21 Ekim 2019 Pazartesi

5. maçında 3 asisti oldu ki gol kıtlığı çeken Galatasaray için kıymetli bir istatistik


Konu bir şekilde Ömer Bayram'a geliyor. Takım olarak çok iyi durumda değiliz ve "hayal kırıklığı" ya da "beklentiyi karşılayamadı" üzerinden birçok ismi konuşuruz. İstikrarıyla öne çıkarabileceğimiz 3 isim var. Nzonzi ve Muslera ilk sıraya yazılır ki her maç iyiler. Ardından da Ömer Bayram gelir, sezonun sürpriz kazanımı.

Bu yorumu da "orta saha" performansı üzerine yazıyorum. Sol beke alındığında bildiğimiz Ömer Bayram, orta sahada ise bambaşka bir isim. Onu sol bek olarak Galatasaray'a transfer ettiren etmenler yerli olması ve temposu olmuştu. İlk etapta Nagatomo'ya iyi alternatif olsa da, ciğer sönmesi hadisesinin ardından forma ona geldiğinde hayal kırıklığı oldu. Devamında da alternatif sol bek olmayı da Emre Taşdemir'e kaybetmişti.

Yeni sezona girerken de Ömer Bayram'la yollar ayrılır diye düşünüyordum. Düşük maaşından kaynaklı da x yerli transfer adına "takas" olarak düşünüyordum. O ise çalıştı ve kendine takımda önemli bir yer edindi. Hazırlık kampındaki orta saha performansını çok konuştuk. Yine de büyük bir "acaba" vardı, kimsenin tahmin etmediği bir pozisyon. Üstelik orta saha için de birçok kaliteli isim alındı, müthiş bir rotasyon oluştu.

Bugün ise yine Ömer Bayram oynuyor. Lemina / Ömer Bayram rotasyonunun da oturduğunu düşünüyorum. Lemina olmadığında izleyeceğimiz isim Ömer Bayram olacaktır. Temposu, topu öne taşıması, hareketliliği, mücadelesi kıymetli. Lemina'yla mutlaka kalite farkları olacak ama tarz noktasında birebir alternatif oluyor. Sivasspor maçının Galatasaray adına en iyi isimlerindendi. Bu sezon oynadığı diğer maçlarda olduğu gibi.

5. maçında 3 asisti oldu ki gol kıtlığı çeken Galatasaray için kıymetli bir istatistik. Takımın da en çok asist yapan futbolcusu. Oysa o kadar kaliteli ayak var ki, bu işi yapar diye düşündüğümüz. Duran topları kullanması ve sol ayağına kadar sayabileceğim birçok olumlu özelliği var. Şampiyonlar Ligi kadrosunda da kendisine yer buldu. Çok büyük kazanım ve bu sezon için Fatih Hoca'ya yazılacak en büyük kazanım. Kimine göre tek de.

15 yorum:

  1. Ömer Bayram orta sahada bu performansını sürdürürse iyi bonservis geliri kazandırır mı abi sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olağanüstü bir para getirmez ama ben tutma taraftarı olurum :)

      Sil
  2. Jimmy Durmaz’da yeterince değerlendirilmiyor. Bence iyi bi sol ayak. Aynısı Adem büyük içinde geçerli.

    Taylan Antalyalı ise hep unutuldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ayni fikirdeyim. Jimmy, Taylan ve Adem'den daha fazla yararlanmaliyiz. Øzelikle Jimmy'den.

      Sil
    2. Jimmy adına ben de katılıyorum ama o farklı tarz. Bu tempoyu ve mücadeleyi gösteremez. Ben onu sol bek gibi düşünüyordum, acaba evrilir mi diye.

      Sil
  3. orta sahada harika sol bekte ise çok kötü. ama sık sık beke çekiliyor. ve takım o dakikadan sonra zorlanıyor. bu bile hocanın aklının saha içinde olmadığına dair bir kanıt gibi. oyunu okuyamıyor. hatalarda ısrar ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocanin akli bu hafta ilk kez tam olarak sahadaydi bunuda bu haftaki futboldan gördük milli takim arasi iyi gelmis takimla calisilmis ona göre bi kadro cikmis mac icin macin icindeki degisiklere gelirsekde hocanin verdigi basin toplantisini bidaha dinleyin isterseniz orda zaten acikliyor neyi neden yaptigini ilk 2 degisiklik luyindama sari kartli oldugu icin derbiye riske edemedi emre tasdemiri de mecburiyetten cikardi kramp girdigi icin ve son belhanda degisikligi de sari yememesi icin yapildi zaten hoca kendide dedi ömeri hic sol bek oynatmak istemiyorum onu oraya cektigimiz an orta sahayi kaybediyoruz ama emreden dolayi mecbur kaldim diye acikladi bence tek hatasi belhandayi cikarcan madem ortaya adam al yunus gibi fantezi yapilcagina orda jimmy ve taylan varken

      Sil
    2. Ömer Bayram'ı hesapta yokken orta sahaya eviren kim peki?

      Sil
    3. sinan k,
      o zaman nagatomo'yu soksaydı?

      Sil
    4. Ben de yazdım onu yazıda, maç içinde oyuncu pozisyonu değiştirmek hata. Kenarda o pozisyonda x isim varken.

      Sil
  4. Açıkçası Ömer'in bu durumu bana ister istemez Riera'yı hatırlattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz değişimler var daha. Belki bir ara yazarız bloga :)

      Sil
  5. Sol bek oynayınca pek yapamıyordu ama sol iç oynayınca Nagatomo sıfıra inmediği ve Babel de merkeze kaydığı için rakibin sağında oluşan boşluğa sızıp sol ayağıyla ortalar yapması da çok değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi'nde orta sahada da sırıtıyor gerçi :(

      Sil
    2. Sırıtması sürpriz değil çünkü kalitesi o seviyeler için düşük kalıyor

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir