30 Eylül 2019 Pazartesi

Falcao, Feghouli ve Babel'in pas trafiği hücumdaki meseleyi anlatıyor


Aynı yerdeyiz ve işin içinden çıkamıyoruz. Pas oyunu adı altında büyük bir organizasyonsuzluk bu. Sorun da hücumda, savunmada değil. Savunmada yaşanan mevcut sıkıntıların kaynağı hücum diye yazıyorum bunu. Ataklar bitmiyor, çok fazla pas hatası var ve bu da savunmaya yük demek. Oyun rakip yarı sahaya yıkılmıyor ve baskı oluşmuyor. Savunma oyuncuları da hiç rahat değil.



Acı tabloyu paylaşalım. Falcao, Feghouli ve Babel'in pas trafiği hücumdaki meseleyi anlatıyor. Orada kalamadık bile, şu üçlü kaynaklı oluşan bir hücum etkisi yok. Burada Falcao'nun suçu yok tabii, top ona ulaşmadı. Babel desek rakip ceza sahasından çok uzaklarda ve aldığı her topu ezdi. Feghouli ise formsuz, sorumluluktan çok uzaklarda.

Belhanda ve Lemina'nın pas sayısı da düşük. Orta alanda herhangi bir üstünlükten bahsedemeyiz. Nzonzi her zaman olduğu gibi çok aktif ve Galatasaray stoperleri de Fenerbahçe'nin stratejisi gereği topla çok oynamak durumunda kaldı. Muslera da aynı şekilde, pas girişimi Belhanda kadar. Marcao, Luyindama, Muslera hattı da baskı altında topu çok iyi kullanamadı.

Bekleri konuşmuyorum bile, tüm sezonda herhangi bir etkileri yok. Oyun kurulumunda yoklar, hücum kayıp ve takımın direncini de düşüren isimler. Tempo, atletizm ve mücadele için o pozisyonlarda yerliye dönme taraftarıyım, en azından lig için. Takımda general çok ama asker sayısı gerçekten de az.

Falcao'nun rakip ceza sahasında topla buluşması dahi yok. Maç boyu da sadece 9 isabetli pas yapabilmiş. Rakip yarı sahada dahi topla buluşmak adına çok çabalasa da onu göremedik. Orta sahada da Lemina haricinde kim hücumu düşündü ki. Onun da bireysel çabası, dikine çıkışları ve şut özelliğiyle etkili oldu. O oyundan çıkınca da hücumda tamamen sıfırladık.

12 yorum:

  1. 6 haftadır bu futbolu riekerink ya da tudor oynatsa ne yazardık?

    Başka sorum yok arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte burda hata yapıyorsunuz.Riekerink ve Tudor ile Fatih Terim aynı krediye sahip değil hocanın kredisi de sonsuz burda.Eleştiri yine yapılıyor hem de istifa diyen bile çıkıyor.Bence hatalı bir yorumda bulunmuşsun

      Sil
    2. Hocanın kredisi olsun izin verin. Bir zahmet Tudor ve Riekerink gibi isimlerle ismi anılmasın. Bir arkanıza bakın, neler yaşanmış. Başka sorum yok arkadaşlar. Ama bir sözüm var, Galatasaraylının mücadelesi sadece dışarıyla değil.

      Sil
    3. adım kadar emindim "fatih hocanın kredisi" diye cevap geleceğinden. yanılmadım :)

      yok abi biz bilmiyoruz onu, terim ile tudor'u aynı kefeye koyuyoruz :)

      ben diyorum ki bu en ufak savunulur yanı olmayan rezil kepaze futbola daha ligin başındayken ses çıkarmalıyız. çıkaralım ki küçük ya da büyük uyarı olsun. rahatsızlığımız görülsün.

      ses çıkarmazsak bi bakarız 22. hafta gelir, gayet basit bir sezonda şampiyonluğu fener'e kaptırırız..

      buyrun işte. basın toplantısında hoca hala "ben izledim maçı biz iyiydik, galibiyeti kaçırdık" diyor. demek yeterince uyaramamışız..

      Sil
    4. Seni bilmiyorum da ben yeteri kadar ve doğru üslupta uyarıyorum. Sosyal medya ve blogdan takip edenler de görüyor. Verilen bazı örnekler ve kkyaslar bana garip geliyor sadece. Yarın da bu konuyla alakalı bir yazi var. Aynı şeyleri konisiyoruz yoksa. Tek sorun sen karşında x varmış gibi hareket ediyorsun. Neyi bilip bilmedigini bilmiyorum maalesef, tanımıyorum çünkü :(

      Sil
    5. Aynen katılıyorum. Takımda hiçbir şekilde organizasyon yok, çok kötü top oynuyoruz ama Terim'in yüksek kredisi! var, konuşmak günah! Kötü futboldan daha acısı ise, her maç sonrası çıkıp, " gayet iyi oynadık" demesi. Bu kadronun başında herhangi bir teknik direktör olsa, zaten bu futbol oynanır bu puanlar alınır. Kimse Galatasaray'dan büyük değildir, Fatih Terim de eleştirilir. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yabancı futbolcusu Hagi ( ki kendisinin efsane futboluyla büyüdüm) bu takımın başına 2 defa, takım en zor sartlardayken ve kadro kalitesi düşükken gelmiş olmasına rağmen, her ikisinde de çok ciddi eleştirilerle bu takımdan gönderildi.Bunu da unutmasın kimse. Fatih Terim bu en kısa sürede bu iyi kadroya "futbol" oynatmalıdır!

      Sil
    6. Türk futbol tarihinin de gelmiş, geçmiş ve bence gelecek en büyük teknik direktörüdür Fatih Terim. Eleştiri olacak ama doğru üslupta, ben hep buradayım :) Kredisi olsun, yine yazıyorum. Olmadık isimlerle kıyaslıyorsunuz, bu da bir Galatasaraylının ayıbı olsun diyelim.

      Kimse Galatasaray'dan büyük değildir lafları şov. Fatih Terim'in Galatasaraylılığı ve bu takıma verdikleri seni beni onu bunu şunu toplar çarpar çıkarır. Çoğu insanın, sizin gibi gençlerin de Galatasaraylı olma sebebi dahi olabilir.

      Sil
    7. Yaşım 33, genç denebilir tabi:) Olmadık isim dediğiniz kişi Fatih Terim'in bugün bir adı varsa buna en büyük katkıyı veren kişi olan Hagi'dir. Onunla kıyaslamak ayıp olarak görülüyorsa gerçekten sizinle dünyaya da futbola da çok farklı pencerelerden bakıyoruz. Ayrıca neden show yapayım onu anlamadım, sadece Galatasarayla büyüyen ve hâlâ yaşayan bir taraftarım. Şimdi ben de size Fatih Terim'i bu kadar savunmaniz show dersem doğru olur mu? Ayrıca, Benim Galatasarayli olmam sebebim Fatih Terim'den çok öncelere dayanır. Aileden gelen bir kültürdür bizde Galatasarayli olmak. Tarihinin her anıni ezbere bilecek kadar Galatasayliyimdir. Dediğim gibi siz "blog sahibi" olarak gergin üslupta cevaplar vermeye devam edin. Büyük bir ihtimalle bu hiçbir hakaret, küfür, aşağılama ya da gerginlik içermeyen mesajı da yayinlamayacaksiniz ama yine de yazmış olayım.

      Sil
    8. Hagi'nin teknik direktörlüğü burada söz konusu, futbolculuğu değil. E şov tabii, hocayı eleştirmek uğruna bu işin sonu Riekerink dönemi örnekleri dahi olabilir, veren var. Siz gençler dedim, genel bir yorum, sana özel değildi. Benim de yaşım 33, benim de Galatasaraylı olmam çok daha öncesine dayanıyor, hem de Fenerbahçeli bir ailenin içinde.

      Küfür, hakaret söz konusu değil. Bloga bir şey katmayacağına inandığım yorumları yayınlamıyorum, eleştiriler yayınlanıyor elbette. Bir kesim var hep bahsettim, hocayı bir türlü sevemedi. Ben bambaşka şeyler anlatıyorum.

      E izin verin de Fatih Terim'i savunayım ya, belki de yaşayan en büyük ve başarılı Galatasaraylı :) Kilimci Mehmet Efendiyi savunmuyorum :)

      Sil
  2. 4-4-2 ve daha direkt bir oyun şu an tek çözüm gibi görünüyor. Andone gibi bir oyuncu varken buna acilen geçilmeli biz bu oyuna sabredemezken Fatih Hoca nasıl dayanıyor anlamak mümkün değil. 4-4-2 ile rakibe ilerde basmasak bile geride set halinde karşılamak da daha kolay .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Takımda komutan çok ama asker az, 4-4-2 de biraz olsun hareketliliği ortaya çıkarırdı.

      Sil
  3. Hocanın 3.döneminde de;çok sayıda oyuncu transfer edilmişti ama ilk haftalar oyun bir türlü oturmamıştı.Fenerbahçe maçı ile 4-4-2'ye dönmüştük ve ondan sonra hem keyif veren,hem de sonuç alan bir takıma dönüştük.Şu andaki kadro o zamandan çok daha kaliteli.Bu hafta böyle bir hamle bekledim ama bu akşam olur inşallah.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir