9 Eylül 2019 Pazartesi

Galatasaray'dan futbolcu yok değil yani, düşünülmedi


Milli Takım'da Galatasaraylı futbolcu olmaması üzerinden bir şeyler konuşuluyor. Hafta boyunca yabancı sınırı konuşuldu, Andorra karşısında yaşanabilecek puan kaybıyla da sesler daha da yükselecekti. Tabii bunun ihalesi de Galatasaray'a bırakılıyor. Şu aşamada Milli Takım'da Galatasaraylı varmış, yokmuş çok takılmıyorum.

Eskiden de Milli Takım'ın sadece 3 büyüklerden oluştuğu üzerine eleştiri yapılırdı. Hatta Milli Takım'ın büyük başarılar gördüğü çoğu dönemde de kadro ağırlını Galatasaray oluştururdu. Bugün olmaz, yarın olur yani. Şu an kadroya baktığımızda 11 özelinde yerli kullanmamıza gerek olmasa da istenilse yine Milli Takım'da futbolcumuz olabilirdi.

Emre Mor'a takıldım mesela. Ülke futbolunun kazanması gereken bir yetenek. Henüz 22 yaşında ve yeteneğini konuşmaya gerek yok. Fatih Hoca onu Galatasaray'a alarak ilk adımı attı. Milli Takım'a da geri döndürmek isteniliyorsa Andorra ve Moldova maçları iyi bir fırsattı. Özellikle de birçok sakat verdiğimiz ve saf kanat oyuncusu bulmakta zorlandığımız bir ortamda.

Andorra karşısında bu tarz bir kanata ihtiyaç duyduk. Hızlı, çok hareketli, rakibi telaşa sürükleyecek bir kanat oyuncusu olmadığı için oyunu açmakta zorlandık. Alternatif olarak düşünmek mümkün olsa da akla gelmedi bile. Oynamaya başladı, bir şekilde katkı verecek. Sadece Galatasaray için değil, Milli Takım adına da kazanç olacak.

Ömer Bayram ya da, olabilirdi. Şu an Milli Takım kadrosundaki tek sol bek Umut Meraş. Onun yedeği de sol açık Emre Kılınç gibi görünüyor. Milli Takım olarak zaten sol bek pozisyonunda sorun yaşıyoruz ve bu yoklukta Emre Taşdemir çağrılıyordu. Bugün de Ömer Bayram orada olabilirdi, çünkü hak ediyor. Düşünülebilir yani, Galatasaray'dan da birileri olabilirmiş.

Adem Büyük dahi aday. Forvet pozisyonunda da bir kıtlık var. Burak Yılmaz sakat, Cenk Tosun formsuz ve Güven Yalçın / Enes Ünal ikilisine bakıyoruz. Oysa Adem Büyük de formda, son 2 maçı oldukça iyiydi. Güven Yalçın'ın bu sezonu kadar oynamıştır diye düşünüyorum. Düşünülse en azından bu maçlar adına kadroda olabilir. Galatasaray'dan futbolcu yok değil yani, düşünülmedi.

12 yorum:

  1. Bazen gerçekten acaba biz mi fazla alıngan olduk diye düşünüyorum ama sonra bakıyorum yok ya bunlar harbiden kafayı sıyırmışlar Galatasarayla. Verdiğin örnekler çok güzel ama şenol sun ne yazık ki o mevkiyi kaldıracak teknik kapasitede olsa da karakterde değil. Ülkenin futbolu dahil bir tane kendini bilmez deli tarafından yönetiliyor. İstediği adamı getiriyor, istediğini kovuyor, istediğine istediğini söyletiyor. Ortalık resmen kralcılarla yanıp tutuşuyor. Pis ellerini her yere bulaştırmışlar. Ülkenin tek eğlencesi olan spora dokunmasalardı keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben farklı bir noktadan baktım. Örneklerim de doğru diye düşünüyorum.

      Sil
  2. bizden oyuncu almamalarının tek nedeni, "gs full yabancılarla oynuyor"(tabi bu arada makas da açılıyor) algısını körüklemek. yoksa çağırılacak oyuncu var yani. hatta ve hatta selçuk bile çağırılabilir, bjk'de kadroya almadığı oğuzhan'ı bile alıyor çünkü. şenol iyi niyetli biri değil, o eski şenol güneş değil. heralde kirli dediği istanbul havası ona da dokunmuş. ülkede spor-siyaset-sanat herkesin derdi gs-terim olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sen benden çok daha güzel anlattın.

      Sil
  3. emre moru fener alsaydı geçen haftalarda gazetelerde bolbol belözle halef-selef yakıştırmaları yapılır,veliaht ilan edilir,dün andorra maçında da 10numaralı formayı kapardı..hatalıysam haber verin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numarayı bilmem de bir yaygara kopacağı kesindi.

      Sil
  4. Emre Mor, Adem Büyük veya Ömer Bayram'ın şu an milli takım seviyesinde top oynadığını gerçekten düşünüyor musun? Bu konuda objektif olmadığını düşünüyorum, ancak bir Galatasaraylı olarak pek tabi hakkındır.

    Emre Mor için ayrı bir parantez açmak gerek, milli takımın onu kazanma gibi bir misyonu olamaz. Kafa yapısını değiştirip bu sene futboluna odaklanarak kendini futbola kazandıracak olan Emre'nin kendisi.
    Oynasaydı da taktik açıdan "rakibi telaşa sürükleyeceğini" de düşünmüyorum özellikle iyice kapanan, açık alan bırakmayan bu iki rakip karşısında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'da olup da o seviyede olmayan birçok isim sayabilirim. Milli Takım'da sol bekin Umut Meraş, şu an ne oynuyor? Yedeği de yok bu arada takımda.

      Milli Takımın böyle bir yeteneği kazanma misyonu gayet olur. Neden olmasın, Fatih Hoca kazanıyordu.

      Sil
  5. Şenol Güneş'in bu kadar omurgasiz olduğunu bilmezdim. Adam resmen federasyonun kuklası oldu onlar ne isterse yapıyor. Fransa galibiyeti harf başka bir başarısı yok Şenol Güneş'in onu da İzlanda mağlubiyeti ile mahvetmisti. Katilamazsak Euro 2020'ye hiç şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yanıldım. Saha için umutluydum, gelmesini istedim ama kendi olmaktan çıktı maalesef.

      Sil
  6. peki cenk tosun şuanda milli takım seviyesindemi?emre mor,ömer bayram değilse..kayseride o fırsatçılığı gösteren adem büyük,andorra maçında da gösterirdi herhalde.bence 89da gelen galibiyet ve 3gün sonra ondan daha önemli bir maç olması herşeyin üstünü örttü.hiçbir eleştiri görmedik medyada.bu akşam umarım tüm oyuncular 3puan alamazsak izlandanın altında kalacağımızın farkındadırlar ve ona göre oynarlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı olmak için eleştiri yapmak bu maalesef. Senin için değil, arkadaş için söylüyorum, sana katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir