7 Eylül 2019 Cumartesi

Atılan gollere bakınca da yine skoru üreten bir numaralı isim Babel'di


Hollanda müthiş bir jenerasyon değişimi yaşadı. Geçmiş yıllarda neredeyse "sıfırlandıktan" sonra geri dönüşleri müthiş oldu. Çok sağlam bir genç yapıları var ve Babel 32 yaşında olsa da bu yapının olmazsa olmazlarından biri. Beşiktaş forması giydiği dönemde Milli Takım'a geri dönmüştü. O dönemden bu yana da formayı bırakmadı.

Babel'in artısı fiziği. Yaş ilerlese de düşmüyor. Premier Lig temposunda da ayaktaydı. Galatasaray'a transferinde de bu açıdan yaşına takılmamıştım. Babel'le alakalı sözleşme yılı, 2 sene sonra gelinecek nokta ya da maç seçmesi gibi sorunlar olsa da böyle bir futbolcuyu bonservisi olmadan getirdik. Ffp sarmalını da düşününce önemli bir transferdi.

Hollanda'nın Almanya deplasmanında kazandığı maçta Babel yine çok iyi durumdaydı. Hollanda'daki farkı biraz daha mücadele içinde olması. Biraz da Podolski'nin Almanya günleri gibi. Bir an durmuyor, sürekli aktif ve iyi hücum düzeninde yükseliyor. Şu an Galatasaray'da oturmayan bir hücum kurgusu var. Bireysel yeteneklere bağlı, doğaçlama hareket ediyoruz.

O doğaçlama içinde de Babel'i iyi buluyorum. Hücum şu ana kadar kısır kaldı, gol atmakta dahi çok zorlanıyoruz. Atılan gollere bakınca da yine skoru üreten bir numaralı isim Babel. 4-3-3 içinde Babel / Feghouli kanatları merkez gibi oynuyor, açılan alanı da maalesef bekler iyi kullanamadı. Önde de Diagne kaynaklı bir hareket olmayınca, Babel de Feghouli de kendi başlarına bir şeyler üretme peşindeydi. 

Falcao, Lemina ve Andone gibi transferler sonrası daha farklı bir yapı da görebiliriz. Babel'i solda ya da 2. forvet olarak izlemek mümkün. Solda oynadığında da forvet özelliği gösteriyor ve gole çok yakın. Yarın Falcao'nun yanına attığımızda teknik ve oyun aklıyla orayı da doldurur. Bir zamandan sonra forvete geçmesi de kariyerini uzatır. Hatta Diagne'nin etkisizliği sonrası Babel'i tek forvet olarak da sıklıkla izledik.

4 yorum:

  1. hollandanın ve romanyanın 9numarası bizde,üstüne bütün 9numaraların idolüde bizde,koy üçünün arkasına seri-lemi-nzonzi yi nerdeyse 4-3-3 ün kusursuz 3-3ü olurlar ama yokki şöyle dağ gibi taş gibi bir 4lü savunmamız :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunmada sorun yaşamaya bir süre daha devam edeceğiz gibi.

      Sil
  2. yeni sol ve sağ bek transferleri devre arasında gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış olursa gelir, aksi takdirde imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir