27 Eylül 2019 Cuma

Babel gol atar tercihi ideal değil mi?


Babel'in performansı son haftalarda sallanıyor. Kayserispor deplasmanından bu yana iyi değil. Bir yandan doğal da, rotasyona giderken dahi onu dinlendirme şansı bulamadık. Milli Takım'da da banko ve üst üste 90 dakikalar oynadı. Şampiyonlar Ligi de başladı derken Babel'in performansı ligin ilk haftalarındaki gibi değil.

Ayrıca hücum da yeni bir uyum arıyor. Falcao yeni geldi, başka transferler de var ve Babel de ne kadar kamp görürse görsün yeni bir transfer. Oturtulmaya çalışılan bir pas oyunu da var. Babel / Onyekuru değişikliği de biraz bundan, işi sete döndürmeye çalışıyoruz. O organizasyon oturmasa da oturacaksa eğer Babel'in önemi olacak.

Babel'in "maç seçme" durumu doğru, Beşiktaş döneminde de vardı bu. Büyük maçlardaki etkisi daima daha büyüktür, öne çıkmayı sever. Fenerbahçe karşısında da Galatasaray'ın en önemli kozunun Babel olacağını düşünüyorum. Hocanın sürpriz bir formasyon tercihi olur mu bilmesem de her oyunun olmazsa olmazlarından olacaktır.

"Gol etkisi" önemli, "Babel gol atar" tercihi oldukça ideal. Karşısında sakatlıktan yeni çıkmış bir Isla olacak, üstünlük kurması ideal. Kat ediyor gerçi, merkeze çok yaklaşıyor. Fenerbahçe savunmasının yediği baskı üzerine dağılabileceğini izlemiştik. Babel de gerek fizik, gerek teknik özelliğiyle yine bu savunmaya üstünlük kurabilir.

Zanka / Jailson oynayacaktır, farklı bir hamle beklemiyorum. "Baskı" için Andone'yi ısrarla düşünsek de sanki formasyon yine 4-1-4-1 olacak, önde Falcao, solda da Babel'i izleriz. Burada Babel'i 2. forvet gibi de düşünürsünüz, forvetin arkasında da. Rakip ceza sahası içinde çoğalmamızı sağlayacak, şut tehdidi yaratacak, sırtı dönük oynayabilmesiyle de seni orada tutacak.

2 yorum:

  1. Babel belki direktifle belki inisiyatifle kendini forvete atıyor/atacaktır. Bu yüzden sol tarafı kapatmak adına Ömer Bayram'ı Lemina'ya tercih etmek gerekir. Yoksa Nagatomo için kabus gibi bir gece bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olduğu özellik bu, atmazsa eğer Babel'den geriye bir şey kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir