25 Eylül 2019 Çarşamba

Grosskreutz'un yolu


Futbol tarihinin gördüğü en ilginç karakterlerden biri. Bu adamı Dortmund sınırı dışına çıkarmayın da ne yaparsanız yapın. Kariyerinde Dünya Kupası ve Bundesliga şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi finali olan bir futbolcudan bahsediyorum. Klopp'un Grosskreutz'u görüp görebileceğimiz en iyi jokerlerden biriydi. Dortmund sınırları dışında ise futbolcu bile değil.

Yaşı henüz 31 olsa da futbolu bırakalı bir süre oluyor ve an itibarıyla da Türkspor Dortmund'un teknik direktörlüğünü yapacak. Görüyorsunuz ki yine Dortmund sınırları dışında değil. Belki de orada başarılı olacağına inanıyor ve bu sayede Dortmund altyapı takımlarından birinin başına geçebilir. Dortmund'un bu vefası var, geri çevirmezler.

Galatasaray'dan ayrılması onun adına en büyük kırılma noktası. Burada yeniden doğabilirdi çünkü, taraftarla sinerjiyi yakaladığında hava yakalayan bir futbolcu. O yaz dönemi bu transferi de son güne gelmeden konuşuyorduk. Kuba Blaszczykowski'nin de transferi konuşuluyordu hatta, ikisinin birden gelmesi için anlaşılmıştı.

Grosskreutz konusunda birkaç hata var. İlk hata elbette bizim, transferi yetiştiremedik. O da 6 ay oynayamamak zorunda kaldı. Zaten psikolojisi yerlerde, doğal olarak iyice dağıldı. Diğer hatayı da Hamza Hamzaoğlu'na veririm, bu transferi son ana kadar istemediği için. Dönemin veto şampiyonuydu, Melo gitmese Grosskreutz'u da getirmeyecekti.

Yine de süreci iyi yönetti. Ekstra izinler veriyordu ve Grosskreutz da istediği zaman ülkesine gidip geliyordu. Milli Takım aralarında ise onu hazırlamak için hazırlık maçları oynuyor, kamplara giriyorduk. Mustafa Denizli göreve geldiğinde ise ilk işi bu izinleri iptal etmek oldu. Futbolcunun oynamasına da 1.5 ay kalmıştı. Grosskreutz da doğal olarak gitmek istedi.

Stuttgart'a gittikten sonra ise kariyeri bitti işte. Bu işten bizim bir maddi zararımız olmadı, çünkü doğru transferdi. Stuttgart sonrası kademe kademe alt liglere inerek 31 yaşında teknik direktörlük kariyerine en dipten başlamış olacak. Galatasaray tarihinin hiç forma giymemesine rağmen en ilginç figürü belki de.

6 yorum:

  1. O dönemki yönetimin iş bilmezliği yüzünden oynatamamıştık adamı. Oynatabilseydik çok iş yapardı tıpkı Donk gibi jokerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'dan daha da büyük joker olurdu ve bugün hala takımın formasını giyebilirdi. Yaşı henüz 31.

      Sil
  2. bence de hala gs forması giyiyor olabilirdi. giymese bile fayda sağlardı sonra da ayrılırdı. özbek adamın hayatının içine etti. yahu bu kadar kötü bir başkanı roman yazsak yazamayız. özbek olsam utançtan sokakta gezemem evden işe işten eve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü futbolcu değildi ama maalesef pamuk gibi bir karakter :)

      Sil
  3. Başarılı olsaydı transferi bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. O dönem oynasa Hamza hoca bile o kadar erken ayrılmazdi ve Kewell, Barış ayarinda bir ikonumuz daha olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fayda / maliyet anlamında müthiş bir iş diyorduk.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir