29 Ağustos 2019 Perşembe

Tempoyu düşürmek geri çekilmek değil, top sende kalmalıydı


Galatasaray - Konyaspor maçının özeti aslında bu istatistikte. Maçın neden berabere bittiğini buradan anlayabiliyoruz ve gelecek adına da korkutan bir istatistik. 1-0 sonrası girilen ruh halini hepimiz eleştirdik. Seri'nin kırmızısıyla da alakası yok, biz 1-0'dan sonra kontak kapattık. Seri'nin kırmızı kartının ardından da panik olduk.



1. dakikadan 60. dakikaya kadar olan sürece bakın. Gerçi bu biraz da Konyaspor'un anlayışıyla alakalı. Amansız kapandılar, 1. dakikadan itibaren futbolcuları da yerden kalkmayarak "oyun felsefelerini" bizlere yansıttılar. Bekliyorduk, ben şaşırmadım. Saygı da duyuyorum ayrıca, Aykut Kocaman'ın felsefesi bu.

Galatasaray'ın 45. dakikası ile 60. dakikası arasını konuşmak lazım. Muazzam bir tempo yakaladık, ardı ardına gelen pozisyonlar ve nihayetinde golü bulduk. O tempo içinde rakibe nefes aldırmadık,  doğru oyun bu işte. 4-4-2'ye dönüşün de etkisi olabilir, tüm taşlar yerine oturdu. Biraz daha bitirici kalitemiz yüksek olsa fark açılabilirdi de.

60. dakikadan sonra ise kontak kapattık. Oysa o baskı 10 dakika daha devam etse eminim ki fark açılacaktı. Rakip de üstüne gelecek çünkü, açık alanlar oluşacak. Biz ise bunu kullanamadık. Tempoyu da düşürmek bu değil, düşürsen dahi top sende kalmalı. Oysa topla oynama oranı Konyaspor'un lehine gelişti.

75. dakikada Seri'nin kırmızı kartından sonra ise futbolla ilişkimizi kestik ve tamamen savunmaya çekildik. O andan itibaren Ali Turan dahi bizim ceza sahası etrafında oyun kuruyordu. Bir şekilde hata geliyor işte, 90+6'da da olsa golü yiyorsun. Çekilmemek gerekiyor, 1-0 yeterli değil. Ya da tempo düşse dahi top sende kalmalı, senin hükmediyor olman lazım.

9 yorum:

  1. Gecen sene ki 2-0 dan donen fb macina dondu bu konya maci,o zamanda bagira bagira geliyordu fb az kalsin kaybedecektik bile,hoca yine degisiklikte gec kalmisti bu macta ki gibi,Gs nin mevcut kadrosu topu rakibe verip savunma yapabilecek takim degil,bu takim teknik,kaliteli ayaklara sahip ama yasli,o yuzden topu ayagimizda tutmadigimiz vakit sikinti yasayabiliriz,ayrica pres gucumuzde dusuk,bjk ye benzedik malesef yaslandik bir hayli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek bize yaramıyor, tempo olmazsa olmaz. Pas takımı olabilirsin ama o topun hızı çok önemli.

      Sil
  2. eniyi savunma hücumdur..buaksam 2fake hesapla realmadrid forumuna üye oldum,forum ingilizce biraz global ama aslen madridli olanda çok lokasyonlarına bakınca.izlenimlerim..
    1-profillerine bakılınca 25yaş altı olanlar gruptan kolay çıkacaklarını düşünüyorlar,bazılarının hala avatarında ronaldo var :)kafayı fena halde neymara takmış durumdalar(bizim ergenlerdeki falcao gibi) kendilerinden çok barcadan bahsediyorlar,zor gruba düştüler,çıkamasınlar ama çıkacaklarını biliyoruz falan diyorlar.hem hic sevmiyorlar barcayı ama kendilerinden üstün görüyorlar tuhaf geldi.
    2-abi rolü üstlenen 35yaş üstü profiller,defanslarını berbat buluyor,transfer gerekli diye düşünüyorlar,ramos&varana rağmen:) zidane takım savunmasını oturtamadı filan diyorlar,city hep ballı kura çekiyor,ogruptan çıkamazza 3yıl sampiyonlar ligine katılmasın diyorlar.biri başkan olursam guardiolayı getirirdim dedi,öteki yanında agueroyu da al dedi.sasırdım modriçe biraz selçuk muamelesi yapılıyor:( bize versinler.psg kesin lider çıkar diyorlar bazılarında istanbul korkusu var direkt hava öyle,kesinlikle orda yenilmemeliyiz diyor moderatör olduğunu hissettiğim bitanesi,galatasaray 4-5yıl önceki kadar güçlümü diye sordu biri,kalecilerini tanıyorum iyi dedi birdiğeri,brüjü hiç sallamıyorlar..
    3-herdakika birinin bişey yazdıgı forumda,galatasaray radamel falcaoyu aldı yazdım.derin bir sessizlik oldu,40-45dakika hiçkimse bişey yazmadı.dedim heralde bunların iftar vakti,yemeğe gittiler :)
    4-falcao bize gol atabilcek kadar iyi bi oyuncu degil yazdım bakalım nolucak diye,biri are you crazy?(delimisin)dedi,başkabiri 'falcao is real snake'(o gerçek bir yılandır)dedi..bu yorumları okuyunca nekadar dogru bihamle yaptıgımızı anladım,hayırlı geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de muhteşemsin, teşekkür ederim paylaşımın için :)

      Sil
  3. Sezon başındayiz ve halen daha ustumuzde bir ölü toprağı var. En kısa zamanda atmaliyiz onu. Takım bir şekilde ateslenip havaya girmek zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayserispor maçında kazanmak buna işaret olabilir. Milli Takım arası da ilaç olacak.

      Sil
  4. Seri bakalım yerine kimle çıkacağız? 2.5 aydır taylan mehmet özcan berkay gibi adamları almıyorsan Atalay yeterli demek ki. Akşam nasıl oynayacağız bakalım bu bütçeyle bahanen yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir