26 Ekim 2019 Cumartesi

İmkan varsa atacaksın, Leicester City de öyle yaptı


İmkan varsa atacaksın, Leicester City de öyle yaptı. Skoru bulduk ve yavaşlayalım demediler. Atabilecekleri maksimum gol sayısını zorladılar ve Southampton'u deplasmanda 9-0 yendiler. Southampton, 10 kişi kalıp, erken bir dakikada da 3-0 geriye düşünce tamamen bitti. Leicester City ise durmadı, ısrarla hücum dedi.

9-0'lık galibiyetten sonra Leicester City Teknik Direktörü Brendan Rodgers'ın açıklaması çok hoşuma gitti;

"Devreden sonra da tempoyu artırdık çünkü bu oyuna saygı duyuyoruz."

Türkiye'de anlamadığım bir anlayış var. Belli bir skora gelince duruluyor ve rakibe saygı adı altında top çevrilmeye başlıyor. Haliyle de çok erken dakikalarda o maç bitmiş oluyor ve oyuna saygısızlık ediliyor. Bu oyunun doğasında "gol atmak" var. Hücum edebiliyorsan et, atabildiğin maksimum golü at. Taraftarına karşı olan görevin bu.

Karabükspor deplasmanını hatırlayın. Rakip ne kadar zor durumda olursa olsun, devam et işte. İlk yarıyı 6-0 önde tamamladık, 2. yarıda ise sadece 1 gol attık. Durduk tamamen, top çevrilmeye başladı ve o 2. yarı azap gibiydi. Bunun başka örnekleri de çıkar. Ya bir hırs kaynağı olacak, ya da ezeli rakibinle oynayacaksın ki durmayacaksın. Bizim anlayışımız bu.

Galatasaray'ın Sivasspor maçını düşününce de canım sıkıldı. O biraz bu konudan alakasız, takımın mevcut sıkıntılarıyla alakalı. İlk yarıyı 20 önde tamamladık, 2. yarının hemen başında da rakip 10 kişi kaldı. Biz ise maç bitmiş gibi hareket ettik ve bir anda hücumdan vazgeçtik. Kenardan "tempo" diye de bir uyarı gelmedi, herkes halinden memnundu.

Ne zaman maç 2-1 oldu, bir anda Galatasaray yine hareketlendi ve hemen 3-1 öne geçti. Sonrasında bir tane Emre Mor'un boş kale pozisyonu var. Devamında yine uyuduk, yürümeye başladık ve bekledik. 3-2 olduktan sonrası da panik, zaten hücumu tamamen bıraktık ve 10 kişi rakibe karşı kapandık. Bu da çok hazin bir tablo mesela.

3 yorum:

  1. telekomda alanyayı 6-1 yeneli bir sene oldumu?şuanda alanya nerde,biz nerdeyiz..rakibi iç sahada ezme özelliğimizi bile kaybettik.sivas maçında da bunu gördük,daha önceki konya maçında da..sivas 10kişi kalmasa bizi yenerdi.birseyler yanlış yapılıyor,bunları da fatih terim ve ekibi bulacak.bulamazlarsa giderler zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz neredeyiz kısmını anlamadım, 2 senedir şampiyonsun :)

      Sil
  2. İstediğim şey tam olarak bu. Atalım niye atmıyoruz ki?Bu durumun zirve yaptığı dönem 2017-18 sezonunun kendi evimizde olan maçlarıydı.Erkenden skoru bulup ikinci yarıları antrenman yaparak geçiriyorduk.Buldun mu at acıma çünkü onlar seni düşerken bulsalar acımazlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir