9 Eylül 2019 Pazartesi

Ffp konusunu öğrendiğimizi ve iyi işler yaptığımızın altını ısrarla çiziyorum


Ffp konusunu öğrendiğimizi ve iyi işler yaptığımızın altını ısrarla çiziyorum. Tüm Avrupa'da olduğu gibi, Galatasaray da bu işi beceriyor. Yanlış ya da ayıp değil, günümüz için olmazsa olmaz bir mesele. Bu yüzden de Galatasaray'ın bu tarz hamleler için takdir edilmesi gerekiyor. Oysa bu hamleler sonrası Türk medyası Galatasaray'ın ortaya koyduğu bu aklı yerden yere vuruyor.

Gençlerbirliği'nin Taylan Antalyalı isyanına da takıldım. Futbolcuyu Erzurumspor'a satarken sonraki satış payı koymuşlar ama transfer bedelsiz göründüğü için bu payı alamayacaklar. Futbolcunun transferi bedelsiz görünüyor ve Erzurumspor'daki alacaklarına karşılık gerçekleştiği söylendi. Futbolcu transfer olurken bir imza parası aldı, bu para üzerinden yorumlar yapılıyor.

Oysa Gençlerbirliği de bu futbolcuyu Bucaspor'dan alırken aynı yoldan ilerlemiş. Sonraki satış payı olsa da futbolcuyu Erzurumspor'a bedelsiz satmış gibi göstermişler. Açıklamayı yapan Gençlerbirliği asbaşkanı da Rizespor başkanının oğlu. Fatih Hoca'nın bahsettiği "organize kötülük" bu işte. Tff kendi üzerine alınsa da o konu bambaşka ve haklıydı.

Taylan Antalyalı transferini bütün yaz konuştuk. Son günlere doğru ilerledikçe "gerçekleşmeyecek" diye korksam da son saatlerde bu iş bitirildi. Galatasaray orta sahasına bu tarz bir yerli hamle gerekiyordu. Merkez orta sahaya ciddi hamleler yaptık ve oraya yerli bir alternatif de lazımdı. Selçuk İnan'ı biraz daha devre dışı bırakmak lazım diyeceğim ama kendisinin adı Şampiyonlar Ligi listesinde.

Maddi açıdan konuşulacak pek bir şey yok. 4 yıllık sözleşme ve 2 milyon TL'den 3 milyon TL'ye kadar yükselecek bir maaşı olacak. Bu dönem için imza parası olarak da 4 milyon TL alacak. 24 yaşında, yetenekli bir yerli adına da ödenebilecek rakamlar. Israrla yazdık, mutlaka alınması gereken 2-3 yerli vardı. Biri de Taylan Antalyalı'ydı. Umarım Ocak ayında Mehmet Özcan'ı da alırız.

6 yorum:

  1. biri bana ismini doğru yazabilirsem :) eljif elmasta olupta taylan antalyalıda olmayan ne var anlatsın lütfen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Elmas konusunu ben de anlamıyorum maalesef.

      Sil
  2. ilk yıllarındaki xelçuk inan kapasitesi var mıdır ? o kapasitesi yoksa bence önemli bi transfer değil, altyapidan böyle bi oyuncu alinabilir.

    YanıtlaSil
  3. Rizespor zaten baya bı Fenerbahçe'ye çalışıyor. Adamların arka bahçesi gibi oldular. Organize kötülüğün piyonu bunlar işte

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir