22 Eylül 2019 Pazar

SC nostalji #113; Uğur Uçar


Galatasaray'da 2000'li futbolcu grubunu uzun zamandır konuşsak da şu aşamada beklediğimizi tam anlamıyla alamadık. Ozan Kabak parladı, arkasından yazabileceğimiz 2. isim henüz yok. Yunus Akgün, Atalay Babacan gibi isimlerden bir şeyler bekliyoruz ve hala zamanları var. Bir dönem de 86 / 87 / 88 oyuncu grubu için beklenti sahibiydik ve o jenerasyon içinde potansiyeli çok yüksek isimler vardı.

Arda Turan onların başında mesela. Bugünlerde çok sevmesek, beğenmesek de adam bir şekilde Barcelona'ya kadar yükseldi. Cafercan Aksu gibi beklentinin yakınından geçememiş futbolcular da gördük, Uğur Uçar ve Ferhat Öztorun gibi en azından Süper Lig kariyeri yapanlar da. Bu jenerasyondan çoğu ismin Galatasaray'da ciddi anlamda şanslar bulduğunu eklememiz lazım.

Uğur Uçar şanssızdı. Şampiyon olduğumuz 2007 / 2008 sezonunun bir Konyaspor deplasmanında zemin kurbanı olmuş ve sakatlığı uzun sürmüştü. Oysa o dönem Galatasaray'ın 1. sağ beki olmaya kadar yükselmişti. Sezon sonu da Euro 2008 vardı, eminim ki o performans kendisini turnuvaya da taşıyacaktı.

Feldkamp'ın bu tarz dokunuşları var. O şampiyonluk sezonunda kadroda mümkün olduğu kadar genç futbolcuyu görmek mümkün. Gerçi Uğur Uçar, Ferhat Öztorun ya da Mehmet Güven gibi isimler Gerets döneminde şans bulmaya başlamıştı. Uğur Uçar ise Feldkamp döneminde iyice göze girmiş ve 11'in vazgeçilmezi olmuştu. Önüne geçtiği isim de Sabri Sarıoğlu, dönemin vazgeçmediğimiz sağ beklerinden.

Sakatlık dönüşü ise bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadı. Rijkaard da Bülent Korkmaz da denedi ama bir türlü olmadı. Hatta o dönem sol bek oynamışlığı dahi var. Bülent Korkmaz'ın Uğur Uçar'ı kazanmak için hazırlık maçları dahi ayarladığını hatırlarım. Geri dönemeyince de önce Ankaragücü'ne, sonra Karabükspor'a, en son da Başakşehir'e gitti.

Başakşehir'e gidişi bir kırılma noktasıdır. Süper Lig ayarından da düştü derken, Abdullah Avcı'nın eski evladına sahip çıktığını ve ısrar ettiğini gördük. Uzun süre takımın 1. sağ bekiydi. Şu an ise onlar adına istikrarlı bir yedek diyebiliriz. Kaşla göz arasında 32 yaşına geldi ve hala takımdan ayrılmadı. Okan Buruk da bu arada eski takım arkadaşıydı, şu an öğrencisi.

Uğur Uçar denilince aklımıza o sakatlık dışında pek bir şey gelmiyor. Yine de kariyerini iyi toparladı ve Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın parçası olabildi. Abdullah Avcı onun şansı, x bir hocayla şansı olacağını pek sanmıyorum. Galatasaray'da ise uzun bir kariyeri olabilirdi, oldukça yetenekliydi.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir