3 Ekim 2019 Perşembe

3-5-2 içinde Lemina'nın joker ihtimali?


Lemina, bir süre daha bir var bir yok şeklinde devam edecek gibi. Fizik durumu hazır değil, hazırlanması adına da zaman gerekiyor. Şu tabloda ekonomik kullanılması önemli. Fatih Hoca da onu mümkün olduğunca rotasyona tabii tutuyor. Her oynadığı maç sonrası da üzerine koyuyor, "yapabilecekleri" üzerine maçlar izletiyor.

Fenerbahçe karşısında maçın bizim adımıza en iyiydi. Hücumda etki yaratabilen tek isim. Topla dikine çıkışları 2 tane iyi şut imkanı çıkardı. Kenara geldiğinde ise şut atmayı geçtim, rakip ceza sahasına yaklaşamadık. Oynadığı diğer maçlarda da bu denli etkili olmasa da potansiyelinden izler gösteriyordu.

PSG karşısında mumla aradık. Belhanda da Feghouli de hiç iyi durumda değil. PSG karşısında Belhanda'nın yaptığı pas hataları çok kritikti. Birçok kontra imkanını kullanamadığımız gibi topla da beklediğim hareketliliği yoktu. Seri ve Nzonzi iyi pasör. Bu ikiliyi tamamlayabilecek ismin de topla çıkışları olması gerekiyor.

Belhanda'yı mücadelesiyle ayırıyorum ama topla ilişkisi çok kötüydü. Feghouli de hareketli olmaya çalışsa da hücumdaki bildiğimiz dokunuşundan çok uzaklarda. O da mücadele tarafında zayıf kalıyor. Lemina gibi bir isim ise o çıkışları yapardı. Topu da iyi kullanırdı, mücadeleyi de yapardı, topla da dikine çıkışlarıyla etkili olurdu.

Fatih Hoca'nın Lemina'dan da vazgeçeceğini düşünmüyorum. Gençlerbirliği maçında oynaması önemli, her geçen maç biraz daha yükselecek. Milli Takım arasının ardından da Lemina'yı gerçek anlamda izlemeye başlarız. Fizik gücünü kazanıyor, sıra tempoda. Temposunu kazandıktan sonra takım içinde joker etkisini de izleyeceğiz.

3-5-2 diyoruz, sağ kanadında oynayabilir mesela. Sağ bek olarak oynadığı maçlar olmuştu, 3'lünün sağ kanadında daha rahat oynar. Tempo lazım tabii, bütün çizgiyi kullanması gerekecek. 3'lü savunmanın sağ kanadında orta saha etkisini de verecek, pas oyununda biraz daha var olacağız. Orta sahanın merkezinde ise hem 6, hem 8, zorlasak 10 dahi oynar. Bu anlamda Seri'den farklı biraz. Hareketliliğiyle ayrılacak.

8 yorum:

  1. Takimi City ile karsilastirmak gibi bir manyaklik yapmiyorum ama bekleri City'nin bekleri gibi kullanmak bize ilac olur bence. Jimmy ve Lemina'yi ice donuk bek olarak kullanip ileride kalabalik bir orta saha ile pas oyununu daha rahat oynayabiliriz. Bu sayede 3 stoperi de biraz daha geride birakip kontra ataklara karsi onlem alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bu manyaklık değil, tarzı ortaya koymak ki çok haklısın. Jimmy konusunda sol bek olabileceğine yönelik ben de düşünüyorum, daha önce belirtmiştim.

      Sil
    2. Babel ve Falcao'dan birini hucum yonune bagli olarak kanada yonlendirip acilan bosluklarda Belhanda ve Seri'yle gol tehdidi olusturabiliriz bu sayede. Alternatif olarak Mariano'yu bekte kullanip Lemina'yi o bosluklara yonlendirebiliriz. Bielsa'nin 3-2-3-2 oyunu beni hep cok etkilemistir, umarim vazgecmez hoca 3-5-2'den.

      Sil
    3. Babel ya da Andone o işi yapar da Falcao'yu öyle kullanmamak lazım.

      Sil
  2. Muslera
    Luyindama Donk Marcao
    Lemina Seri Nzonzi Belhanda J.Durmaz
    Androne Falcao

    YanıtlaSil
  3. Ufak bir not Galatasaray geride kalan 2 macta CL'de gol atamayan tek takim konumunda, ileride ciddi problemlerimiz oldugu cok acik, ben ortasahadaki kadroyu yeterli görmekle beraber özellikle Babel ve Nagatomo kaynakli kanadin calismasini gectim, sol tarafin takima fren oldugunu düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 maçta da sadece 1 gol yedi tabii. Sorun hücumda, ısrarla yazıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir