17 Eylül 2019 Salı

Beklemeye geldiğini düşünmüyorum, çift forveti zaman içinde göreceğiz


Fenerbahçe maçını konuşmak için erken olsa da Alanyaspor karşısında aldıkları mağlubiyet güzel bir çağrışım yaptı. Uzun zamandır 4-4-2 diyoruz, hasret gibi bir şey oldu bu oyun. 2011 - 2012 sezonundaki 4-4-2'ye geçiş de bir Fenerbahçe maçıyla olmuştu ve devamında güzel sonuç alınmıştı. Bugünlerde de 4-4-2 çok dilleniyor, yine bir Fenerbahçe maçıyla bu formasyona geçilir mi dersiniz?

Fenerbahçe, hücum tarafında ne kadar alternatifli bir kadro oluştursa da o kalite savunmada yok. Sol bekleri sorun, sağ bek sakat, stoper rotasyonu ise felaket durumda. Serdar Aziz ve Sadık Çiftpınar gibi isimler düşünülmüyor bile. Jailson'u ısrarla stoper oynatma sevdası var, yer yer Luis Gustavo da orada deneniyor. Adil Rami'yi henüz göremedik, Zanka ise şu aşamada hayal kırıklığı. Bir de kaleci durumu var tabii.

Israrla kısa pasla savunmadan çıkmaya çalışıyorlar ve bu noktada da hataya oldukça müsaitler. Ön alanda baskı oluşturulduğu an hataya sürüklenmeleri basit göründü. Aynı durum bizde de geçerli aslında, Vedat Muriqi gibi bir ismin baskısı Marcao / Luyindama ikilisini bozmaya müsait ama kalite olarak Fenerbahçe savunmasının önündeyiz diye düşünüyorum. Bu handikap Fenerbahçe cephesinde çok daha önde.

Haliyle de Andone ismi öne çıkar. Fatih Hoca'nın olmazsa olmazlarından biri "mücadele özelliği yüksek forvet" olsa da 2 yılda bu tarz forveti olmamıştı. Andone hamlesi de "isim" olarak fazlasıyla iddialı. Yedekte beklemeye geldiğini düşünmüyorum, çift forveti zaman içinde mutlaka göreceğiz. Andone de enerjisiyle ön alanda büyük iş başarır. Falcao'nun da kariyerinde en iyi dönemlerinde 4-4-2'nin forveti olduğunu görebilirsiniz.

Başlangıcı kestiremiyorum sadece. Fenerbahçe maçında mümkün olabilir gibi geliyor, Club Brugge ve Yeni Malatyaspor karşısında mevcut formasyon devam edebilir. Forvetteki bu kaliteli rotasyonu en doğru şekilde kullanmak gerekiyor. Elmander ve Umut Bulut gibi isimlerden bu yana da ön alanda çok hareketli, mücadele edecek bir forvet hasreti vardı. Andone'yle birlikte hocanın da eli fazlasıyla güçlenecek.

8 yorum:

  1. yarın normal olan beklendiği gibi 4-1-4-1 veya 4-3-3 oynayıp 3-1,4-1 kaybedip gelmemiz..zaten bahis oranları bunu ispatlıyor.işte burada fatih terim faktörü devreye giriyor.sezon başından beri hoca formsuz deniyor,bunu yarın görücez..eğer olurda galip gelirsek bu başarının %90ı hocaya ait olur..benim kişisel görüşüm beklendiği gibi defansta basit hatalar yapmayacağız,oldukça sağlam ve mücadeleci oynayıp tek farkla kaybedeceğiz..ancak ligimizde rakipleri özellikle iç sahada sürüklase ederek yenebilecek düzeye geldiğimizde böyle avrupa maçlarından deplasman galibiyetleri gelir.şu anda bunun çok uzağındayız.3-4puanla grubu tamamlarız gibi geliyor

    YanıtlaSil
  2. hocanin 3. döneminde 4-4-2 fb maçında başlamadi. daha önce (12.hafta) 9 maçlık galibiyet serisinin ilk halkası olan arena'da 2-1 aldığımiz ve maçi 9 kişi tamamladığımız sivasspor maçinda 4-4-2'ye geçiş başlamışti. hatta elmander kırmızı gördüğü için sonraki maç g.birliği deplasmani baros-sercan ikilisiyle çıkmıştık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçek anlamda Fenerbahçe maçında başladı. Solda Emre Çolak, sağda Engin Baytar'la.

      Sil
  3. Tempo bu kadar düşük oldukdan sonra sahadaki formasyonun ne olduğunun ne önemi var ki? Pas yapan set hücumu oymayacak takım diyoruz bu tempoyla set hücumu yapılmaz hızlı adamın da yok artık kontra da yapamıyorsun. Ilginc olan bu kadronun bu kadar temposuz oynaması. Hepsi futbolu bilen oyuncular. Pas teknik kapasiteleri hiç te düşük değiller ama sahada oynanan oyun bitse de gitsek tadinda. Her kötü sonuç hocaya yazar bence. Bu adamlarla pek cok formasyonu cok rahat oynarsın yoksa. Sorun formasyonda değil sorun hoca da. Deli gibi pas yapmaya çalışıyor takım. Riekerink dönemi takımı izliyorum sanki. Sürekli bir pas yapayım sevdası. Sonuç bal yapmayan arı. Gerçi iki bekin de bu kadar zayifken nasıl hızlı hücum yapıp ileride çoğalacaksın da etkili paslar yapacaksın. Kadro mühendisliği zaten sorun geçen seneden beri beklerin bizden olmaz önümüzdeki sezon diye bağırırken her iki beki yedekleyen bekinin sözleşmesini donduruyorsun.. kimi bulursak alalım mantığıyla transfer yapınca olan bu oluyor. Keyif almıyorsun resmen öne geçmişken bitsin maç diye eziyet çekiyorsun izlerken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle de tempoyu arttırma yollarından biri çift forvet, ön alanda hareketlilik de olabilir. Dokunuştur bu.

      Sil
  4. Ben Terim'in henüz 4-4-2ye dönecek cesaretinin olmadığını düşünüyorum. Türkiye'nin en cesur hocası ama korkusu henüz takımın fizik olarak istediği seviyede olmaması. Ben hocanın içten içe Brugge'i kazasız belasız geçelim, Malatya'da iş sıkışınca 4-4-2ye döneyim de işi çevireyim dediğini düşünüyorum. Böylece Fener maçına 4-4-2ye dönüş için elinde güçlü bir koz olacak. Hele bir de Andone maçı çevirirse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada dönecek ama o gün bence de bugün değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir