8 Eylül 2019 Pazar

Seri, bu pasları denese de topu tutabilen, golü koklayan bir forvet eksiği vardı


Kendi sahamızda, daha ciddi bir hazırlık maçı izlemek isterdim. İmza töreni işi de buna bağlanırdı ve hafta sonunda çok daha güzel görüntüler izlerdik. Tahmin ettiğim gibi oldu yine de, Milli Takım arasını U19'la yaptığımız hazırlık maçıyla geçtik. 4-0 kazandık, gollerden 2'si de Falcao'dan geldi. Özellikle Seri'nin asistiyle attığı gol de gelecek adına mutlu etti.

Görüntü paylaşamıyorum, golleri sosyal medyadan bulabilirsiniz. Seri'nin ceza sahası içine attığı aşırtma bir top var ve Falcao da kontrolü müthiş sağlamış. Bitirişi zaten imzası. Savunmacıyı yatırıyor ve köşeden topu bırakıyor. Aynı pozisyonu Konyaspor maçında da görmüştük. Seri yine bu aşırtma topu ceza sahasına atmıştı ama Diagne hareketlenmemişti.

Seri, önemli bir futbolcu. Maalesef 3 maçtan üstünü çizenler var ki çok üzülüyorum. Ya da Lemina transferini Seri'nin kötü görüntüsüne bağlayanlar diyelim. Galatasaray orta sahasının derinliğe ihtiyacı vardı ve Lemina bu yüzden geldi. Bu hamlenin Seri'yle pek alakası yoktu. Zaten o 3 maçın 2'sinde de Seri'yi 6 numara gibi izledik. Nzonzi sonrası etkisi zaten büyüyecekti.

Seri, kıymetli bir pasör. Bu özelliğiyle de yaratacağı fark büyük olacak. Aslında zorluyordu da, iş biraz da forvetin onu anlamasında bitiyor. Falcao da o etkiyi sağlayacak işte, rakip ceza sahası içinde golü koklayan ve bitiren bir futbolcu. Seri de onu besler, Belhanda da, Feghouli de. Kurgunun da değişmesi fark etmez, rakip ceza sahası içindeki futbol aklını büyüttük.

Diagne, bu sezon itibarıyla oynamaktan da vazgeçeli herhangi bir etki gösteremiyordu. İstemeye istemeye oynuyordu ve bunun zirvesi de Kayseri deplasmanında yaşandı. Babel'in tek başına forvet olduğu düzende daha iyi oynuyorduk. Yine de bu durum Babel gibi isimden daha az katkı almak demek. X forvetin yanına Babel'i yazsak durum değişir tabii.

Forvetin de oynamak istemediğinde, ön alanda hareketsiz kaldığında ve mücadele etmediğinde arka tarafın ne yaptığının pek bir önemi kalmıyor. Organizasyon imkansız, forvet işin içinde değil. Haliyle de bireysel yeteneklere bakıyorsun. Sağ olsun o aralıkta da Babel gol yükünü çekti. Falcao'yla durum mutlaka değişecek.

Kalitesi üst düzeyde bir kere. Onu da besleyecek pas ayaklarına sahibiz. Mücadele de beklemiyorum bu arada, varlığıyla odağı üzerine çekecek. Diagne'nin dahi yarattığı boş alanları övüyorduk, Falcao'yla bambaşka şeyler konuşuruz. Rakip ceza sahası içinde topla buluştuğunda da o gol etkisini en yüksek seviyede hissedeceğiz. Bu adamı izlemek için sabırsızlanıyorum.

2 yorum:

  1. Falcao yoktan var eden bir forvet, Juventus maclarindaki Drogba etkisini düsünün o etkiyi saglayacak cok az aktif hücumcu var ve Falcao da onlardan birisi. Seri yorumuna da aynen katiliyorum, cok yetenekli ve yaratici bir oyuncu, aynen Belhanda örneginde oldugu gibi yine hakli cikacaksin hocam bu adam defansif bir orta saha degil ki ilk macta ne oynadigi belli olsun, Fatih hoca bu uyumu en kisa zamanda saglayacaktir ve kisa surede Seri show izletecektir bizlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyununa da katkısı olacak ayrıca, hücumda kalmak ve oyunu orada oynayabilmek adına.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir