26 Eylül 2019 Perşembe

Emre Akbaba düz koşulara başladığına göre Ocak kampına yetişecek gibi görünüyor


Emre Akbaba'nın düz koşulara başlaması benim adıma büyük sürpriz. Daha geç bekliyor, hatta bu sezonu da gözden çıkarmıştım. Düz koşulara başladığına göre Ocak ayındaki kampta kendisini görme fırsatımız olacak. Ligin ilk yarısını mümkün olan en güçlü şekilde geri dönmeye adayacaktır. Nasıl döneceğini bilmemekle birlikte, en iyi şekilde dönmesini diliyorum.

İnandığım bir futbolcu çünkü. Transferinin gerçekleştiği dönemde yazdıklarımı hatırlayın. Bu tarzda bir orta sahamız yoktu. Gol özelliği olan, rakip ceza sahası içi ve etrafında bitiriciliği yüksek, forvet özelliği gösterecek bir 10 numara. Şu an takıma bakınca da böyle bir futbolcu yine yok. Fenerbahçeli Max Kruse mesela, bu tarzda bir 10 numara ve yarattığı farkı görüyorsunuz.

Kalite kıyaslamıyorum, elbette Max Kruse çok daha ötede bir yerde ama tarzlar aynı. Kenarda tut, iyi bir alternatif. Skor aradığın anlarda sahaya atarsın ve seni hücumda tutacak futbolculardan biri olur. Şu alternatifli kadroya çok iyi bir yerli alternatif daha dersin. Özellikle yerli futbolcu için elimizi mümkün olduğu kadar güçlendirmeliyiz.

Belhanda'nın olmadığı haftalarda Emre Akbaba'yı izlemek isterdim. Seni öne taşıyacak, orada tempo yapacak bir futbolcuydu. Şu an Belhanda için bir alternatif yok, Emre Akbaba döndüğünde ise bu olacak. Bu futbolcuyu kimse silip atmasın, geri dönemez diye de düşünmesin. 1 yıldır çok şanssız sakatlıklarla baş etse de sağlık ekibine güveniyorum.

Rizespor maçında resmen kendini feda etti. Sakatlıktan geri döndüm diye de düşünmeden, takımı gol yemesin diye resmen siper oldu. Rizespor maçında yaşadığı kırıklar da eski sakatlığıyla alakasız, farklı bir olay. Şanssızlık da buradan geliyor zaten, sakatlık nüksetmedi. Bazıları "aldığı maaş" kaynaklı eleştiriyor da, ortada bir hak ve fedakar futbolcu var. Gereken neyse o da yapılır bu arada.

8 yorum:

  1. Önceki sakatlığından iyi donememisti ve artık kamp dönemi sonrası tam fit olarak hazır olmasını bekliyorduk ki bu sakatlık çok kötü oldu. Her ne olursa olsun çok sevdiğim bir karakter Emre Akbaba umarım sağlam döner.
    Şunu da unutmamak gerekir ki bizim oyun anlayışımız futbolcu öğütmeye başladı son dönemlerde. Gelen hiçbir oyuncu nerdeyse tam kapasitesini veremiyor oyun anlayisimizdaki belirsizlik Emre'ye de zarar veriyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zamanla alışacaktı, yeni sakatlığı eski sakatlığından bağımsız. 2 ayrı yerden kırıldı ayağı.

      Sil
  2. Uzun zamandır acaba Emre Akbaba'nın dönüşü nasıl olur diye merak ediyordum. Bu konuya girmen iyi oldu. Yetenek eşiğini aidiyetiyle birleştirince oyuncu hakkında haliyle beklentim artmıştı. Hala da var. Milli takımda bile yerini sağlama almaya başlamışken, yaşadığı üstüste sakatlıklar onu doğal olarak hep geri götürdü. İnanıyorum, tekrar geri gelebilir, ancak kafamda soru işaretleri de yok değil. İdman eksiği, maç eksiği, alışkanlığı vs. bir süreç içerisinde zamanla kapanacak. Sabırla bekleyeceğiz, yapacak bir şey yok. Ama topla olan ilişkisi, sakatlık korkusu, mental olarak kendi içerisindeki acabaları onda belli bir çekingenlik yaratır mı, futbolunu geri götürür mü... umarım olmaz, ama aklıma da geliyor bu tip şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak kampı mühim olacak, devamında da zaman içinde şans bulacak.

      Sil
  3. bu sezon fayda veremez. zaten tam hazır hale yaklaşana kadar sezon biter. önümüzdeki sezona hazırlatılmasi lazim.

    YanıtlaSil
  4. Lemina anadilleri arasında Fransızca olmayan tek ortadsahamiz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir