28 Ağustos 2019 Çarşamba

Yunus Mallı & Galatasaray, Belhanda'nın durumuna bağlı düşünüyorum


6 Temmuz 2019'da da Yunus Mallı'nın olası transferi üzerine konuşmuşuz. O gün bambaşka bir ortam vardı. Transferin henüz başı sayılırdı ve başka stratejiler düşünülüyordu. Bugün ise kadro hemen hemen oluşturuldu, bazı eksikleri konuşuyoruz. Hepsinden öte de transferin bitmesine 5 gün kaldı. Acil hamle gerekiyor.

Temmuz ayında Yunus Mallı'yı yazdığımda Wolfsburg'un onun hakkındaki tasarrufunu bilmiyorduk. Bugün ise Wolfsburg'dan ayrılacak gibi görünüyor. İyice gözden düştü ve yüksek bir yıllık ücreti var. Bu da kulübenin derinliklerine savrulduğu Wolfsburg'da lüks oldu. Yüksek yıllık ücretin bir anlamı da "bedelsiz kiralama" olabilir. İmkansız iş değil yani.

Değerli bir futbolcu, Bundesliga'da elbette başka talipleri de olabilir ama transferin de son günlerine geldik. Yunus Mallı için hamle yapacak olsalar şimdiye kadar bir hareket gelirdi. Yana yakıla yerli stoper ararken Ömer Toprak'ı kaçırdık mesela. O da imkansız değildi ama düşündük mü bilmiyorum. Werder Bremen'e kiralandı işte, bonservis konuşulmadı.

Belhanda'nın durumunu bilmiyorum. Ben bu yazıyı yazarken (gece yazıyorum), fıtık ihtimalinden bahsediliyordu. Bu da ameliyat demek. Melo da bel fıtığı ameliyatı olmuş ve 51 günde dönmüştü. Şu an Belhanda'nın 2 aylık yokluğu tüm sezonu çöpe atar. Konyaspor karşısında düştüğümüz hal ortada. Zaten orta sahada güçlü alternatifler yok ve önümüzde Şampiyonlar Ligi var.

Yabancı sayısı da sorun, yerliye mecbursun. Yerli orta saha için de transfer edebileceğiniz daha iyi isimler varsa yorum kısmına yazın. Belhanda'nın durumuna bağlı aklıma gelen en önemli isim Yunus Mallı. O kalitede değil ama en azından acıyı biraz olsun hafifletebilir. Belhanda'nın durumu iyiyse dahi hücumun her noktasına çok iyi bir alternatif kazanmış oluruz.

Yunus Mallı'nın şanssızlığı da biraz mevkisiz olmasından. Her yerde oynar deriz, joker özelliğini öne çıkarırız ama şu pozisyonun adamıdır diyebilmek de zor. 10 numara oynar, 8 numaraya çekersin, her iki kanatta da kullanırsın, hatta en öne dahi atarsın, iyi bir sahte 9'dur da. Çalışkandır, teknik özelliği yüksektir, topla dikine müthiş çıkar ve fena da bir bitirici değildir. 

Emre Akbaba için de "rakip ceza sahası etrafına yaklaştıkça bitirici etkisi yükselir" derdim. Yunus Mallı da böyle, hatta ona göre daha dripling özellikli bir 10 numara diyebiliriz. 27 yaşında bir de, en iyi zamanlarında olması gereken dönemler. Henüz adı anılmadı (en azından bu yazıyı yazarken) ama Galatasaray'ın 1 numaralı alternatifi olmalıydı.

10 yorum:

  1. Emre Akba'nın 2.yarı döneceğini düşünerek, Belhanda alternatifi olarak Atalay ile devam etmeyi tercih ederim. En iyisini hoca bilir ama Soso, Adem, Mor + Atalay varken daha elzem transferler gerekir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın durumu iyi çıktı, haliyle de Yunus Mallı ihtimali kalmadı.

      Sil
  2. Aynı fikirdeyim, Yunus u yorumlarımda söylemiştim. Umarım gelir. Güzel katkı verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Belhanda yoksa diye düşünüyordum. Belhanda varsa da yedek için lüks bir ücreti olacaktır.

      Sil
  3. Yunus malli,berkay ozcan,mehmet ozcan,taylan antalyali,mainzde oynayan gurbetci ahmet gibi oyuncularin bir kismini alabilseydik keske,adam gibi bir satis yapsaydik alirdik cogunu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Mallı, Belhanda sonrası zor da diğer isimleri ben de görmek istiyorum. Gelecek adına büyük yatırımlar.

      Sil
  4. Transferin bitmesine 5 gün kalmış.Biz önemli transferler yapabilmeyi konuşuyoruz.Bence bu ihtimaller çok zor.Bu 5 günde transfer yapmadan bitecek.Bizim yönetimlerin uzun süredir yaptığı son gün transfer başarısızlıklarına yenilerini ekleyebilirler.Falcao dahi gelmeyebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao işi pozitif, hareketlenme başlıyor bence.

      Sil
  5. Berkay'ı bonservisiyle (zorunlu alımla kiralama yada) Yunus 'u da kiralık almak lazım. Ikisi de olur zorlasak. Illa birini satmak zorundayiz zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özcan, eğer Diagne satışı olursa direkt bonservisle dahi gelebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir