'nın en iyi isimlerinden. Nzonzi'yi özellikle Sevilla döneminde Avrupa'nın en iyi 6 numaralarından biri olarak sayardık. Roma dönemi de kötü geçmedi ama Monchi transferi olduğu için de çok sıcak bakılmadı. O bölgeye hamleleri de oldu ve Nzonzi gözden düştü.

Ben yine de ciddi talipleri olur diye düşünüyordum. Profili ve istikrarı yüksek, herhangi bir sakatlık sorunu da yok. 30 yaşında olduğu için bir bonservis yatırımı yapılmamış istenilmiş olabilir. Kiralanması mümkün olunca da futbolcunun Şampiyonlar Ligi isteği ön plana çıkıyor. Fenerbahçe de bu futbolcuyu istedi, transferi gerçekleştiremedi. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi faktörünü belki de ilk kez bu kadar iyi kullanıyor.

Rakamlar üzerine kap açıklaması henüz gelmedi. En azından ben bu yazıyı yazdığımda açıklanmadı. Kiralamanın 1+1 yıl olduğu söyleniyor ve ilk yıl da kira bedelinin olmadığı yazılıyor. Mutlaka bir satın alma opsiyonu da vardır. Yarın x takım Nzonzi'yi istediğinde, opsiyonu almak ve çok daha yüksek bir rakama satmak mümkün olabiliyor. İş, futbolcunun yeniden ayağa kalkmasında ve Galatasaray da en iyi adreslerden biri.

Alabileceğimiz en iyi 6 numaraydı. İhtimal vermiyordum ama bir şekilde iş bitirildi. Üstelik son derece sessiz şekilde. Di Marzio yazmasa kimsenin ruhu dahi duymayacaktı. Hatta Türkiye'de bu transferi yalanlayan dahi oldu. Transfer böyle yapılır işte, sessiz ve sakince. Falcao için sefere çıktık, hala bekliyoruz. Nzonzi ise sağ gösterip sol vurmanın resmidir. Emeği geçenleri tebrik etmek gerekiyor.

12 yorum:

  1. donk seri nzonzi yapılıp,belhanda forvet arkasıda yapılabilir.ancak fazla düz bi ortasaha olur.falcao olayında bi taraftan ben yedder artık monaco derken,çok süpriz bi golcü alabiliriz kostasın yerine..

    YanıtlaSil
  2. aspordaki fernando hayranı yaşlı amca yavaş dedi ama net bir kesici,falcaoyu da alır,kostasın yerine de bi free transfer yaparsak enaz ceyrek final neden olmasın?belki işe yarar şeyler buluruz çöpleri karıştıralım birazda.seydou dombia,sturridge,balotelli,ribery var bidonda :)

    YanıtlaSil
  3. icimden bi ses bu adam çok yararlı olucak diyor,falcao içinse tersini söylüyor,kopa amerikada hayalet gibi dolaştı arkasında ceullarlar james rodrigezler olmasına ragmen,falcaoya vereceğin parayla neler alınmaz,o portodaki atletico madridteki falcao değil unutun onu..denizliye kostas ve ozornwafor götürülmemis.bu iyi demeki biri zaten gitti digeri kiralandı bile..1-2transfer daha görebiliriz.peki kimler olabilir?söyle düşünün ortasahaya seri ve nzonziyi alan üst akıl aynı mantıkla forvete hattına kimleri alır?yalnız instagram-tv izlemiyo,gazete-twitter okumuyor bunlar,transferde bunlardan etkilenmiyorlar.seri ve nzonzi transferlerinden 48saat önce isimleri bile geçmiyordu medyada.falcao bu üst akıl için dogru hamle degil,ancak win-win opsiyonu,diagne ise iyi bir ikinci santrafor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yararlı olacak tabii ki, çok üst düzey bir isim geliyor.

      Sil
  4. ne falcaosu..amk al balotelliyi bitir işi.düşünsene telekomda nagatomo korner kullanmaya gidiyor altıpasta bekleyenlere bak yüzüklerin efendisi 3kule luyindama enzonzi balotelli..hangi birini tutucak rakipler kafa vurdurmamak için.oldum olası çıtkırıldım oyuncuları sevmem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao mu çıtkırıldım, blog tarihinin en talihsiz yorumlarından biri oldu :(

      Sil
  5. Luyindama + Nzonzi senede 5 un uzerinde kafa golu atip, ayni miktarda da yan top golunu engellese bu bile gecen seneye gore buyuk bir verim getirir. Hocanin ilk senesinde ki yan top sorunundan kurtuldugumuzu gormek cok guzel. Ayrica sakatlik sorunu olmamasi ve gecen sene ki isi haritasinin box-to-box her yerde isil isil kirmizi gorunmesi icimi aciyor :) Sezon baslayip form tuttugumuz gunleri gormeyi iple cekiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava hakimiyeti büyük güç kazandı. Hem hücum hem savunma. Hücum için özel çalışılmış duran top organizasyonlarına ihtiyacımız var.

      Sil
  6. Seri ve Nzonzi'yi bitiren Şükrü Hanedar oldu.Keşke Falcao için de görüşmeleri o yapsaydı diyor insan.2 transfer de 2 3 gün konuşulup tamamlandı hemen.Böyle iş bitirebilen bir adam varken neden Falcao gibi biri için o değil de sadece yerli transferi noktasında başarılı olabilen bir yönetici Monaco'ya gidiyor anlamak mümkün değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada Ahmet Bulut işin içinde ve daha zor bir hamle. Seri / Nzonzi için büyük akıl konuştu. Farklı sikletler yine de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir