17 Eylül 2019 Salı

Bugün ise orta saha alternatiflerini sıraladığımızda hatırı sayılır yeri var


Geçen sezona göre farkımız "kadronun derinliği" kaynaklı. Özellikle de orta saha ve hücum açısından bunu söyleriz. Bu alternatifli yapı içinde de çok sürpriz katkılar alıyoruz. Ömer Bayram, geçen sezonun 2. yarısında 3. sol bek olarak devam ediyordu. Bu sezona da girerken "gidecekler" diye düşünülen isimlerin başında geliyordu.

Bugün ise "orta saha" alternatiflerini sıraladığımızda hatırı sayılır yeri var. Hazırlık kampında bu ışığı zaten vermişti. İlk etapta da Selçuk İnan'ın önüne geçti, sonrasında da Taylan Antalyalı transferine rağmen öncelik onda gibi görünüyor. Şampiyonlar Ligi kadrosunda da yerini aldı. Gerçek mevkisini 28 yaşında bulmuş gibi, resmen yeni bir kariyer var önünde.

Adem Büyük'ü de o sürpriz alternatifler arasına alıyorum. Transfer ediliğinde "neden" sorusu çok soruldu. Kopan yaygarayı hiç unutmayacağım. "Adem Büyük oynayacağına x genç var" diyenler de çoktu mesela. Oysa son maçlarda oyuna dahil olarak iyi iş çıkartmakta. Sadece Kayserispor deplasmanında getirdiği golle dahi transferinin altını doldurdu.

Geçen sezon o katkıyı Muğdat Çelik veremedi mesela. Üstelik daha alternatifsiz bir kadroydu. Adem Büyük daha yetenekli bir isim, bunu da belli etti. Solda ya da forvette oluyor. Top tutar, bitirir, şut özelliği vardır, daha da önemlisi mücadele eder. Bu tarz "bedelsiz" yerli alternatiflere hayır dememek lazım. Transfer edilirken düşünmek gerekiyor.

Beklenti sahibi olduğumuz isimler bir yana, sürpriz katkı da alır olduk. Hesapta olmayan isimler çıkıp sahne alabiliyor. Hocayı eleştirsek de bu tarz çıkışlarda mutlaka imzası var. İlerleyen haftalarda da bazı pozisyon değişimleriyle bu tarz sürpriz katkılar bekliyorum. Jimmy Durmaz'ın olası sol bek olması gibi, böyle bir ütopyam var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir