5 Eylül 2019 Perşembe

Akıllı hareket edip, daha düşük maliyetlere kaliteli kadrolar kurmak mümkün


Mevcut maaş tablosu çok soruluyordu. Sevgili Tansel Taşanlar Ağabey de her zaman olduğu gibi maaş tablosunu bizler için güncelledi. Genel tabloya bakınca geçen sezona göre 2.7 milyon avro daha fazla maaş ödeyeceğiz. Tabii kadronun kalite farkı ise çok daha büyük. Şu kaliteye sadece 2.7 milyon avro'luk maaş farkıyla ulaşmak ne kadar iyi bir transfer döneminin geçtiğinin göstergesi.

Sorulacak 2 soruya şimdiden yanıt vereyim. Luyindama'nın 3 yıllık sözleşmesi var ve her yıl 1 milyon 50 bin avro kazanacak. Emre Taşdemir'in ise garanti ücreti açıklanmadı. Performansa dayalı bir sözleşmesi var diye biliyorum. Onun dışındaki eksikler ise kadroda görünmeyen isimler. Celil Yüksel neden yok diyenler için yazıyorum.

Mitroglou'nun 700 bin avro'luk maaşını, Diagne'nin ise tüm maaşını biz karşılayacağız. Her ikisinde de bir ffp ayarı vardı ve bu sayede sattığın kadar al dengesi oluşturuldu. 2.7 milyon avro'luk maaş fazlası dediğim dilimde de bu ikilinin maaşı dahil. Aslında ikisini düşmüş olsak şu kaliteli kadroya daha az maaş ödeyeceğiz diyebilirim.

Ünal Aysal'ın son dönemleri ve Dursun Özbek'li günlerde 60 - 65 milyon avro'yu bulan maaş bütçesi vardı. Başarı ise bu maaş tablosuna doğru oranda gelmemişti ve kulübün mali sorunlar yaşadığını gördük. Ffp bizi biraz da akılcı hareket etmeye itiyor. Akıllı hareket edip, çok daha düşük maliyetlere kaliteli kadrolar kurmak mümkün. Örneği bu işte.

Ayrıca yeni sözleşmelerde bonus maddeleri görmemek de güzel. Dursun Özbek döneminde maç başları yerini puan başı paraya döndürmüştü. Bugün ise herhangi bir başarı bonusu görülmüyor. Belhanda, Feghouli, Muslera, Mariano ve Maicon gibi isimlerde bu bonusları görüyoruz. Hepsi de Dursun Özbek döneminde imzalanan sözleşmeler.

Ayrıca yerli futbolcularla da Türk Lirası dönemini başlattık. Bu da maaş tablosunu aşağı geçen etmenlerden biri. Türk Lirası üzerinden imzalanan sözleşmelerde de rakamlar oldukça aşağıda. Avro'ya vurunca bunu görebilirsiniz. 

İyi sözleşmeler yapmaya başladık. Avro kazanan yerlilere bakınca da bir tek Ömer Bayram, Emre Akbaba ve Ahmet Çalık kaldı (Emre Mor'u bir kenara bırakıyorum). Ahmet Çalık'ın sözleşmesinin son yılı, Emre Akbaba da Arda Turan ve Alper Potuk gibi maaş indirimine gider diye düşünüyorum.

Gözüme batan bir sözleşme yok. Emre Akbaba'yı yazarım bir tek, diğer isimler uygun diyebilirim. Andone çok kazanıyor ama kalitesini, vereceğini bildiğimiz bir isim. Dursun Özbek döneminden kalan maaşlara yapacak bir şey yok. Yeni gelen yabancılar ise mevcut kalitelerine oranla paralar kazanacak.

11 yorum:

  1. Bu yonetim bonuslari aciklamiyor,diagne icin sampiyon olundugunda 3 m maddesi varmis mesela(kap da yok ama m.cengiz bir konusmasinda bunu ima etmisti)

    YanıtlaSil
  2. ücret ve maaş tablosu tabiki klübümüz için önemli bir denge unsuru,mental etkiside önemlidir oyuncular üzerinde ancak busene futbolun sadece futbol olmayacağı belli oldu.bugünden itibaren olağanüstü şartlardayız.taktik en belirleyici unsur değil bugünden itibaren..teknik ekibimiz yabancı oyuncularımıza üzerimizde oynanan oyunlardan bahsedince o oyunları oynayanlar amaçlarına ulaşacaklarını mı zannediyorlar,tam tersi bu oyuncularımızı hırslandırır.inanın bu işin maddi boyutundan çok daha etkili olur saha dışı haksızlığa karşı da mücadele ettiklerinin bilinci..belki ilk başta türkiyede futbolun alışagelmedikleri şekilde çok farklı biryerlere kaymış olduğunu düşünecek ve şaşıracaklardır ancak kabul etmeliyizki gerçek bu.yabancı oyuncularımızda doğal olarak önümüzdeki maçta teknik direktörümüz ve iki yardımcı antrenörümüzün kenarda olmamasının sebebini öğrendiklerinde onların kenarda olmamasının dezaavantajı biryana bu onlara eminim mental olarak pozitif yansıyacaktır hemde tam bu cezaları verenlerin amacına ters istikamette..biz bu süreci pozitif bir şekilde atlatıcaz.galatasaray olarak bu ülkenin enbüyük klübü ve camiasıyız,hiçbir bir algı yönetiminden,sindirme politikasından ve fanatik güçten çekincemiz yok çok şükür,herkes gider galatasaray kalır.bizim aleyhimizde olan hiçbir şahıs ve kurum bize rağmen planlarını uygulayamaz,30milyon galatasaraylı izin vermez,yolumuza konan taş bizi tökezletmez ancak bizi yükseltir üzerine basmamızla,bunu asla unutmasınlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza konusunu detaylıca yazdım, yarın blogda olacak.

      Sil
  3. benim ŞU tabloda gördüğüm seneye bir takımımızın olmadığı... takımın 3 te 2 sinin sözleşmesi bu sene sonunda bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık çok ve sözleşmesi bitenler var. Ffp sarmalının da bu olayı kötü, sürekli sil baş hali.

      Sil
  4. Kadro kalitesine oranla düşük bir maaş bütçesi çıkmış ortaya. Olumlu olan başka bir husus da kiralık oyuncular tutmazsa sene sonunda olmayacaklar ve onlar maaş bütçesinden düşecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olumsuz yanı da tutarlarsa eğer onları takımda tutmak zor olacak :)

      Sil
    2. Bunu kabulleniyoruz zaten en basta :)

      Sil
  5. falcao nun maaşı 8 milyon avrolara kadar çıkar bonuslarla.
    falcao nun managerlik ücreti senelik en az 1 milyon avrodur.buda iyi ihtimal olarak söyledim.daha fazla managerlik ücreti olması ihtimal dahilinde.

    falcao nun senelik maliyetinin en az 10 milyon avro olacağını tahmin ediyorum.manager+bonuslar dahil

    kadrodaki rakkamlarda manager ücretleri yok.bonuslar yok.sadece garanti ücretler var.
    buda 56 milyon avro hesaplanmış.
    senelik oyuncu bonusları+ kadronun tamamının managerlik ücretleri dahil edildiğinde tahminim bu kadronun kulübe maliyeti 70 milyon avroyu bulur.

    buda 440 milyon lira yapıyor.

    çok fazla bir maliyet.

    ajax ın maaş maliyeti en fazla 15 milyon avrodur.kemiksiz.vergiler hariç.
    bu sezon cl ye katılan fp takımları olan atalanta ve lille in maaş maliyetide 15 milyon avro vergisiz.vergilerle bunlar 25-30 milyon avrolarla gayet başarılı takım yapabiliyorlar.keza benficada benzerdir.

    geçen sezon real madrid münih liverpool gibi avrupanın ilk 10 takımının net maaşları 80-100 milyon avro arasında idi.vergiler yüksek olduğu için bu toplam kulübe maliyet 180 milyon avroları buluyor.

    bizim kemiksiz 60 milyon avro maaş vermemiz akıl alır gibi değil.bu avrupada 120 milyon avro demek vergiden dolayı.oysa uefa takım sıralamasında çok gerilerdeyiz.yani fp olarak çok diplerdeyiz hocam.

    bu düzenin acil değişmesi lazım.bunu maalesef tff yapamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kayıtlarla gelin, oradan buradan fotoğraflarla değil. Tahmini bedeller üzerine konuşmuyorum. Çıkar, o dur, bu dur. Hikaye benim nazarımda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir