3 Ekim 2019 Perşembe

Bu istikrar onu Premier Lig'e taşıyacak ve bize büyük bonservis kazandıracak


Galatasaray, PSG karşısında kötü maç çıkardı diyenlere şiddetle karşı çıkmıştım. Aynı sorunu Luyindama da yaşamış, onun da kötü maç çıkardığına inananlar var. Luyindama da en iyilerden biri değilse kim iyi? Karşısında oynayan isimler Di Maria ve Mbappe. Bu ikiliye karşı da kaybettiği bir mücadele olmadı.

Luyindama da Marcao da sezona kötü girenlerden. Son zamanlarda toparlanmaya başladılar ki takımın da savunma yapısı oturmaya başladı. Bu da uyumla kaynaklı, farklı bir orta saha yapısı var. Luyindama, kötü de bir Afrika Uluslar Kupası oynamıştı. O kötü görüntü sezonun başına da yansıdı ve beklenti bu değildi.

Fenerbahçe maçıyla birlikte toparlanma var, özellikle de Luyindama tarafında. Vedat Muriqi'ye karşı güçlü bir maç çıkarmıştı mesela. PSG karşısında da iddialı hücumculara karşı gayet iyi görüntüsü vardı, özellikle mücadele tarafında. Fizik gücünü hatırlamaya başladı ki bu potansiyelini de hatırlamak demek.

Arkasına atılan toplarla eleştiriliyor. O tabloda sadece Luyindama eleştirilemez. Sağ kanat, orta saha, hatta tüm stoperleri konuşmak gerekecek. PSG'nin o kadar pozisyona gireceğini bekliyorduk. Maça hızlı başladılar ve ilk 15 dakikada pozisyonları vardı. Bu baskıyı iyi kırdık, devamında da savunma oturdu. Özellikle de bir zamandan sonra mücadele tarafında oldukça iyiydik.

Luyindama çok hızlı bir isim olmasa da oldukça atlet. Arkasına sarkan ismi de yakalayabiliyor ve topu alıyor. Di Maria / Mbappe gibi isimler karşısında çalım dahi yemedi. Girdiği 10 ikili mücadelenin de hepsini kazanmış. Bu istikrar onu Premier Lig'e taşıyacak ve bize büyük bonservis kazandıracak.

Marcao'yu 3 milyon avro'ya, Luyindama'yı da 8 milyon avro'ya aldık. Di Maria, Icardi ve Mbappe gibi isimlere değer bile biçemeyiz. Şartlar dahilinde konuşmak gerekiyor, haliyle de bu mücadeleyi alkışlamalı. Luyindama'nın toparlandığını görmek de güzel, beklentimiz var. Şampiyonlar Ligi seviyesinde sırıtmaması önemli.

11 yorum:

  1. Artiya gecemeseydik luyindamayi yazamayacaktik s.ligine,bende luyindamanin s.liginde ozellikle marcao dan daha onemli demistim,marcao takimi geriden cikartan bir oyuncu ama luyindama daha iyi bir stoper genel olarak,tabi marcao 2 sene sonra cok farkli bir seviye stoper olabilir,genc sayilir bu adamlar sabretmek lazim gerci ozan 2 penalti yaptirdi diye cop ilan edildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa katiliyorum. Luyindama daha iyi stoper genel olarak. Kalite olarak ilk 11'in en dusuk kariyer ve dusuk kalitesi olan oyuncumuz Marcao aslinda. Køtu demiyorum ama en zayif halkamiz kendisi. Luyindama kacirdigi adami yakaladi PSG'ye karsi. Marcao kacirdigi adamla gol geldi. Marcao ligde oluyor ama Sampiyonlar ligi duzeyinde degil su an. Oyuzden kariyerli bir stoper transferini hala istiyorum ocak ayinda. 1,5-2 yillik søzlesmeli tecrubeli bir ismi.

      Sil
    2. Marcao'yu farklı kılan topla çıkabilmesi, pas özelliği ve sol ayağı. Luyindama bence de daha net potansiyel.

      Sil
  2. gerıt vedat kaça satılırsa cristian luyindama nekadio içinde onun enaz yarı fiyatını istemeliyiz,şuan fb nin gareth için gönlünden geçen bonservisin 80-90milyon arası olduğunu düşünürsek,zira 20milyon teklif eden city,psg,barcelona ve juventusa ancak sağ ayağını alırsınız demiş comolli.bizimde enaz 40 istememiz gerekir.ne demişler isteyenin bir yüzü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel var, bence yükselmeye devam edecek. Kendisini dev takımlarda hayal etmesem de Premier Lig iyi adres.

      Sil
  3. Gözden kaçmış olabilir. Mbappe’nin bi’ bakışı vardı Luyindama’ya, ben bu adamı nasıl geçeceğim diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama vücudu koyduğunda Mbappe aut çizgisindeydi :)

      Sil
  4. Belçika liginden geldiği için bilinen ve takip edilen bir oyuncu performansı artarsa güzel kazandırabilir bize. İstikrar şart lakin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam etmeli ki bence maç maç yükselmeye başladı.

      Sil
  5. Luyindama net daha iyi zaten.Marcao hem kötü oynuyor hem saçma sapan açıklamalar yapıyor.Devre arası satılması beni şaşırtmaz.Evet pas özelliği iyi ama bu özelliğini kaybetmiş gibi.Geleli o kadar zaman oldu ama hâlâ ısrarla pozisyon hatası yapıyor ve Luyindama da onun yüzünden kötü gözüküyor oysa Luyindama sezon başı kamp görmeyip takıma geç katıldığı için biraz sallandı ama bu marcao denen arkadaş kampın başından beri takımla birlikteydi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir