9 Ekim 2019 Çarşamba

Eleştirdiğimiz özellikleri de iyi durumda olsa Galatasaray'ın tutabileceği bir kaleci mi?


Futbolcu açısından iyi olsa da takımın durumu anlamında düşündürücü bir istatistik. Geçen maçların Galatasaray adına en istikrarlı ismi Muslera. Denklemden Muslera'yı çıkarmış olsak, şu an ligin dibine demir atmış bile olabilirdik. Hücum istatistiklerinde ligin en kötü takımlarından biriyiz. Ama savunma tarafında, özellikle de Muslera kaynaklı öyle bir fark yarattık ki yarışın içinde kalabiliyoruz.

Şampiyonlar Ligi adına da bu geçerli. PSG karşısında belki mücadeleyi beğendik ama maçın adamı Muslera olmuştu. Club Brugge karşısında da aynı şekilde. Geçmiş sezonlara genelde kötü girer ve final haftalarına doğru "şampiyonluk moduna" geçerdi. Bu sezona ise direkt olarak şampiyonluk modunda başladı. 

Süper Kupa'daki Akhisarspor maçıyla başladı, hala da düşmüş değil. Bazen hakkını ben de dahil olmak üzere veremiyoruz. Ayakları kötü, oyunu hızlı başlatamıyor, penaltı kurtaramıyor gibi eleştiriler getirebiliyoruz. Modern oyunda bu da mühim, oyun artık kaleciden başlıyor. Şu düşünülmüyor tabii, bu özelliği de olsa Galatasaray'ın tutabileceği bir kaleci mi?

Klişe yorum ama kaleci önce kaleci, stoper de önce stoper olacak. Diğer özellikler ise modern futbolun gerekliliği olsa da ilk konuşulacak noktalar değil. Muslera da maç kazandırıyor işte, hatta gol dahi yemiyor. Ligde attığımız gol istatistiğiyle ne kadar kötü olsak da, yediğimiz gol istatistiği de o kadar iyi durumda.

Şu an Galatasaray'da yüksek maaş alan birçok futbolcu var. O yüksek maaşı almayı hak eden ise 1-2 isim sayabiliriz. Tabii bunu an itibarıyla yazıyorum, günün performansları neticesinde. Doğal olarak da o isimlerin başında Muslera geliyor. Bazen maaşıyla da eleştiriliyor ya, eleştirilmemeli. Karius ile Muslera'nın yerini değiştirin, Beşiktaş nerede biz nerede olurduk?

8 yorum:

  1. burada mutlu ayrıca maaşı çok yüksek. yoksa mutlaka transfer yapardı. maaşını gören geri adım atıyordur. gerçek bir efsane.

    2021'den sonra ayrılma taraftarıyım ama. 10 sezon yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitene kadar devam etmeli, sonrasına da bakarız.

      Sil
  2. Nzonzi ve Muslera şu anda takımın diğer oyuncularına göre birkaç gömlek üstunler. Muslera şampiyonlar liginde haftanın kalecisiydi bence

    YanıtlaSil
  3. iki eksiği vardı zaten topu oyuna sokma ve yan toplar bu konularda da kendini geliştirdi.ancak ücreti yüksek mutlaka indirim yapıp sözleşme uzatılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben indirim istemeye utanırım, takımda hak etmediği paraları alan isimlere bakınca.

      Sil
  4. Hücumdaki kısırlığı düzeltmemiz durumunda ligi çok az gol yiyerek bitiririz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atak bitirememek savunma adına büyük sorun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir