12 Eylül 2019 Perşembe

İsmail Çipe'yi yıllar önce konuştuğumuzda "bekleyecek kaleci değil" denilmişti


Tüm transferleri konuşsak da arada İsmail Çipe'yi atladık. Kayserispor'a 2 yıllığına kiralandı ve futbolcunun yıllık ücretini de onlar karşılayacak. Beklentimin sıfırın altında olduğu bir isim olduğu için "hayırlı ayrılık" olarak görmüştüm. Galatasaray'da neden olmayacağını kanıtladığı maçlar oynadı ki kendisine 2. kaleci olarak ciddi şans verildi.

Geçen sezon başında iyi bir kamp dönemi geçirmişti. Bu sayede de kaleci transferi rafa kalktı ve İsmail Çipe'yle yola devam edildi. Neyse ki Muslera istikrarlı bir kaleci, en zor anda dahi kaledeydi. Olası eksikliği halinde yeni bir Eray İşcan sendromu yaşamamız olasıydı. Türkiye Kupası'nda en rahat ortamda dahi İsmail Çipe yapamadı.

Yine de karakterinin altını çizerim. İsmail Çipe'yi yıllar önce konuştuğumuzda "yıllarca oturup bekleyecek kaleci değil" denilmişti. Öyle de oldu, Okan Kocuk hamlesinin ardından kariyerini 3. kaleci olarak devam ettirmek istemedi. Eray İşcan dedik ya, o mesela kariyerinin sonuna kadar 3. hatta 4. kaleci olarak devam edebilirdi.

Kayserispor, 2. kaleci için şanssızlık yaşadı. Orada Lung gibi bir istikrar var ama arkasını doldurmak adına birçok hamle yapmak zorunda kaldılar. Önce Eray İşcan'ı 1 yıl aranın ardından futbola döndürdüler ama ciddi bir sakatlık yaşadı. Hakan Arıkan'la tecrübe dediler, orada da hazırlık maçlarında kötü bir performans geldi. 

Son hamleleri de İsmail Çipe olmuştu. Oynadığı maçlarda fena durmadı, onlar adına iyi bir 2. kaleci olabilir. Galatasaray için olmayacağı ise açıktı. Okan Kocuk hamlesiyle doğrusunu yaptık ve o konuda uzun yıllar sonra rahatız diyebilirim. İsmail Çipe'ye ise teşekkür ederim, zorluk çıkarmadı ve oynayabilmek için hamle yaptı.

Kayserispor idmanında İsmail Çipe'nin attığı muhteşem bir gol paylaşıldı. Değme yıldız forvetin göstermekte zorlanacağı bir vuruştan bahsediyorum. Bu paylaşım sonrası da İsmail Çipe'nin eskiden stoper oynadığından da bahsedildi, ayaklarının iyi oluşundan da. Gerçekten de ayakları iyiydi bu arada, geriden oyun kurma ve ani çıkış özelliği olan bir kaleciydi.

4 yorum:

  1. İki senedir boşuna forvet arıyormuşuz biz :)

    YanıtlaSil
  2. yeryüzünde eray işcan'dan daha kötü bi kaleci yoktur heralde. daha kötü demişken de koray günter geldi aklima. izlediğim maçlar sadece gs ile sınırlı ama daha kötü bi stoper görmedim. ahmet çalık bile daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yoktur, aklımda kalan tek bir iyi an yok. Koray Günter farklı ama, onun altyapısı çok güçlü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir