27 Ekim 2019 Pazar

Beşiktaş deplasmanı bir başlangıç olacaksa olsun artık


Bu "dokunuş" lafını çok kullanıyorum. Galatasaray'da bir şeyler yürümüyor çünkü. Yürümediği gibi de ısrar ediyor. Bu ısrarda da Fatih Hoca bulunuyor. Anlamadığım da o zaten, benim bildiğim hoca "en doğru oyunu" bulmasını bilirdi. Kafasında bir 4-3-3 ve amansız pas fikri var, bu da yürümüyor. Özellikle de bu sezonun temposuzluğunda hiç çekilmiyor.

4-4-2 de bir dokunuş, 3-5-2 de. Her 2 formasyonla da oynayabilirsiniz, mevcuttan daha iyi olacağı kesin. Şampiyonlar Ligi'nde denediğimiz için 3-5-2 diyelim ve bu oyundan maçın 2. yarısında vazgeçmeyelim. 4-4-2 de olabilir, daha önce oynadın ve mevcut isimlerle de farklı rollerde bu oyun oynanır. Niye denemiyoruz ki?

Beşiktaş maçını kazanmak zorundasın. İnönü'de Beşiktaş'ı ancak bu kadar güzel şartlarda yakalayabilirdin. Beraberlik de Galatasaray için iyi bir sonuç olmayacak. Fatih Hoca'nın ne yapıp edip iyi bir dokunuş yapması ve bu maçı kazanması gerekiyor. Sadece kazanmak da değil, insanlar artık futbol bekliyor.

Elimizdeki malzemenin herkesten iyi olduğunu düşünüyorum. Eksikler olduğunda dahi mevcut rotasyon o açığı rahatlıkla kapatabilir. Forma veremediğimiz ama beklenti duyduğumuz isimler var daha. Bir yerden başlayacağız da, başladığımızda umarım iş işten geçmemiş olur. Beşiktaş deplasmanı bir başlangıç olacaksa olsun artık.

25 Mart 2012'de Fatih Hoca ne güzel söylemiş;

"Çift forvet oynayarak 14. Haftadan bu zamana kadar liderliği getirdik."

O sezona da 4-1-4-1'le başlamıştı ve görüntü iyi değildi. Sonrasında bir Fenerbahçe maçı öncesi 4-4-2'ye dönerek unutulmayacak bir kurgu oluşturdu. Bugün de mevcut kaliten aşağıda değil, hatta daha alternatif sahibi. Dönelim işte, yeni bir oyunda ısrar edelim. Temposuz, hareketsiz, hücumdan bir o kadar uzak futbol izlemek istemiyoruz. Bu oyun sonuç da almıyor.

Beni sevenlerden önemli bir ricam var :)
Desteklerinizi bekliyorum, es geçmezseniz çok mutlu olurum.
Blogdaki sponsor banner'lerden birine günde atacağınız 1-2 tık da destek olmanıza yeterli :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

16 yorum:

  1. takımın ve takımı taşısın diye alınan falcaonun durumu taraftarı umutsuzluğa sevkediyor,bu durum takımın ruhuna oyununa ve sonuçlara da etki ediyor..bu zinciri ancak net bir derbi galibiyetiyle kırabiliriz.beşiktaşta da aynı problem var.lig ve özellikle avrupa maçları takımlarımızdaki defoları açıkça gösteriyor dikkat ederseniz.fenerse hem avrupada yok,bunun avantajını da yaşıyor,hem de medya tarafından sürekli moral ve motivasyon pompalanıyor.sebebini aramaya gerek yok hepsinin patronu ali koçun arkadaşı.aziz yıldırım zamanında fener medya tarafından yanlızlaştırılmıştı,tıpkı bizim şuanda yaşadığımız gibi..aslında onlarda iyi durumda değil,açıkça destekleniyorlar.aksam trt sporda bünyamin gezer hoca 'var'da da eyyamcılık başladı dedi.bakın bu çok dikkat çekici bir açıklama sonra fenerin bir golü iptal edilip,konyanın penaltısı verilmeliydi diye devam etti,gençlerbirliği maçında belhandaya yapılan net penaltıydı dedi defalarca pozisyonu tekrar ettirip üzerinden 2hafta geçmesine rağmen..bu sene fener şampiyon olsun diye bütün şartlar hazırlanmış,gazamız mübarek olsun,oyuncularımızın vurduğu gol olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao durumu bilinmezlik eseri, hala doğru dürüst bir açıklama yok. Bu durum da doğal olarak insanları umutsuzluğa sevk eder.

      Sil
  2. bir halt olmaz. şu anda maçı görür gibiyim. rezil futbol, yavaş tempo.
    stoperler ve muslera arasında paslaşmalar. ve yenilgi. sonra da hakem suçlu olur :)

    YanıtlaSil
  3. falcaodaki,"aşil tendiniti"..tam bir şanssızlık.her insanın başına gelebilcek bişey.bir diş agrısı birde bu aşil ağrısı,fena titretir adamı.basit gözükür,ancak zamanla geçer.falcao bir kurşun döktürsün,hanımı da instagram da paylaşsın bu görüntüleri müthiş olay olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ok atma mevzusunda başına bir iş geldiğine yüzde 100 eminim. saçma sapan izdihamın ortasında kaldı. biri ayağına bassa gitti.

      Sil
    2. Ne oldu bilmiyorum, artık düşünmek dahi istemiyorum.

      Sil
  4. erman toroğlu:çok net bilgi,fatih terim falcaoyu istemedi,ama yönetim buna rağmen transfer etti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçecek o işleri. 5 temmuz tarihinde patladı falcao. 12 temmuz günü "zorlamayın. zaten maliyeti yüksek" dersin, iş biter. bahaneleri bırakalım kötü futbola bakalım.

      Sil
    2. Falcao konusuna katılmıyorum. Hocaya rağmen alınmazdı.

      Sil
    3. Falcao istenmese 1 buçuk ay peşinden koşulur muydu sence ?

      Sil
  5. Vedat a 3-5 bonservisi çok görüp transfer bütçemizin çok büyük kısmını 30lu yaşlarında 2 yıldıza, geri dönüşü olmayacak biçimde harcayarak, Feghouli ve Belhanda'yi piyasası varken satıp rotasyona siritmayacak yerli almayarak (Umut Meras gibi) çok kötü bir transfer sezonu geçirdik, insanlar Falcao gazından fark etmedi. Bu maçta galip gelseler bile yetmez doğru düzgün top oynamayacaklarsa ne halleri varsa görsünler. Sezon başından beri 10 defa macimizi izleyim diyip sinirlenip bitmeden kapattım, BJK bile bizden iyi futbol oynamaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vedat a çok görülmedi. yönetim bu konuda suçsuz.
      vedat için 3.5 milyon euro + 1-2 genç oyuncu teklif edildi.
      daha ne olacak 8 milyon euro mu vereceğiz?

      rize gs'ye vermedi, hatta fb'ye haber saldı "onlar almadan siz 3-5 bir şey verin" diye.. ve oraya satıldı.

      Sil
    2. Muriqi olayı başka. Orada peşkeş var, sana her türlü satmayacaktı Rize Başkanı.

      Sil
    3. Net bilgi sahibi olmadığınız konuda insanları neden suçluyorsunuz?O karakteri bozuk futbolcu için biz daha çok para teklif ettik ama rizenin fenerli başkanı bize vermemek için didindi ve sonra fenere daha ucuza gönderdi

      Sil
  6. resultate importante..yani sonuç önemlidir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir