14 Eylül 2019 Cumartesi

Falcao da Galatasaray formasıyla çıktığı ilk lig maçında "gol" halkasına dahil oldu


Galatasaray'da birçok yıldız futbolcu izledik, izlemeye de devam edeceğiz. Falcao gelen ilk yıldız değildi, son da olmaz. İlk maçından verdiği keyif de büyüktü bu arada. Uyum için elbette zaman gerekiyor, onun adına Temmuz / Ağustos süreci biraz saha içinin dışında gelişti. Yine de ilk maçında kalitesini her an gösterdi ve golünü attı.

Bu tarz yıldızların bir ortak noktası var. O da ilk lig maçlarında genellikle gol atmaları. Galatasaray'da ilk lig maçlarında gol atan bazı "iddialı" isimleri sayalım. Hagi, Lincoln, Felipe, Ilic, Kewell, Revivo, Elano, Drogba, Prekazi, Podolski, Belhanda, Gomis, Diagne ve Falcao. Umarım kimseyi atlamadım. Atladığım varsa da yorum kısmında sizler belirtebilirsiniz.

Şu isimler içinde benim adıma en iddialı "ilk gol" Drogba'dan gelmişti. Akhisarspor maçı, sonradan oyuna girdi ve sahaya adım atar atmaz takımını öne geçirmişti. Drogba da tüm kariyerinde attığı goller içinde bu golü ayrı bir yere koyar. Drogba da kendi döneminin en iddialı transferiydi ve ayağını sahaya atar atmaz attığı bu golü unutmak mümkün değil.

Hagi'nin da ilk lig maçı Vanspor deplasmanıydı, hiç unutmuyorum. O gün galibiyeti getiren isimdi. Hatta 2. hafta da Trabzonspor'a Galatasaray'daki ilk frikik golünü atmıştı. Hagi'nin seviyesi bambaşka, onu kimseyle kıyaslayamayız. 

Şu listede unutmayacağım isimlerden biri de Iliç. Onun üzerindeki beklenti biraz daha azdı. Transfer olduğunda o kadar da konuşmadık, çok daha yüksek profilde isimler bekliyorduk. Iliç ise az parayla mümkün olan en maksimum faydayı bizlere kanıtladı. İlk lig maçında attığı golleri de unutmam, yine maçı kazandıran isimdi. Sürpriz golcülüğün tanımıdır.

Elano ve Lincoln'ün Galatasaray formasıyla ilk lig golleri de "golün kalitesi" açısından unutulamaz. İkisi de ceza sahasının dışından atmıştı. Mesafeleri ve topun hızı o kadar yüksekti ki ilk maçtan beklentiyi arşa çıkarmıştık. Her ikisi de transferleri itibarıyla heyecan oluşturan, beklentilerin çok yüksek olduğu futbolcular. Lincoln bunu karşıladı diyebiliriz de Elano için hayal kırıklığı yazarız.

Son olarak Falcao. O da ilk lig maçında golle buluşarak bu halkaya dahil oldu. Belki müthiş bir gol değildi ama "beklenti" anlamında kendisinden öyle şeyler isteniyor ki golle başlamak önemliydi. Golünü attı, taraftarla buluştu, bence dahasını da atabilirdi. Atamaması da fazlasıyla takımın durumuyla alakalı.

4 yorum:

  1. Elano uzaklardan yazmıştı sanırım rakip de Kayserispor'du. Sonrası felaket olmuştu :)
    Lincoln' de güzel bir etki bıraktı bende. Çok uzun zaman sonra ilk kez taraftarlari heyecanlandıracak bir transfer yapılmıştı o dönem ve çok sevinmiştim gelince

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel golleri de ayrı bir yazıda yazarız :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. St.Gallen ön eleme maçında attı o ilk gollerini, lig değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir