2 Eylül 2019 Pazartesi

Mbaye Diagne Club Brugge'de


Nihayet bitti ve zararın neresinden dönsek kar dediğimiz yerdeyiz. Geldiği günden bu yana konuşulmayan bir sorun kalmamış olabilir. Değişik bir karakter, böylesini sonrasında görmeyiz de. Katkısız değil asla, geçen sezon şampiyonlukta da payı vardır ama beklenti bu değildi. Yönetim de bu sorunları düşünerek "satmayı" düşündü ama süreci kötü ilerletti.

Kötüledik futbolcuyu, yerin dibine soktuk. Taraftarda da pay var ama bu ortamı doğuran da yönetim oldu. İlk etapta satamadık, hatta elde kalmaya yakındı. Kazanalım dedik, bu sefer de bağ öyle bir koptu ki imkansızdı. Neyse ki son günler büyük fırsatlar doğuruyor. Diagne'nin Club Brugge'ye kiralanmasını da böyle karşılıyorum.

Bu noktada dahi "enteresan karakter" kısmı aktif. Anderlecht'e gidiyordu ve son dakikada oraya da bir çalım attı. Şampiyonlar Ligi dedi ve Galatasaray'ın rakibi olacak. Sanırım bu noktada Diagne'nin bize golü olduğunun farkındasınız. Ekstra motive olacak ve istediğini alma potansiyeli var. Yine de hiç önemli değil, bu işin bir şekilde bitmesi gerekiyordu.

Club Brugge'den kiralama bedeli olarak 3.350.000 avro alıyoruz. Bunun karşılığında da futbolcunun maaşını Galatasaray karşılıyor görülüyor. Ffp ayarı yani, 1.500.000 avro kira bedeli alınacağına maaş karşılanmış ve kira bedeli yükselmiş. Sattığın kadar al sarmalında da bu bizi artı haneye taşıyor. Yani olası hamleler adına bir kaynak oluşmuş oldu.

Son gün şartları dahilinde düşününce iyi iş. Ffp adına müthiş bir çalım atıldı. 13.000.000 avro'luk da bir satın alma opsiyonu var ama zorunlu görünmüyor. Diagne'nin yeni sezonun da transfer bütçesini oluşturma ihtimali var. Gelirken de son gün itibarıyla o para verilmiş ve bu sezonun bütçesini oluşturmak istemişlerdi. Düşündükleri gibi gitmedi, o ayrı konu.

Hayırlısı olsun diyelim. Galatasaray'da kimyası bir türlü oluşmadı, bunun da nedeni hal ve hareketleri. Yönetim süreci kötü ilerletti, taraftar da harladı derken takımdan bir şekilde ayrılmış oldu. Belçika Ligi onun adına iyi bir adres, gol kimliğini yeniden yakalayacaktır. Bu da iyi, satın alma opsiyonunun gerçekleşme şartları oluşmuş olur.

19 yorum:

  1. bizde kalsaydı gol atsa da atmasa da kaybettirecekti..atmasa bu adam niye kaldı denecekti,atsa adam oynuyor işte sözleşmesi bitene kadar kalsın denecekti,bu enbüyük zararı olacaktı,çünkü takımın daha da kötüsü taraftarın kimyasını bozuyordu..öyle bi hamle yapıldı ki şimdi,kesinlikle brujün ileri ucu olcak,onun yerine bilmediğimiz biri oynayacaktı bu birinci artı.ikincisi bize gol atsa da kazandıracak atmasa da,atarsa 13milyon opsiyonunu kullandıracak,atamazsa uefa galibiyet pirimini..bundan kurtulmak bile takviye transfer yapmış etkisi gösteriyor öyle bi adam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağ koptu, artık geri dönüşü yoktu. Umarım iyi sezon geçirir de opsiyonu kullanılır artık.

      Sil
  2. adamda nasıl bir ego varsa 10numarayı almış yeni takımında..burak abi belçikada bi kulübün olsa 16,35milyona(13bonservis+3,35 kira) diagneyimi alırsın bedavaya wilfred bonyimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bony, Andone'nin kulübüne gitti. Bony'e güvenemem, yıllardır sakat çünkü. Onun kumarı daha büyük.

      Sil
  3. top sırtına dizine çarpıp 1-2defa real madrid kalesine girerse 13milyonu 'kap'tık demektir,hemen kap gelir "yarı-profesyonel" futbolcu mbaye diagnenin 30.6.2020ye kadar geçerli satın alma opsiyonunun kullanılması hakkında diye..tabi bize karşı hayalet gibi dolaşsın diycem ama tek hayali bize golleri çakıp geri dönmek diye düşünüyorum,eger belki bu satırları okuyorsa yada tanıdığı biri..yine olmaz diagne boşuna uğraşma!merak ediyorum dün falcaonun gelişini gördüyse ne düşünmüştür acaba,dünya yıldızı falcaoda bu pzvngin egosunun yarısı yok,hani diyorlar ya taraftar futbolcuyu performansına göre sever diye,alakası yok.bu adam geçen sene rizede belki şampiyonluğu getirdi,kostas da keza akhisar maçında ancak ona rağmen biliyorum zerre kadar sevilmediler taraftarlarca,falcao ise aynı türde,şampiyonluğu getiren goller atarsa daha çok tapılır eminim,bikaç maç gol atamasa yine taraftar onu bağrına basar,takma kafaya olucak filan der,elektrik meselesi herhalde..nihayet taraftarla aurası %100uyumlu bi forvetimiz oldu,bu çok önemli bişey teknik taktik gibi konuların dışında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece orayı düşünme. Piyasa yapsa o parayı x kulüpten de alabilirsin. Yeter ki iyi iş çıkarsın.

      Sil
  4. Mantıklı hamle tebrikler yonetime

    YanıtlaSil
  5. Beceriksizler rakibe de olsa gönderdiler sonunda. Brugge çok izlediğim bir takım değil. Oyun yapıları nedir, bu sorun yumağı oraya uyar mı? fikrim yok. Dilerim iyi sezon geçirir de başka bir yere satarız. Bir Belçika takımı 2.5 maaş 12 bonservis ödemez. Çok iyi scoutları var, yetenek bulmakta sıkıntı çekmiyorlar. Ama orada iyi oynarsa Avrupanın bir başla ülkesine satma şansımız olur. Kalsa oynayamayacak bu defa 5 milyon avroya bile satamaz duruma gelecektik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belçika Ligi'ni düşünüyorum, lig üzerinden bir yorum yapabilirim.

      Sil
    2. Beceriksiz dediginiz adamlar tarihin en iyi transfer sezonunu yasatti bize kusura bakmayin ama bu kadar memnuniyetsizlik simarikliga giriyor artik

      Sil
    3. Yüzde 100 katılıyorum.

      Sil
    4. Önce beceriksizi açayım çünkü bu konuda malzeme bol. Ardından gerçekten bırak tarihi iyi bir transfer sezonu mu geçti o konuda konuşurum.
      Beceriksiz çünkü 30 gol atan golcüyü taraftarın önüne atarak satabileceğini zannetti. Beceriksiz çünkü aynı oyunu Gomis'te oynayıp, duvara toslayınca 3 kuruşa satmak zorunda kaldığında ders almamış. Senegalli gitmedi taliplerden aşırı para talep etti. Neden? Çünkü medya maymunu her kameraya satıp diğer transferleri yapacaz dedi. Adamı ikna etmek yerine affet s...ke s..ke göndermeye kalktı. EE sonunda kiraladı diyeceksin. FFP engeline takılmadık. Son güne kaldığın için yerli transferinde yay kaldın. Erken satsan Mert Çetin'i alsak stoper sorunumuz ortadan kalksa. Ne dersin buna. Ahmet Çalık ve iki formsuz stopere kaldın. Onlar form tutar da ya kart, sakatlık? Donk var o zaman. Ama Ligde 12 yabancı yazıyorsun maç kadrosuna. Donk'u yazdın soper yedeğin Ahmet Çalık. Yazmadın Andone, Seri ve Lamine'den ikisi yok listede. Bu arada ya Linnes veya Nagatomo bonservisi donacak. Oynatmadan maaş vereceksin. Son dakikaya kaldın ya. Oysa talipleri vardı. Canım o sırada Falcao ile resim çekip isntagrama atıyordu Abdır. varsın elde kalsınlar. Emre Mor olayına gelelim. Beleşe bizde satılırsa % 50 pay. Celta Vigo için adam bir nevi Tarık Çamdal maaşından kurtulmak bile güzel. Neden 700 kira 8.5 opsiyona geldik? Anlaşma tamamlamadan Mustafa Cengiz kap açıklayacağız dedi. Yahu konuşmasan ya da görüşmeler sürüyor ama alternatiflerimiz var desen çok mu zor. Bu açıklamayla kendini bağladın İspanyolu da uyandırdın. Haliyle masadan kalkamadın da istedikleri şarta he dedin. Emre kötü oynarsa zaten kaybettin, iyi oynarsa 8.5 verebilecek misin? FFP var satacaksın da alasın. O durumda Celta kazanacak ya da sen üstüne birine satacaksın o da zor. AL sana bir beceriksizlik daha.
      Karıştıklarını batırdılar. Falcao dahil uzattılar. Falcao transferini an be an bilmemize ne gerek vardı? Mesela Ünal Aysal- ki nefret ederim- Drogba Sneijderi pat diye aldı. Oysa öğrendik ki temaslar 1-2 ay sürmüş. Ama sızmadı. Bunlar neden saklayamıyor. Çünkü Abdır servis ediyor. Ben aldım diye reklamını yapacak. Terim çekilin dediğinde ne oldu? Nzonzi 2 yıllık sende seneye ödenmek kaydıyla 500 bin avroya. Adam 30 yaşında 32'ye kadar maaşını öde oynat sonra da bırak. Şahane transfer. Seri desen öyle. Ha bunlar belki de Falcao kötü oynar onu bilemezsin. Transfer kumardır. Ben yapılış şeklini eleştiriyorum.

      Gelelim tarihe. Yedek stoperin kim? Alamadın. Yedek orta saha yerli Taylan, ölü Selçuk. İnşallah Atalay, Abdussamet patlar da alternatif olur. Yoksa orada sıkıntı var. Sakatlık var ceza var neredeyse 50 maç var. Bu arada Atalay, Yunus , Mustafa Kapı sözleşme uzatmadı. El kadar bebeleri ikna edemiyorsun. Sene sonu isterlerse by derler. Solbek yedeğin kim? Nagatomo veya Linnes yolcu/sözleşme donması. O da yok. Bu arada takım yaşlı, seneye büyük olasılıkla senle olmayacak 4 kiralık futbolcun var. Yani sorunu çözmedin. Halı altına süpürdün. Seneye Marcao ve Luyindama dışında Belhanda belki başka büyük para edecek oyuncun yok ama çok fazla sayıda gidecek oyuncun Donk, Selçuk gibi tekaütün olacak.

      Neticede hocanın arkasına saklanan, cahil, reklam peşinde tipler bunlar. Sorunu çözmediler günü kurtardılar. Son gün 3 şık iş yaptılar(Lamine, Falcao, Andone) ama sorunlu bölge çok.

      Sil
    5. Eleştiri tamam, saygı duyuyorum ama kullandığın bazı ifadeler çok yanlış, yakışmaz sana. Reklam peşinde koşan tipler, cahil, beceriksizler diye ifade etmen gibi.

      Sil
  6. Çok büyük bir beladan kurtulduk. Umarım iyi oynar da brugge bonservisini alır. Bu adamı anlamak imkansız gerçekten. Ortalama üstü bir santrafor ama kişiligi her şeyin önüne geçiyor.
    Mitroglou futbol olarak çok daha az katlı yaptı bize ama taraftar Mitroglou'nu Diagne'den kat kat daha fazla seviyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü Mitroglou aidiyet gösterdi, karakteri ve duruşuyla güzel bir adamdı. Giderken de hiç sorun çıkarmadı.

      Sil
  7. umarim mükemmel bi sezon geçirir de önümüzdeki yaz için transfer bütçesi oluşur. ayrica bize de golü var. hatta asy'de atcak ve tribünlere hareket çekecek manyak herif :)

    YanıtlaSil
  8. Ben bu kadar yıldır futbol takip ediyorum ama bu adamdan daha sorunlu bir futbolcu görmedim.Balotelli bunun yanında sudan çıkmış balık gibi bi de adama sorunlu derler.Asıl sorunlu bu adam işte.Ruh hastası bildiğin.Anderlecht'e imza atacakken yetkililere "Durun telefon geldi" diyip Anderlecht'in rakibine gitti fazla deli bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balotelli yine işinde gücünde futbolcu, Diagne ile kimseyi kıyaslayamam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir