18 Ağustos 2019 Pazar

Şu gurur tablosunu tekrar tekrar konuşasım geliyor


Şu gurur tablosunu tekrar tekrar konuşasım geliyor. Mevcut yabancı kontenjanı yürürlüğe girdiği günden bu yana Türkiye'den birçok Türk futbolcuyu Avrupa'ya ihraç ettik. Futbolcunun 4 büyüklerde oynamasına da gerek yok, direkt olarak 1. Lig'den dahi bakılıp alınabiliyorlar. Giden isim de genelde iyi işler çıkarıyor ve böylelikle Türkiye Ligi'nin güvenilirliği yükseliyor. Piyasa böyle yapılır.

Merih Demiral - Juventus
Cengiz Ünder - Roma
Mert Çetin - Roma
Çağlar Söyüncü - Leicester City
Cenk Tosun - Everton
Ozan Kabak - Schalke 04
Umut Meraş - Le Havre
Zeki Çelik - Lille
Yusuf Yazıcı - Lille
Enes Ünal - Valladolid
Okay Yokuşlu - Celta Vigo

Bu liste daha uzar da. Semih Kaya'nın Sparta Prag transferi mesela. Küçük bir adım gibi görünse de lig ayırt etmemek, bir şekilde Avrupa'ya gidebilmek önemli. Başarısız oldu ayrı konu, neticede bu yabancı kuralı onu da Avrupa'ya attı. Futbolcu daha cesur hareket eder oldu. Türkiye'de yedek kalıp, abuk paralar kazanacağına, böyle bir zorunluluğun kalmamış oluyor.

Berke Özer ve Recep Gül'ün Westerlo'ya gidişi de güzel örnek. Genç futbolcular ve gelişebilecekleri bir lige gidiyorlar. Belçika 2. Ligi'nde olmaları onları düşürmez, aksine yarınlar için hazırlayacak. Türkiye'de olmayacaktı, önleri bir şekilde tıkalı. Recep Gül'ün önünde Yunus Akgün var mesela, haliyle biri gidiyor. Yarın bambaşka bir seviyeye gelebilirler.

Yurt dışında doğan ve Türkiye'ye gelmeden Avrupa'da yoluna devam eden Türkleri yazmıyorum. Türkiye de tercih ediliyor bu arada, Orkun Kökçü ve Eray Cömert gibi isimlerin bizi seçmesi önemli haber. Özellikle de Orkun Kökçü konusunda Hollandalılar hayal kırıklığına uğradı. Genç bir ekibiz de, giden yerlilerimizin çoğu geleceğe dönük isimler.

Maguire gitti, transfer yapılmadan direkt olarak Çağlar Söyüncü orayı doldurdu. Merih Demiral'ı desek Juventus bırakmadı, kullanacak. Zeki Çelik ve Okay Yokuşlu'nun istikrarı ya da. Cengiz Ünder desek 1-2 sezon içinde çok daha büyük bir transfer yapacak. Ozan Kabak dahi 6 ay içinde Schalke 04 gördü. Dahası olmalı, bu listeye çok daha fazla isim yazmalıyız.

4 yorum:

  1. Yunus Akgün de gitseydi keşke bu sene forma şansı bulması iyice zorlaştı artik

    YanıtlaSil
  2. www.transfermarkt.com.tr/ilker-yuksel/profil/spieler/272594
    1,87,forvet,21yaşında,seneye serbest yani bedava,türk&alman bütün genç milli takımlarına çağrıldı.milli takım kariyerindeki oynama ve gol istatistiğine bakın,hepsinde son10-15 dakika girdiğine hesaba katın.türkiyede kimse tanımıyor.alın size genç oyuncu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu isimleri Mayıs onunda yazmıştım. Birini Fenerbahçe aldı hatta :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir