22 Eylül 2019 Pazar

Yeni Malatyaspor 1-1 Galatasaray, bu ekipte ısrar eden Fatih Hoca'ya da yazar


1-0'a yatıyoruz, bundan vazgeçmiyoruz. 1-0'ın ardından 5 dakikalık bir baskımız vardı ki 3-4 pozisyon bulduk. Konyaspor maçının 2. yarısındaki 45 - 60. dakikalar arasındaki baskı gibi. Golü buluyoruz ve amansızca geri çekiliyoruz. Pas takımı diyoruz da, bu takım 1-0'ın ardından topa sahip olmak için çabalamıyor ki. Topu rakibe verip, sadece bekliyoruz.

Hadi bu da kötü de olsa taktiktir diyelim. 2. yarıda açık alanlar oluşmuş, Emre Mor'u düşünmek için neyi bekliyoruz. Küfür eder gibi 90. dakikada Falcao oyuna giriyor. Babel bitmiş, Adem Büyük bitmiş, Andone bitmiş ama değişiklik için 85. dakika bekleniyor. Onda da oyuna giren isim Jimmy Durmaz. Yine doğacak açık alana yönelik bir hareket yok.

Emre Mor topu taşır, seni hücumda tutar, açık alanda etki yaratır. Bugün Onyekuru olsa fişi çeker, elinde sallardı. 3'e 1'ler, 5'e 1'ler kaçıyor. Hücumda organizasyon yok diyoruz da 3'e 1'de dahi kim nereye pas atacağını bilmiyor. 1-0'lara yatarak maç kazanamazsın, bunu aklımızdan çıkaralım. Konyaspor maçında olduğu gibi bu maçta da son dakikalarda puan kaybedildi işte.

Guilherme, Galatasaray'ın sol tarafında resmen cirit attı. Babel'in de geriye yardımı sıfır ve oradan etkili oldu. Levent Şahin'in 45. dakikadaki hamlesi ise orta sahadaki düzeni bozmak ve Ömer Bayram'ı sol beke çekmek. Ömer Bayram, orta sahada Okan Buruk evrimi yaşıyor, sol bekte ise bildiğimiz Ömer Bayram. İlk yarıdaki istatistiklere bakınca da Galatasaray adına en çok top çalan, faul alan futbolcuydu. Bundan vazgeçtik ve tüm orta sahayı Yeni Malatyaspor'a verdik. Guilherme'nin de 2. yarıdaki etkisi çok daha yükseldi.

Andone'nin ilk maçı, uyum sağlayamaması doğal. Açık alanı iyi kullanabileceğini gösterdi, ön alanda oldukça hareketli ama uyum gerekiyor. Adem Büyük'ün de mücadelesi iyiydi, özellikle ilk yarıda resmen dayak yedi. Babel ise bugün de sahada yok, rotasyona uğraması gereken isimlerden biriydi. Sorun şu, bu ekip 65. dakika civarı bitti ve biz hamle yapmak için ısrarla bekledik. Bu puan kaybı olduğu gibi teknik ekibe yazar. Levent Şahin'e de, bu ekipte ısrar eden Fatih Terim'e de.

Oyun kötü, her şeyin temelinde o var. Her tempo girişiminde pozisyon üreten ama itinayla tempo yapmaktan uzak bir takımdan bahsediyorum. Pas takımı da değil maalesef, pas takımı böyle oynamaz, 1-0'ın ardından beklemez, topu rakibe vermez. Beklerse de golü yer, iyi bir savunma takımı da değiliz. Marcao / Luyindama geriden oyun kurması problem, 2. yarıda yine 65'den sonra düşen de bir orta saha var. Hamle gelmiyor, o hattı güçlü tutamıyoruz.

Fatih Hoca'nın olmadığı her maç bu sorunu yaşayacağız. 1 değil, 3 değil, kaçıncı kayıp oldu. Hoca da hatalı, bu ekipte ısrar eden o. Olmuyor işte, yetmiyor, yardımcı yardım etmiyor. Haliyle de bu kayıplar sana da yazacak. Club Brugge maçı kötü ama doğru futbol dedim, Yeni Malatyaspor karşısında ise her şey kötü. Bu tarz bir maçta 1-0'a yatma düşüncesini kabul edemiyorum.

35 yorum:

  1. Haftaya bu takim fbye kaybetse heralde kimse sasirmaz,daha da kotuye gidiyoruz,neyse nasil olsa kadroya sallanacak yine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olası puan kaybı sezonu bitirecek tipte olur.

      Sil
  2. Oyunu tutacaksın madem,Donk u al o zaman..Defans arasına at bari,golde o kafayı vurdurmazdı belki de,Jimmy nin girme maksatı nedir ki? Takım 70 ten sonra bitti,taa 85te değişklik,diyor ki ben yapmıyorum kenar yapıyor değişiklikleri,yapma hocam,bu nasıl bir zihniyettir..Emre Mor şu ortamda girmeyecekse ne zaman girecek..Jimmy den istediğin ne ki şu ortamda? Yazık oluyor..Kaçan gollerdeki laubalilik ise çok ama çok kötü..Bir büyük takım gibi oynamıyorız maalesef..1-1 den sonra dahi baskı yiyorsun,son anlarda 2 olsa kimse şaşırmazdı sanırım..Zaman lazım deniyor ama zaman bize umut olmuyor..Takım top oynamıyor,hızlanmıyor..Sanki 0-0a razı..Bu ayıptır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu tutmanın da anlamı var dediğin gibi, o yönde hareket edersen. Biz iki arada bir derede savunmaya çalışırken savunamıyoruz.

      Sil
  3. 1.5 senedir bireysel performanslarla gidiyoruz sahada herhangi bir ezber,calisilmis birsey yok, o kadar dogaclama haraket ediliyor ki mesela emre mor ve feg ayni kanat da oynuyordu hatirlarsan konya macinda he o iste takimin ozeti,herkes kafasina gore haraket ediyor,bu malzemeyi bu kadar kotu kullanmak buyuk basari neyse haftaya fb ye kaybedince anlasilir birseyler gerci o zaman da hakem suclu olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de geçen sezon 1-0'ın ardından sonuca giderdi bu takım. Şimdi o da yok.

      Sil
  4. Sanarsinki Umit Davala ve Levent Sahin Aykut Kocaman'in yardimcilari... Emre Mor ve Falcao daha erken girse rakip onlari kovalamaktan bizim kaleye gelemez. Ama nerdee. Biz avrupa'da kupa felan unutalim. Fatih hoca ekibi upgrade yapana kadar o buyuk hayalini unutsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yakıştırmayı ben de yapmıştım. O kadar doğru ki.

      Sil
  5. ömer orta sahaymış demek ki.. beke bi geçti takımı perişan etti çünkü.
    andone'de büyük takım forveti ışığı yok, beğenmedim.
    babel bi top da rakipten dönmesin yeter! abanıyorsun dümdüz.
    seri yükselmeye başladı, daha iyi olacaktır.
    tff futbola en ufak hizmet etmiyor.. zeminleri çözün bari.. yok!





    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andone farklı isim, çift forvette bence etki edecek.

      Sil
  6. hakemin ömer'e gelen o dirseğe kart çıkmaması.. ayrıca 0-1 olsa en az 6 dakika uzayacaktı eminim..
    atamayana atarlar sözün özü.. hele böyle kaşınırsan..
    paso duran top veriyoruz. konya ve malatya mis gibi 4 puan uçtu gitti. bravo size!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakeme girmek istemiyorum. Net eleştirilir, çok skandal kararları var ama puan kaybı hakemlik değil.

      Sil
    2. haklısın ama özellikle o dirsek pozisyonunu tt yapmazsak dayak yemeye devam ederiz.

      Sil
  7. 2 yıldır herhangi bir şablonu olmayan,
    rakibe göre hazırlanmayan,
    oyun ezberleri bulunmayan,
    çalışılmış atak organizasyonları olmayan,
    top ne bizdeyken ne de rakipteyken sahaya doğru yerleşemeyen,
    iç saha taraftar baskısı ve coşkusu ile kazanan bir takım.
    sorunlar çözülmüyor.
    ama hocamız zaten ligin yarısını saha dışında geçiriyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocamız ligi saha dışında geçiriyor dediğin an Ali Koç'dan bir farkın kalmayacak, kusura bakma. Hocanın şu an kenarda olmaması çok yanlış bir karar, hatta skandal.

      Sil
  8. Fatih hocanın olmadığı maçlarda teknik kadronun sınıfta kaldığı artık malumun ilani..yanlış ve panik ile yapilan yada yapılamayan değişikliklere "otur sıfır " diyelim....oyun mu yok öyle kötü diyemeyecegimiz ama hemen şimdi maçın sıcaklığı yada sosyal medya etkileşimi ile fazla yere vuruyoruz takımı ve bazı oyuncuları.. gayet iyi verimli pas yaptık ama son vuruşları yapamayınca değerini kaybetti tabiki. Başlangic rotasyon dogru idi zorluk derecesini düşününce gelecek iki maçın.Evet ne yazıkki iki stoperimizin sorunları devam ediyor umalımki kroniklesmesin..orta saha en büyük gücümüz olacak yakın zamanda bu lig te.. yanlız bu maçta bir ara 60 /75 arası bayağı düştü malatya orta sahası ışte buralarda fazla eveleyip durduk belkide bir hızlı kanat emre mor aradık önde falcao 'yu..Evet bruge hocası falcao ile ilgili o varsa ileri giderken bir kaç kez düşünmelisiniz demişti degilmi. Biz bunları yapmayıp yada yapamayip can suyu verdik 75 ten sonra malatya ya. Her mac sonunda panikle yazmayalim sakin kalalım ve doğru sonuçlar çıkaralım sabırlı olalım bu bize iyi gelecek bir şey ,fb macinda puan kaybedersek işi kaybederiz gibi sonuçlar çıkarmayalım her takımın durumu ortada hepsinin ciddi sorunları var kopup gidecek hiç bir takım yok . burak bey haklisiniz hakem konusmak ikincil bir is ,biz oyunumuza öz elestirimize gelişmeye bakalım lakin be kardeşim art niyetli olanlarida görmemezlikten gelmeyelim degilmi yüzlerine vurmadan geçmeyelim.. enseyi karartmak yok. sol tarafındaki o güzel hep galatasaray için atan cevahir durmadikça.iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle. Bu pas oyunu üzerine düşülecek bir şey. Işık da yok değil ama teknik heyet felaket halde.

      Sil
  9. neyi ya da kimi eleştireceğimi şaşırdım ya. sadece şunu söyleyebilirim ki artık şu futboldan utanç duymaya başladım. hoca yeniden geldiğinden beri final maçları hariç iyi oynadığımız maç sayısı çok az. oyuncular değişiyor, sezonlar değişiyor ama bizim futbol hiç değişmiyor, oyun hep vasat vasat vasat. çok merak ediyorum acaba ne zaman bi sağlam bi oyun şablanumuz olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olmasa da doğru futbola bir yönelim var. Yetmiyor tabii, doğru oyun gelişmeli.

      Sil
  10. 1-levent şahin bugün ne olduğunu göstermiştir. derbiye de bu adamın çıkması kulübe ihanettir. yok eğer değişiklikler fatih hoca'dan geliyorsa , levent vasıfsız ve aciz biri demektir bu ve yine yollar ayrılmalı.
    2-bu takımın oyun planı yok ve olmayacakta.
    3-andone'den bi yol olmaz. olur diyeceksiniz ama göreceğiz. gelen topu kontrol edip yanındaki adama bırakamayan adamdan santrafor olmaz.
    4-geçen brugge maçi ve bu maçta gördük ki babel'in aslında şut özelliği ve yeteneği yokmuş. onun şuttan anladığı sadece sert ve isabetli vurmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takımın oyun planı olabilir, Andone de bildiğimiz, gayet iyi isim. Babel'i de yıllarca izledik, 2 maç üzerinden bitirmem.

      Sil
  11. Yazik diye özetleyebiliriz bu durumu aslinda. Bu kadro aslinda saglam bir kadro ve zamanla güclü olacak cünkü oyuncular dogru idare edildigi sürece Fatih Terim hoca büyüsünü yapacaktir ve maksimum performans alacaktir. Dönüp dolasip ayni mevzuya dönüyoruz ama : minimum kayip ile gecirmemiz lazim bu zaman dilimini. Bu noktada teknik ekibin yetenek ve gücüne sarilmak lazim. Fatih hocanin sahalardan uzak kalmasi ile beraber Lig özelinde dogru bir sekilde gelismeyen bir takim cikiyor ortaya. Puan kayiplari bir yana, moral ve motivasyon, ondan ziyade hatta rakiplerimizin bize karsi tutumu böyle bir futbol ve özellikle böyle bir mac sonucu ile ciddi anlamda özgüven kaynagi olacaktir. Galatasarayin bu sekilde sarsilmasini izleyen takimlar daha cesur davranip takimi daha da zorlayacaktir. Derbinin önemini tekrarlamaya gerek yok ama buraya her türlü bir not birakmak isterim : Derbi berabere biter, 0-0 olur, 1-1 olur, 2-2 olur ama bence bu denge bozulmaz. 3-3 hayalleri ile izleyecegim maci. Derbiyi kazanmamiz öne dogru bakmamizi saglar ve kaybetmemiz ligi bitirir. Her ne kadar Sampiyon 34. hafta aciklansada taraftarlarin ve oyuncularin o galibiyete ihtiyaci var. Maglubiyet durumunda Sampiyonlar liginede odaklanamazsin, Levent Sahin hocamiz ile adam akilli mac da yönetemezsin. Durum bundan ibaret. ACIL sifalar diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derbi berabere biterse de bizler adına sıkıntı ve sesler büyük. Kazanmak tek çare diye düşünüyorum.

      Sil
    2. derbiyi kazanmak melhem olur fakat derbiyi tek tarafli yorumlamak dogru degil. Fenerbahce an itibari ile büyük takimlar arasinda Lige en iyi girisi yapti. Onlarinda bu sezon futbol adina verebilecekleri ve simdiye kadar verdikleri performans yeterli olmayacaktir ama iyi-kötü kazaniyorlar ve en azindan lig icin zirveye göz kirpiyorlar. Camia icerisinde kenetlenmenin bu kadar önemli oldugu dönemde umarim kayipsiz ayriliriz. Bu mac alinmassa bonservisler, maaslar, bin türlü siyaset konusulur....

      Sil
    3. Tek taraflı yorumlamıyorum, hatta yoruma bile geçmedim :) Kazanmamız gerekiyor, olmazsa olmaz hatta.

      Sil
  12. 8 kişi kalan kayserispor maçı hariç oynadığımız resmi maçlardaki gol istatistiklerimiz

    akhisar 1 gol
    denizli 0 gol
    konya 1 gol
    kasımpaşa 1 gol
    c.brugge 0 gol
    malatya 1 gol
    yazıklar olsun diyorum, başka da diyecek bişeyim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum organizasyonu yok, pozisyon oluşmuyor. Yine de Malatya maçı 7 tane kaçan net gol var.

      Sil
  13. Fatih Hocam bir sistem değişikliği yaptı ki bence de dogrusu buydu.Avrupa'da yani CL de klasik 4-2-3-1 ile başarı gelmeyeceği ortada, bunu geçmişte acı şekilde gördük. Bu sustem ile Feghoulisi, Belhandası ile yine bir şekilde ligi götürürüz ancak günümüzde büyük takımlar önce 4-3-3 ile orta sahada hakimiyet peşinde. Aslında yeni transferler kısmen bunun için uygun da ama bu pas oyunu içerisinde topu dikine de taşıyacak isme ihtiyaç var. Onlar bunu Wijnaldum, Veratti, De Bruyne, Modric gibi isimler ile yapiyor tabi ama biz de Belhanda dan böyle bir katkı almaya mecburuz. Bir diğer sorunda bu sistemde ileri 3 lünün kanatlarında bence. Maalesef Babel ve Feghouli birlikte oynayınca hızlı açık kanat hücum opsiyonunu kaybediyoruz. Bu noktada Onyekuru keşke dedirtiyor ama şartlar izin vermedi. Sancılı bir süreç geçiriyoruz ama lokalden çıkıp Avrupayı düşüneceksek bu bir zorunluluk sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu diyor, biraz daha düzen için. Transfer tercihleri de hep bu yöndeydi. Bekleyeceğiz bakalım da bu temposuzlukla zor.

      Sil
  14. seri'nin pozisyonunda anında kırmızı kart olmalı diye devreye giren mete kalkavan burada ömer kafasına dirsek yerken sus pus.

    gsli olarak hata yapıyoruz. farkımız bu aslında futbola bakıyoruz. ama burası türkiye. burada hakem de hakem diyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi neler neler var, hakem konuşulacak elbette. Yine de kazanabilirdik, ben oradayım.

      Sil
  15. Falcao 10 dakika erken girse golü yemezdik, ayrica teknik ekip yorumunda cok haklisin, hoca nasil tak diye Bartaliyi getirdiyse aynisini teknik ekip icin de yapmali Tugay ya da onun ayarinda birisi acilen ekibe katilmali. Andone'yi begendim ben bu tarz bir isim uzun süredir kadromuzda yoktu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao, 70 civarı girse o açık alanları mutlaka kullanır, seni de hücumda tutardı. Her şeyden öte de tehdit bu adam, rakip stoperleri orta sahaya yaklaştırmaz bir kere.

      Sil
  16. Fatih hoca varken de sorun yaşıyoruz. Bu değişiklikler konuşulmuştur bence. Sorun kafamızda doğru düzgün bir şablon olmaması. Bu saçma sapan pas oyunu bizim kimyamiza uygun değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun olarak sorun var ama en azından kenardaki varlığı bir şeyler ifade ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir