5 Eylül 2019 Perşembe

Selçuk İnan tercihi dışında Şampiyonlar Ligi kadrosunu eleştiremem


Galatasaray'ın merakla beklenen Şampiyonlar Ligi kadrosu açıklandı. Uefa kısıtlaması gereği bu sezon 22 kişilik bir kadro bildirebiliyorduk. O 22 kişilik kadro içinde de bazı kısıtlamalar vardı. Maalesef, kendi altyapımız ve ülke altyapısı almış futbolcular noktasında sorun yaşadık. Haliyle de bazı isimler dışarıda kaldı. Bunu bekliyorduk.

Jimmy Durmaz, Taylan Antalyalı, Martin Linnes, Ahmet Çalık, Emre Taşdemir ve Emre Akbaba listenin dışında kaldı. Emre Akbaba'nın sakatlığı dolayısıyla burada olmaması doğal. Martin Linnes'in ise sözleşmesi dondurulacak, haliyle onun da olmaması doğal. Şu ekip içinde bir tek Jimmy Durmaz ve Taylan Antalyalı'yı tartışırım.

Jimmy Durmaz'ın kadroda olmasını isterdim. Önemli alternatif çünkü, birçok pozisyonu yedekliyor. Yine de Türkiye altyapısı almamış olması nedeniyle Uefa nezdinde yabancı sayılıyor. Ya Emre Mor ya Jimmy Durmaz demek durumundaydık. Bu durumda da Emre Mor denmesini doğal buluyorum. Jimmy Durmaz'ın kaybı Türkiye altyapısı kontenjanı doldurmaması.

Taylan Antalyalı ise Selçuk İnan kurbanı olmuş. Taylan Antalyalı'yı listeye almak için biri dışarıda kalmalıydı, çünkü altyapı kontenjanını dolduramıyoruz, o sayının da en az 2 olması gerekiyordu. Geçen sezon 21 kişilik kadro bildirilebiliyordu, bu sezon 22. 21 kişilik kadroda da 1 altyapı futbolcusu yetiyordu, 22 kişide bu sayı 2.

Selçuk İnan kaptan olmasından ötürü mü direkt yazıldı bilmesem de Taylan Antalyalı'nın rotasyonda onu kesmesini bekliyoruz. Bu transfer için son ana kadar boşuna uğraşılmadı. Şampiyonlar Ligi listesinde de onun olmasını isterdim. Gelecek yıllarda elbette bu vitrine çıkacak ama Şampiyonlar Ligi'nde Selçuk İnan'dan bir beklentim yok. 

Yunus Akgün ve Atalay Babacan gibi isimlerin B listesinden kadroya dahil edildiğini belirtmek lazım. Onların ismini şu aşamada burada belirtmeye gerek yok. Altyapı kontenjanı adına Semih Kaya önemliymiş bu arada. Hatta Efecan Karaca'nın transferini dahi zorlamak gerekirmiş. O konuda sorun yaşamaya başladık.

Kaliteli kadromuz olsa da stoper pozisyonunda çok daraldık. Ahmet Çalık'ı da liste dışı bırakınca sadece 3 stoperle Şampiyonlar Ligi'ne giriyoruz. Bu pozisyon dışında ise oldukça alternatif sahibi bir kadro var. Yapacak da bir şey yok, kısıtlamalar kaynaklı yangın koparamam. Bir tek Selçuk İnan tercihini eleştirebilirim.

12 yorum:

  1. Jimmy Durmaz Emre Mor karşılaştırmasinda Jimmy'i seçerim istikrar ve alternatifleri cogaltmasi açısından.
    Taylan Selçuk arasında ise Taylan'i tercih ederim bir futbolcuyu sırf kaptan diye o listeye yazmak yanlış. Hatta kaptan olduğu için Selçuk fedakarlık yapmalıydı. Sonuçta oynayacak olan Taylan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre mor tercihi cok dogal.Alan buldugunda inanilmaz isler yapabilecek bir oyuncu. Alani da sampiyonlar liginde bulacaktir.

      Selcuk hocaya sadakatinin odulunu almaya devam ediyor. Herkes Taylanin onun yerini almasi gormek istiyor ve ligde muhtemelen gorecektir ama hoca ne derse o diyelim

      Sil
    2. Emre Mor tercihi bence de doğal, CL'de açık alanlar bulunacak, Emre Mor daha etkili bir alternatif olur.

      Sil
  2. Ben coğu kişinin aksine bu kuradan umutluyum. Kendi sahamızda PSG ve Real Madrid'i yenme şansımız var daha önce yaptık. Club Brugge'u da hem içeride hem dışarıda yenebiliriz. Tabi takımın o zamana kadar oturması şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurada sorun yok, ayaklarımızı da yere basan, beklentiyi düşürerek bizi duruma daha odaklayacak bir kura bu.

      Sil
  3. Bence Linnes'in søzlesmesi dondurulmayacak. Linnes kiralik Rusya'ya felan gitmez ise takimda kalir. Søzlesmeyi dondurmalari icin Linnes'le anlasmalari gerekiyor. Ki bunu kabul edecegini sanmiyorum. Onun da saygisi bir yere kadar. Linnes yazilmaliydi. Mariano ve Yuto seneye gidiyor. Linnes'i SL'e yazip ligde lisansi iptal edilebilirdi. Bu durumu kabul edebilirdi. Su an yønetim ve teknik heyet sacmaliyor. Vefasiz kulup olmayi sevmiyorum. Linnes listede olmaliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes konusunda çok haklısın, 1 yılı kalmış kişileri Linnesin önüne koymak ki bence performans olarak denk görüyorum, yanlış olmuş. Selçuk yerine de artık Taylan olmalı

      Sil
    2. linnes konusunda sonuna kadar katılıyorum. bu adama çok ayıp ediliyor. madem bu adamı hiç bir kadroya almayacaktınız neden sözleşmesini uzattınız. bide zam yaparak uzattınız. kiralık adamlar gidecek mariano nagatomo seneye yok yine linnes oynayacak e siz bu adamın yerinde olsanız oynarmısınız. ne yapmadı bu adam her oynadığında aynı performansı verdi bazen fazlasını verdi ama hep çok iyi bir karakter oldu. bu oyuncular alınırken 15 yabancı olacağını fark etmediler mi veya şl kadrosunu hiç düşünmedilermi. yazık valla. bide bir soru türk vatandaşı olmak çok zor değil 250 bin dolara ev alıyorsun zaten vatandaşlık veriyorlar linnes keşke türk olsa en azından kadrolara yazılır.

      Sil
    3. Guzel yorumlar. Sacmalik canim bu Terim'in , teknik ekibim ve yønetimin yaptigi. Burak abi yillardir seni takip ederim, hakki yeneni, hakki verilmeyeni hep savundun, tartismak icin yazmiyorum ama Linnes'in olmamasi nasil dogal? Kabadayi Hasan Sas'a kapimizi aciyoruz vefa diye eski oyuncumuz diye, isini yapan suanki oyuncumuza sahip cikmiyoruz. Bu adalet degil. 2-3 transfer son gun geldi sov yapildi diye Linnes niye kenara atiliyor? Nzonzi, Seri, Lemina transferlerini øvuyoruz, planli diye. 15 yabanci olmasi mi plan? Yønetim ve Terim iyice sasirdi. Albayrak Falcao'yu øpup duruyor 2019'da ingilizce bilmeyip koca Galatasaray'da transfer yapmaya calisyor. Bu mu profesyonellik, plan ve projelik? Bu mu titiz calisma? Ben kabul edemiyorim su an, hic mutlu degilim. Linnes'in ikinci cocugu oldu, adam Istanbul'da yasantisini kurdu. Ben Norvec'te yasiyorum, Linnes burda milli takimda hak ettigi degeri gørmuyor. Galatasaray'i kucuk gøruyorlar, Linnes burda medya'da Turkiye'yi øvuyor, darbe sonrasi cikti Turkiye'de mutluyum dedi Norvec medyasina. Bøyle adama yapilan buyuk saygisizlik. Linnes'e yapilanlar duzelmez ise ben artik Fatih Hocaci degilim. Istedigi kadar winner olsun. Albayrak ve Cengiz'i yakistirmiyorum kulube.teknik ekibi de. Fatih Hoca, Emre Utkucan ve Sukru Hanedar benim tuttugum insanlardi. Ben su an o bekleneni verememis De Jong'a bile saygi ve "hala bizim oyuncumuz" vefa ørnegi gøsteren Fatih Terim'i gøremiyorum.

      Sil
    4. Sözleşme dondurmak sözleşme iptali değil, durur ve takımında kalır. Anlaşmaya gerek yok. İstersen 20 tane yabancıyla sözleşme yap, sadece 14 tanesini lisanslayabiliyorsun. Bu senin insiyatifinde bir şey. Lig lisansını iptal ettiğin an CL'ye de yazamazsın, bunu yine açıklamak istiyorum. Yanlış bir bilgidir bu.

      Umut Tekgil'e katılıyorum ama, doğru eleştiri yaptı.

      Sil
  4. falcao kasımpaşa maçında bi hat-trick çakarsa ortada ne sözleşme muhabbeti kalır nebişey..bu ülkenin tabelacı medyasını ve skor seyircisinin gözünü doyurmak için alındı zaten.son3yılda monaco&psg&lyon maçlarının tamamını 90dakika seyretmiş biri olarak diyebilirimki,sahada hayalet gibi gözükür,seromonide görmesen bugün falcao kadroda yokmu dersin bibakarsın golü çakar.kale önünde değilse veya kaleci yada son defans oyuncusuyla birebir kalıcak durumda değilse pas istemez.aksi durumda %80ihtimalle pozisyon "rıdvan nolur"gol olur.psg maçlarında dimaria kanadını tıkamalıyız,neymarın maçın başında sarı kart pahasına gözünü korkutmalı,mbappe canı isterse oynar engelleyemezsin sinirlendirip hırslandırmamak lazım sakince kontrol edilmeli,cavani sert-düz bi oyuncudan ziyade çok teknik ve çabuk bi stoper veya dmc ile marke edilmeli,marcao&seri gibi.kesinlikle hızlı hücumda eksik yakalanma gibi pozisyon vermiyceksin şuanda avrupada 3takıma liverpool,city,psg.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine kalmamalı, hatta kalmadı da. Galatasaraylıların haricinde herkes konuşuyor. Ben ilgilenmiyorum bile.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir