17 Eylül 2019 Salı

Savunmaya, daha doğrusu skoru korumaya yönelik hamleler olsa da hatalı işler


Fatih Hoca'nın yokluğu en büyük handikap. Geçen sezon da bunu yaşadık, hoca kenarda değilse en kolay görülen maçlarda dahi sorun var. Zaten beklenen tempoya bir türlü ulaşamadık, üzerine hocanın yokluğu da eklenince maç içinde tıkanıyoruz. Enteresan oyuncu değişiklikleri izliyoruz, hatta izleyemiyoruz diyeyim.

Teknik ekip konusundaki düşüncemi yazmıştım. İdmanlarda nasıldır durum bilmem de hocanın yokluğundaki maçlarda sorun büyük. Maç içindeki bazı kararları anlayamıyorum ve "Fatih Hoca" olsa yapmazdı diyeceğim birçok hamle var. Maç içinde "hocadan" talimat geldiğine de inanmıyorum, pek onun yapacağı işler değil çünkü.

Denizlispor - Galatasaray maçı mesela. Marcao'nun kırmızı kartından sonra 45'de Donk'un stopere geçişi doğal olsa da orta saha göbeğinde Selçuk İnan / Belhanda'yla kalıyoruz. Hadi Selçuk İnan'la başlamak Fatih Hoca'nın hatası diyelim, maç 0-0 gidiyorken şu değişimin izahı yoktu. Dakika 72'de ise Diagne / Ahmet Çalık değişikliğinde de maç 0-0'dı ve o andan itibaren topu hücumda dahi tutamadık. Denizlispor da daha da büyük bir baskı kurdu.

Ahmet Çalık'ı stopere alınca arkayı üçledik. Son değişiklikti bir de, 75'de maç 1-0'a geldi ve hamle şansın kalmadı. Selçuk İnan'ın kaçan penaltısı, Marcao'nun kırmızısı derken bağırarak gelen bir mağlubiyet. Özellikle de kırmızı kartın ardından kenar heyet panik oldu ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Kasımpaşa karşısında kazansak da yine hoşuma gitmeyen hamleler oldu. Lemina / Ömer Bayram değişikliğine bir şey diyemeyiz, tempo açısından önemliydi. Sonrasında ise Galatasaray'ın gücü aşağı düştüğünde hamle yapmakta çok geç kaldık. Feghouli / Adem Büyük değişikliği 80'de geldi ve çok geç bir hamle. 90'da ise Falcao / Donk değişikliğiyle hücumu yine forvetsiz bıraktık. 

Savunmaya, daha doğrusu skoru korumaya yönelik hamleler olsa da hatalı işler. Kurguyu boz, saha içinde daha savunmacıyla kal mantığıyla hücumu elden bırakıyor ve topu rakibe veriyorsun. O da baskı kuruyor ve daha rahat üzerine geliyor. Bu yanlışı Fatih Hoca da yapar olmuştu ki kendisinden hiç beklemediğim bir felsefe. Hücum ederken de savunursun.

8 yorum:

  1. Falcao yoruldugunu soylemis o yuzden cikmak istemis,bu arada evet cok savunmaciyla savunma yapamazsin ama mesela konya maci babel-adem-diagne-feg idi ve savunma anlaminda cok direncsizdik yani 4-2-4 ile de savunma mantigi hicbir yerde kalmadi artik,dunyada pep disinda kimse asiri hucumcu ile oynamiyor artik,basaksehir maci gecen sene mesela ileriden biri cikmisti semih kaya girip ucluye donmustuk ee noldu daha mi kotu oldu hayir tam tersi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle düşün, gol yesen o golü çıkarmak adına hücumda artın olmayacak. Sen o an Semih'i stopere aldın, topu tamamen rakibe verdin. Ben topa sahip olmaktan bahsediyorum, bu da bir savunma.

      Sil
    2. tamam da dakika 90da Donk girdi. farz edelim golü yedin. zaten golün sevinci, en ufak müdahalede yerde yatmalarla vs derken sana ikinci golü atmak için zaman kalmazdı. dolayısıtla dakika 90 itibariyle ben yanlış bulmuyorum. 75-80de olsaydı katılırdım sana. üstelik hoca açıkladı, falcao 80de yorulduğunu söyleyip çıkmak istemiş. buna rağmen 90da aldılar oyundan.

      Sil
    3. Maç bitmedi, her an her şey olabilir.

      Sil
  2. Fatih hoca olmadığında kenardaki teknik heyetin kendi iradesi ile oyuncu değiştirdiğini mi düşünüyorsunuz? Hoca nın telkini olmuyor mu yani? Hocanın bu kadar seneden beri gerçekten niye ikinci bir adam yetistirmedigini hiç düşünmüyor musunuz? Ümit davala ile hasan şaş ile olmadigini olmayacağını tribünde izleyen sen ben gorurken hocanın görmediğine mi inanıyorsunuz? Takımın bir oyun formatının olmadığını kimin neyi ne zaman nasil oynaması gerektiğini kimin belirlediğini, hoca olmadiginda kenar yonetiminin belirledigini mi dusunuyor sunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca olmadığında, maç içinde yaşananların hocanın iradesinden bağımsız geliştiğine inanıyorum. Aynen öyle :)

      Sil
  3. Zaten forvet çıkarıp stoper sokmak rakibi gel diye davet etmek üzerine... Bunu yillardir bu işle uğraşan teknik adamlar nasıl yapar bilmiyorum. FM oynayan çocuklar bile yapmıyor böyle hatalar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir