30 Eylül 2019 Pazartesi

Galatasaray adına en büyük farkı Lemina yarattı


Galatasaray adına pozitif bir şeyler söyleyebileceğim tek isim. Belhanda'yı da eklerim gerçi, yaşadığı tüm sorunlara rağmen hareketliliğiyle dahi "farklıyım" diyebildi. Yetmedi ayrı, en azından çaba vardı diyorum. Lemina'da ise daha fazlası vardı. 11'de oynatılmasına saygı duymuştum, özellikle de Belhanda sahadayken. Konu Seri'nin tribüne çıkması, bu eleştirilecek.

Galatasaray adına en büyük farkı Lemina yarattı. Lemina tercihi de Belhanda'nın 11 olduğu ortamda biraz daha fazla "savunma direnci" demekti. Daha sert ve tempolu bir futbolcu. Seri / Belhanda yan yana çok yumuşak kalabilirdi. Fenerbahçe için Ozan Tufan / Tolga Ciğerci gibi kanatları da orta saha gibi saymak lazım ve orada hem tempolu, hem de daha agresiftiler.

Lemina adına "savunma direnci" desem de hücum tarafındaki farkı da o yarattı. Temposu yüksekti, topla dikine çıktığı her an etkili oldu ve 2 tane de pozisyonu var. Hatta sakatlandığı pozisyonu da ekleyelim, 3 tane. Lemina çıktıktan sonra ise Galatasaray rakip kaleye dahi gidemedi. Şut atmasını geçtim, rakip ceza sahasına yaklaşamadık. Bizi oraya taşıyacak kimse kalmadı.

Ömer Bayram ne kadar hareketli olsa da böyle bir maçta yetmedi. Geriden topu çıkarayım dediği her an kaptırdı, Emre Belözoğlu karşısında ezildi. Sol kanada indiği bazı anlarda hareket oldu ama Lemina etkisinin çok uzağında kaldık. Orta sahadaki direnç düştü, topu öne taşıyamadık, şut atabilen bir futbolcun kalmadı.

Henüz hazır olmasa da her geçen hafta üzerine koyuyor. Onun da oyun tarzı takımda 2. bir futbolcu da yok. Ligin üzerinde bir kalite olduğunu yazıyorduk, fit olduğunda ise nasıl kesilecek bilmiyorum. Hazır olmadığı haliyle bizim adımıza Fenerbahçe maçının en iyisiydi ki oyundan çıkması ayrı bir fiyasko. Sakatlığım yok diyor, bu karar niye verildi?

11 yorum:

  1. Hocam zaten oyundan cikanlar genellikle yanlis oyuncular oluyor,sahada tek cabalayan adam olan falcao cikiyor,takimi one tasiyan tek adam lemina cikiyor falan,feg neden cikti mesela babel sahada yuruyor geriye gelmiyor ama bir turlu oyundan alinmiyor,ben kadronun genis olmasindan korkmustum cunku hocanin oyuncu secimleri cok iyi olmuyor bence,bu arada taylan neden alindi cocuk yedekde bile yok futbolu birakmis selcuk var ahmet var,hoca nin adaleti nerede kaldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriyorum ben de bu konuları. Adalet kısmını bilemem.

      Sil
  2. Bence artik Seri-Nzonzi-Lemina-Belhanda-Feghouli-Falcao ayni anda sahada olmasi lazim. 1 aydir hep ya Seri yada Lemina diyoruz. Hayir canim ikiside oynasin. Mariano ciksin tribune. Babel cikisin tribune. Marcao ciksin tribune.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli zor görünüyor, bence şu formsuzluğu onu kenara getirir. Babel de zor hatta.

      Sil
  3. Ömer değil de Taylan girmeliydi bence.Bi izleyelim şu adamı artık. Tamam Ömer iyi maçlar çıkardı da hem mevkisi orası değil hem de Taylan varken onun sürekli girmesi Taylan için eksiklik

    YanıtlaSil
  4. Fatih Hoca pragmatik biridir. hatasında ısrar etmez. Abdullah avcı gibi illa da bu sistemde oynatacağım demenin manası yok. takımın fizik gücü yerlerde, formsuz birçok oyuncu var. üstelik yeni kurulmuş bir ekip. pas futbolu için pas ezberi lazım, yerleşimler, setler, çok çok iyi bir fizik kondüsyon gerekli. gerçi iyi oyun için fizik hep gerekli. Bizde bunların hiçbiri yokken olmayacak duaya amin demenin anlamı yok.
    Fegholi neden hala formsuz anlamıyorum. Kenara alması lazım. Babel kesinlikle dinlendirmesi lazım. Takımı aşırı bozuyor. Marcao'nun kesin yedeğe gitmesi lazım. İnanılmaz hatalar yapıyor. mariano ve nagatomoyu yaza yaza bitirdik zaten. ilk 11'in yarısı formsuzü güçsüz, hareketsizse 8 maçta anca 7 gol atarsın, berbat maçlar oynarsın.
    ilk 11 değişmeli. oyun mantalitesi değişmeli. diziliş de değişmeli. 4-1-4-1 veya 4-3-3 hastalığı son bulmalı. 4-4-2 veya başka bir denenmeli. bu olmuyor işte. skorlardan bağımsız sahada oyun diye bir şey yok.
    andone, seri, lemina, ömer, emre, şener, donk, taylan daha fazla süre almalı.
    sahada yerleşimleri ne olur bilmem ama bu şekilde devam edersek bir maçtan hezimetle ayrılmamız kesin. umarım yarın ki PSG maçı olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmez işte, şu an hala o hatada devam ediyor olmasına takılıyorum. Benim bildiğim Fatih Hoca bu değil, özüne dönmesini bekliyorum ama şu an hala ısrarcı.

      Sil
  5. Son anlarda gelse de orta sahada en eksik olan yönümüzü doldurdu. Tempo, dinamizm ve hareketlilik getiriyor orta sahaya. Onun yanında hücum tarafinda da takımın en iyisiydi. Ataklarda hep top bir sekilde ondan başladı oyuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu öne iyi taşıyor ve ceza sahası etrafında da bitiriciliği hiç fena değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir