3 Ekim 2019 Perşembe

Falcao topla çok az buluşmaya devam ediyor


Topsuz Oyun'un farklı pas grafiği üzerine konuşalım şimdi de. Klasik düzenden çıkmışlar ve saha içi yerleşimi, futbolcuların pas etkileşimi, trafik gibi noktaları değerlendirmek açısından güzel. Seri / Nzonzi etkisini zaten konuşmuştuk. Oynamak istediğimiz pas futbolunun temelinde bu ikililer var ve olmazsa olmazlar.



Seri ve Nzonzi'den çok Belhanda'yı konuşmak gerekecek. Kötü bir maç çıkardığını yazmıştım. Çok fazla pas hatası yaptı ve birçok kontra imkanını bu yüzden kaybettik. Vazgeçemezsiniz yine de, özellikle Lemina'nın yokluğunda. Topsuz oyunda çok hareketli, mücadelesi var, tempolu. Keşke işin hücum tarafında da beklentiyi karşılasa.

PSG gibi bir takım karşısında zaten zorlanıyoruz, rakip tempolu ve pres gücü yüksek. Belhanda'nın o kayıpları yapması can sıktı. Seri ise tam tersi. Mücadele tarafında yıkılmadığı gibi, pas trafiğini de müthiş yönlendirdi. Nzonzi için konuşmuyorum, her maç aynı görüntü. İstikrarı çok yüksek. Bu ikilinin arasına Lemina ya da Belhanda girebildiği an çok daha iyi şeyler konuşacağız.

Nagatomo, pas trafiğinde pek yok. Hatta kayboldu diyelim. Onun görevini de yer yer Marcao üstlendi ve bir bek edasıyla hücumu destekledi. Mariano ise tam tersi. Belki mücadele ve tempo tarafında eleştirirsiniz ama bu sefer pas oyununda vardı. Orta sahadaki bu pas trafiğinin de önemli isimlerinden oldu.

Falcao topla az buluşuyor, bu büyük bir sorun. Falcao'nun mümkün olduğunca rakip yarı sahaya yakın olması, Babel'in dolaşması gerekiyor. Falcao ise Babel'den daha etkin, pas trafiğinin biraz daha içinde. Burada Falcao'yu taşıyacak isim Babel olmalı, Babel'i taşıyan Falcao olmamalı. Gördüğünüz gibi Babel kayıp, oyunun herhangi bir tarafında yok.

Donk müthiş bir sigorta. Luyindama da Marcao da onunla birlikte yükseldi. İkisi de Donk'a oranla pas trafiğinde daha etkin, bu da Donk sayesinde. Marcao'nun hücum çıkışları kıymetliydi, sol kanadı iyi kullandı. Luyindama da sağ tarafın bu denli etkin olmasında iyi iş gördü. Mariano'yu bu maçta hatırladık, doğru düzeni bulduk.

8 yorum:

  1. En zayif halka kesinlikle Nagatomo, Mariano bir orta acar maci degistirir ama Nagatomo tek iyi oldugu konu olan savunmayi da yapamiyor artik, hücumda zaten yok, Linnes en az Yuto kadar oynardi büyük haksizlik oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence nagatomo savunmada işini yapıyor. o çıkıp o bölgeye ömer geçince delik deşik oluyoruz. ama hücumda çok kısır.

      mariano ise daha beter. ne savunma ne hücum ne tempo. sıfır. "bi orta yapar" diyoruz da en son isabetli ortası milattan önce falandır herhalde. kendisi genelde luyindama'ya geri pas veriyor.

      Sil
    2. Nagatomo savunma işini yapsa da hücumda öyle sırıtıyor ki bu organizasyonsuzluğun temel isimleriden biri oluyor. Mariano yine 3lü de fena durmada ama 4lü savunmada yine sırıtacak.

      Sil
    3. Söylemek istedigim cok acik, Nagatomo hicbir sisteme uymuyor ve devre arasinda 2 beki degistirmemiz zor mantikli olan Yutoya yol vermek olacaktir.

      Sil
  2. Bu düzenin de şöyle bir handikapı olacak. Olası bir rotasyon gereğinde veya stoper eksikliğinde alternatif oyuncumuz yok. O zaman demek ki Fatih hoca savunmadan bir oyuncu eksildğinde sahaya dizilişi değiştirecek. Zaten sürekli sayılara formasyonlara takılmayın demesinin sebeplerinden birisi de bu olsa gerek. Ben açıkçası bu diziliş ve oyun anlayışının özellikle süper ligde maçtan maça değişeceğini düşünüyorum. Bir de sanırım hepimizin beklentisi, Gençlerbirliği maçına Andone-Falcao ile başlamak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü için rotasyonda mecbur bazı bekleri stoper gibi düşünmek gerekebilecek. Başka ihtimal kalmıyor.

      Sil
  3. rio ferdinand'ın yazdığı kitapta şöyle bir bölüm var. işte biz de bunu yapmalıyız :)

    "patron'un (sir alex) robin van persie'li ilk sezonda yaptığı en dahice işlerden biri sezon başladıktan 10 maç sonra tüm takımı toplantıya çağırması oldu. toplantının tek odak noktası van persie'yi istediği yerde topla buluşturmamızdı. patron konuşmaya başladı.

    'van persie'ye bakın... olması gereken her yere koşuyor, rakip savunmanın boşluklarını buluyor ama siz adamı görmüyorsunuz, ona pas atamıyorsunuz. van persie'ye bu pasları atabilecek kadar iyi oyuncular değil misiniz? eğer bu pasları atacak kadar iyi değilseniz; sizin yerinize ona bu pasları atacak oyuncular bulup getireyim?
    van persie'ye pas atmayı becerirseniz, o gol atacak... topu istediği yerde ve zamanda van persie ile buluşturun.
    wazza(rooney), top sana geldiğinde robin'e vereceksin. scholes, carrick; top ayağınıza geldiğinde robin'i görün... rio, boş koşu yaptığında robin'i kaçırma...'

    patron tüm takımın beynini matkap gibi oyuyordu,ya topu onla buluşturacak ya da sonuçlarına katlanacaktık."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao mutlaka bir noktada yükselmeye başlayacak, ben onu bekliyorum :) Verdiğin detay adına da çok teşekkür ederim. Yazıda izninle kullanırım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir