25 Ekim 2019 Cuma

Çok basit tabirle, Galatasaray şut atmıyor


Konuşulacak olumsuz nokta çok. İstatistikler de önüme düştükçe yazıyorum. O olumsuz istatistiklerden biri de "şut". Çok basit bir tabirle, Galatasaray şut atmıyor. Ligde attığımız 34 şutla, Kayserispor sonrasında 17. sırada yer alıyoruz. Onların da şut sayısı 32. Sivasspor karşısında Emre Mor'un ısrarla şut denemesi bizi son sıradan kurtarmış.

Fatih Hoca'nın takımlarından beklemediğimiz bir şey. Hocanın takımları şut atar, ısrarla dener bunu. Emre Çolak, Engin Baytar, Melo ve Selçuk İnan gibi şut atan 4 orta sahayla oynuyorduk bir ara. Pek mesafe tanımazlardı ve ısrarla denerlerdi. Sonrasında Sneijder bu bayrağı devraldı. Onun sonrasında ise ceza sahası dışından şut deneyen bir isim çıkmıyor.

Geçen sezon Feghouli bizi bu anlamda taşıyordu. Özellikle yay civarından attığı goller oldu. "Şut" anlamında çok eleştirilen Belhanda'nın da ceza sahası dışından 3 golü var ama şut özelliği iyi değil. Bu sezona baktığımızda ise kimse yok. Feghouli de bir var bir yok derken "şut" istikrarımız sıfıra indi gibi bir şey.

Belhanda denese dahi etkisiz, Seri yok, Nzonzi hiç oralı değil. Babel bazen etkili oluyor ama o da çok istikrarlı diyemeyiz. Zaten hücumda sorun yaşıyoruz, organizasyon yok. Şut da atmazsan elinde ne kalıyor ki? Tıkandığın, rakibi açmakta zorlandığın zamanların olmazsa olmazı. Biz ise düşünmüyoruz bile ya da bu konuda çalışmıyoruz.

Emre Mor'u Sivasspor karşısında beğenmemin bir diğer nedeni de cesur oyunu. 3-4 tane uzaktan şut denemesi oldu ve bazısında etki de gösterdi. Direkt şutu çıkarıyor, gerilip güç almasına ya da topa hareketlenmesine gerek olmadan. Önemli bir silah bu, şut sayısı mutlaka yükselmeli. "Hız" için nasıl sorun diyorsak, "şut" da aynı şekilde.

Lemina da denkleme girecek. O da Fenerbahçe karşısında "şut" konusunda hiç fena değildi. Hatta kısır günde, pozisyon diyebileceğimiz anlar da onun şutlarıydı. Taylan Antalyalı ya da Adem Büyük düşünülse onlar da şut atabilen isimler.

2 yorum:

  1. Şut tehlikesi olan oyuncular rakibi de korkutuyor. Yoksa rakip uzaktan şut tehliken yoksa hiç stres yapmadan savunma yapmaya devam ediyor. Beklerimiz Eboue, Telles ve Riera gibi oyuncular bile deneyen oyunculardi. Mariano da zaman zaman denerdi ama şimdi rakip yarı sahaya gidecek kondisyonu olmadığı için ondan şut beklemek hayalcilik olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz bu işe yönelmeli ve şut atmayı denemeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir