7 Ekim 2019 Pazartesi

Falcao transferinin ardından öz güven gelmiş gibi ve Aysalcılık mı oynanıyor?


Fatih Hoca'yı saha içi tarafında eleştiriyorum. Bu öz eleştiriyi kendi de yaptı gerçi. Bir şeyler değişmek zorunda ki o da bunun farkında. Gençlerbirliği maçı sonrası yaptığı bazı açıklamaları ben de eleştirdim ama bir konuda haklıydı. Galatasaray'ın hakkını korumak uğruna yeterince konuştu ve ceza aldı, biraz da ceza almayanlar konuşmalıydı.

Konuşulmuyor da Galatasaray'ın hakkı çatır çatır yeniyor. Gençlerbirliği karşısında bile ne kadar kötü oynarsan oyna, 90. dakikada olan penaltı işte. Malatyaspor maçında Andone'nin pozisyonu gibi. Gerçi biz de saha içinde yeterli reaksiyonu vermiyoruz ama kötü görüntümüz bu penaltıların verilmesine engel mi?

Mustafa Cengiz ve yönetimi ise bu süre zarfında sessiz. Rakip takımın başkanı Fatih Hoca için olmadık ifadeler kullanırken dahi, Uefa cephesinde gidip kendilerini destekleyebiliyorlar. Ya da birlikte fotoğraf veriyorlar. Sponsorluk krizi de var, o konuya girmiyorum bile. Fatih Hoca da işte bu ortamda takımını başarılı kılmaya çalışıyoruz.

Galatasaray'ı temsil eden, hakkını koruyan isim Fatih Terim. Mustafa Cengiz ise son zamanlarda Aysalcılık oynamaya çalışıyor gibi. Ünal Aysal da zamanında hocaya eleman demişti, unutmam. Drogba / Sneijder gibi transferlerin ardından da "onları oynatacak hoca da bulurum" diyerek savaşıyordu.

Mustafa Cengiz'e de Falcao transferinin ardından bir öz güven gelmiş gibi ve Fatih Hoca için "herkes işine baksın" diyebiliyor. Oysa bilmiyor ki şu an o koltuktaysa bu Fatih Hoca sayesinde. Bence her ne kadar yanlış karar olsa da ibra olmamış bir başkandan bahsediyoruz, mahkeme kararıyla görevde. Taraftar da şu an tepki göstermiyorsa bu tamamen Fatih Hoca'nın varlığı yüzünden.

Bugün Fatih Hoca olmasa emin olun ki mevcut yönetimin 2-3 gün daha devam edeceğini düşünmüyorum. Bu sezon iyi transferler yapması kendisini olağanüstü başarılı kılmaz. Dursun Özbek de transfer yaptı yoksa, kendi dönemini iyi mi hatırlıyoruz. Mustafa Cengiz'in şansı Fatih Hoca'dır ama bu şansı kaybetmek istiyor gibi.

Göreve geldiler ve ilk iş Badou Ndiaye'yi sattılar, üstelik yerine kimseyi almadan. Hoca da kadro dışı kalmış Donk'la şampiyon oldu. 2. seneye geldik, Gomis'i satıp 2 forvet birden alacağız diyenler kimseyi alamadı. 3 kulvarda Eren Derdiyok / Sinan Gümüş / Muğdat Çelik rotasyonuyla ilerledik. Bu sezon iyi hamleler geldi, Fatih Hoca da "saha içi" tarafında oldukça eleştirilir ama bu durum mevcut yönetimi başarılı kılmıyor.

Fatih Hoca'ya minnet duymaları gerekiyor. O sayede 2 tane şampiyonluk gördüler ve öyle hatırlanacaklar. Ünal Aysal'a da özenmemesini dilerim, ne öyle bir gücü, ne de desteği var. Taraftar arkasında değil, her şeye rağmen Fatih Terim'in yanında. Hoca gitmez yani, gitmemeli de. Bu takım ayağa kalkar, yeter ki hoca saha içinde kalsın ve oraya odaklansın. Eleştirilerim baki ama buradan farklı anlamlar çıkartmayın derim.

30 yorum:

  1. Bence başkanın söylediklerinden yanlış anlam çıkarılıyor ve algı yapılıyor. Geçen sene devre arasında "yönetim hocayı göndermek için forvet transferi yapmıyor" diye bir algı vardı ve herkes inanmıştı. Hem sonra hocanın sözleşmesini 5 sene uzatan da Mustafa Cengiz değil miydi ? Başkan Galatasaray'ın haklarını koruma konusunda biraz yetersiz olabilir ama asla hoca ile ego yarışına girecek karakterde biri olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış anlam yok bence, bildiğin Aysalcılık oynuyor. Üstelik onun gibi gücü olmamasına rağmen. Geçen yıllarda hocanın gölgesi altındaydı, şimdi de transferlerin gölgesi altına girmiş.

      Sil
  2. yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum hocaya herzaman destek verdi başkan fatih hoca yaptıgı göndermede belki başkana degil diger yönetim kurulu üyelerinede mesaj vermiş olabilir..dünkü başkanın açıklamasında ...bunlar olagan şeyler 4 maç üst üste degil 14 yıl şampiyon olmayan kuşaktan geliyoruz..düşmanı yenemeyen birbirini yer...özellikle camianın birbirine sahip çıkması lazım..herkes hepimiz vazifemizi yapacagız bunu yaptıgında saatin dişlileri gibi çarklar çalışacak bunu yaptıgımızda biz şampiyonluga ulaşacagız.. ben herkesden bunu diliyorum.. hoca kendi açısından haklı olabilir kendi görevini yapması konsantrasyonunu bozmaması taraftarın yöneticininde görevini yapması gerekir vs....gibi açıklamaları oldu burda pek öyle hocayı ötekileştirici bir durum yok sanki.bazen böyle durumlarda hocada birşeyler dener bilinir bu durum silkelenmek için, dileyelim öyle olsun zaten birinci önceligimiz bu olursa vay halimize.. tabiki her ölümlü gibi başkanı, hocayı , yönetimi eleştirecegiz bu durumu kabullenmeyegiz eger kalıcı başarı istiyorsak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorum senin adına da geçerli o zaman :)

      Sil
    2. Eh o zaman ne yapalım geçersiz kalmamak için "her mihnet kabulümüz yeterki gün eksilmesin penceremden " diyelim şair gibi..

      Sil
  3. Yonetim birlik icinde degil, bunu Albayrakin kendisi gecen yil alan transferi sirasinda soyledi, herkes farkli bir transfer pesindeydi Allahtan onlar beceremedi ben yaptim dedi..
    Bu sene de benzer olaylar Falcao yransferi sirasinda yasandi, muhtemelen diger girisimlerin onunu kesmek icin Falcao haberlerini basina verdiler, falcao tama. demelerinden sonra 1 aydan fazla zaman gecti imza icin;)
    Terim taktik acidan elestirilebilir, ama galatasaray oyle bir yer ki, Terim cekilse, rakiplere gerek kalmadan yeni gelenin ustune yikarlar klubu.. Tudora klup icindekilerin yaptiklari ortada, bir onceki baskan simdikiyle davali..
    Aysal demisken, o bir piyangoydu, hatalari ve sevaplariyla, ufukta oyle birisi yok, bence bugun hic olmadigi kadar "Care Terim".
    Bununla birlikte sahadaki oyunu elestiririz, ama yonetim Terime tuzak kurarsa, sonlari Ozbek brolardan cok daha kotu olur.. Albayrak-Terim arasinda bir cekisme varsa, Albayrak feda edilir, yoksa M.Cengiz cok zor durumda kalir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içini sonuna kadar eleştiririm ama dışında hocanın hakkını ne yerim, ne yediririm.

      Sil
  4. fatih terim 20 yıldır bütün yönetimlerle sorun yaşıyor. buna ne diyeceğiz peki? güçlü yönetimlerle ilişkisi genellikle işine son verilmesi şeklinde sonuçlanıyor.

    pasif olduğu iddia edilen cengiz yönetimi ffp belasına rağmen kaç tane transfer yaptı. her hafta çıkıp hakemlere mi çatacaklar? önce biraz futbol oynasak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysal döneminde eğer Aysal'ı haklı gördüysen vay benim halime :)

      Saha içi eleştirisi tamam da 2 sene önce Cengiz adına bu yorumların neredeydi. O kısıtlı imkanlardan seni hocan çıkarmadı mı.

      Sil
  5. andone penaltıydi ama belhandanin pozisyonu değildi. ufak bi temasla penalti alinmaz. ucuz penaltı olur. ayni şekilde nkodou'nun pozisyonu da penaltı değildi. ama tabi rakiplerimize veriliyor bunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı çekip attı, neresi hafif müdahale? Ali Koç yapmaz bu yorumu.

      Sil
  6. gomis'i satan bu yönetim. peki gomis satılsın isteyen kim :) yahu bir karar verin. hem bu adamlar terim olmadan tuvalete gidemez diyorsunuz, hem de terim istemeden gomis satıldı diyorsunuz.

    terim gitsin demeden gomis gidemez. bu kadar basit. gomis kötü eren kötü diagne kötü kostas kötü falcao kötü andone kötü ama takım süper. hep hakemler ve tff yüzünden değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yönetim. Gomis'i satıp 2 forvet alacağız diyen o, Abdürrahim Albayrak kendi dedi. Adam forvet gelemeyeceğini bildiği halde Gomis'i neden satsın, mantığı var mı bu işin? Düşmanlık kusmak istiyorsun, biliyorum fırsat da eline geçti ama tablo ortada be kardeşim. Bu sezon kötü olabilirsin, yarın yine toparlarsın. 11 puandan da dönersin. Maalesef ruh hali kötü, düşmanlıklar sandık altından çıkmış.

      Sil
  7. bence terim'in hedefi başkan değildi. başkan kaç kere ceza aldı. bence albayrak veya yusuf günay'ı söyledi. yönetim derhal basın sözcüsü tayin etmeli. konuşsun dursun. 500 gün ceza alsın.
    yalnız öyle her hafta basın toplantısı olmaz. ha bir de şu var. bu yönetimi pasif bulanlar var. her şeyi terim'e bıraktılar diyenler var (iyi de bunu terim istiyor). olabilir bu bir görüştür. yalnız güçlü yönetimler de terim ile anlaşamıyor. allah aşkına, hoca nasıl bir yönetim istiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey hocada olsa son 2 sene böyle geçmezdi. Bu sezon ipler ona geçti, hamleler ortada. Takım bence de aşırı iyi, futbol oynamalıyız artık.

      Ama saha dışında neler yaşanıyor, Aysalcılık oynamalar, Ali Koç'a yanaşmalar. Bunları görmüyorsanız bir şey diyemem.

      O güçlü diye bahsettiğin yönetimlerin Fatih Hoca yokken 1 şampiyonluğu bile yok.

      Sil
  8. ffp belasına rağmen müthiş transferler yapıldı mı? yapıldı.
    florya'nın anahtarı bende olur kimse karışamaz diyorsun. karışan var mı? yok.
    ee artık helva yapıcan hoca. helva yapıcan.
    önce top oynayacağız. sonra hakem diyeceğiz. önce forma adaleti olacak. sonra tff diyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezonun mazereti bence de yok ama geçen 2 yılın vardı. Orada yönetime bir tepki göremedim maalesef, şu an kin kusma yeri gibi oldu ortalık.

      Günlerdir hocayı saha içi kaynaklı sert eleştiriyorum ama yazıların altındaki yorum kısmı saha dışına çok kayıyor.

      Hakem de diyebilir, çatır çatır yenen 3 penaltı var. Kötü oynaman o penaltıların çalınmasına engel değil. İşte ses çıkmadığı için TFF dilediği gibi at koşturabiliyor.

      Sil
  9. Bence Ultraslan'a küçük bir iş düşüyor. Bir kareografi yapmayalı epey oldu, bir Fatih Terim kareografisi başkanı da kendine getirir başkalarını da. Yedirmeyelim bu sefer imparatoru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereken yapılacaktır, hoca tekrar ayağa kalkacak.

      Sil
    2. Hoca tekrar ayağa kalkacak şüphem yok ancak Aysallaşan bu yönetim bir eskisi gibi davranmasını diye gözdağı vermek gerekir diye düşünüyorum ağabey, tekrar aynı şeyleri yaşamamak adına.

      Sil
  10. Mustafa Cengiz'i çok beğenmem ama el insaf. Hoca Faruk Süren’le kavga etmiş, Ünal Aysal’la kavga etmiş, Mustafa Cengiz’le kavga etmiş. Bu adamın sporun içinde kavga etmediği tek Allah kulu kalmamış. Ee adama sorarlar hırsızın hiç mi suçu yok diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El Adsız. Faruk Süren'le kavgasının içeriğinde neler olmuş bir paylaşır mısın? Hocayı tutmak istemişler mi, neden sözleşmesinin bitimi beklenmiş, neden devam etmek adına hareket edilmemiş. Ve Fatih Hoca sonrası o takıma ne olmuş?

      Aysal'a geldik. Yaşananları zaten biliyoruz, hocadan kurtulmak adına uygulanan mobbing.

      Mustafa Cengiz de benim kastım hoca değildi diyor bugün. Sorun yok yani :)

      Sil
  11. ünal aysal üst üste gelen 2 şampiyonluk sonrası iyice havaya girdi. ali dürüst ve albayrak'ı gönderdi. terim yalnızlaştı. tamamen aysal emrinde yeni bir yönetim oluştu.

    ancak terim "ben gs hocasıyım. hedeflerim büyük. milli görev kutsaldır ama şu an ben değil de boşta olan şenol güneş ve mustafa denizli gibi değerli isimler var" dese ne olurdu hiç düşünen var mı? ben söylüyorum, milli takım tartışması derhal kapanırdı.

    ama yok. illa 2 takım çalıştıracak. bir ilke imza atacak. ego işte bu. yani kimse terim'in niyeti yoktu aysal zorla yolladı demesin. komik olmayalım rica ediyorum.

    terim milli takıma bal gibi göz kırpmıştır. gs'nin önüne koymuştur. demirören ile gülücükler saçarak poz veren ben değilim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru eleştiri işte. Daha doğrusu eleştiri diyeyim, bu eleştiri de başım üzerinedir. Teşekkür ederim sana :)

      Yorumum yayınlanmıyor diyen arkadaşlarım. Eleştiri bu işte, bir de sizin yazdığınıza bakın. Nefret kusuyorsunuz, mevcut kininizi sandık altından ortaya döküyorsunuz. Kusura bakmayın da bu platform böylesine izin vermez, nefret kusacağınız birçok ortam var.

      Eleştiri yayınlanır, yeter ki eleştiri olsun. Bu arkadaşımın yazdığın eleştiri de iyi bir örnek. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

      2. paragrafa katılıyorum, 1 zaten doğru. Bence de her iki takımı çalıştırabilirim ve bir ilk olabilir diye düşündü. Ama bu durum da kendisini göndermek isteyen Aysal'ın ekmeğine yağ sürdü. Hocanın arkasından yaptığı görüşmeler ortaya çıktı çünkü.

      Sil
    2. Arkadaşlar,

      Aysal-Terim olayında iki tarafın da hataları vardır demek bu kadar zor mu? Burak Bey'e katılıyorum, eleştiri başka bir şey, Terim'e kin duymak başka…
      Hoca'yı, ekşide, gs sözlükte, ultra aslan forumda, bu platformda veya başka yerlerde ben de eleştiriyorum. Ama 9 sezonda 8 şampiyonluk kazanmış, hayattayken efsane olmuş sizin bizim gibi harbi bir Galatasaray efsanesine karşı acımasız olmayın lütfen. Aysal aynen dendiği gibi Terim’den rahatsız olduğu için önce bir yönetim darbesi ile Albayrak ve Dürüst’ü gönderdi ve hocayı yanlızlaştırdı ardından da milli takımdan gelen teklifi bahane edip işine son verdi. Iyi niyetli değild Aysal. Belki çalışmama isteğinde haklı olabilirdi kendince. Sonuçta kulübün seçilmiş başkanıydı ve başarılarda tabi ki onun liderliğinde gelmişti. Ama işin yapılış şekli hiç onurlu değildi. Arkadan dolaplar çevirerek yapıldı. Gerçek niyetini açıkça dile getirmek yerine taraftar nezdinde haksız olmamak için bu yola başvurdu. Hoca’nın hatası ise milli takım teklifini Kabul etmekti. Üstelik Galatasaray camiasınca nefret kusulan bir Gs düşmanı ile o pozları vermis olması da ben dahil herkesin kalbini yaralamıştı. İkisi de hatalıydılar. Güç savaşında kaybeden sadece onlar olmadı… 2013-2017 aralık arasında geçen dönemi ben Sünepelik dönemi olarak hatırlarım. Çarçur edilen once para kaynak, geçen zaman, Dursun Özbek belasının yarattığı tahribat ve yaşadığımız bütün ekonomik sürecin başlancı da bu kavgaya dayanır. Tarihten ders almazsak, aynılarını yaşarız. Hoca 2017 aralıkta takımı devraldığında devre arası transfer yapılamadığı gibi, üstüne üstlük Ndiaye gibi orta sahanın motorunu da kaybetti. Fernando aylarca oynadı ve o imkansızlıklarda, üstelik kendi kurmadığı bir takımla şampiyon olduk. Çok güçlü bir Beşiktaş kadrosuna ve Başakşehir’e ragmen. Yazın Gomis’in gidişine evet dedi ancak, 2 golcü sözü verildiği için. Ama kimse alınmadı, hatırlayın bunları. Galatasaray gibi bir takım şampiyonlar liginde eren derdiyokla oynamak zorunda bırakıldı. Üstelik onun bile yedeği yoktu. Geçen sezon alenen federasyon ve iktidar tarafında kollanan bir başakşehiri de alt etti. Bu sene nihayet istenilen kadro geç de olsa kuruldu. Ben de umutla iyi futbol bekliyorum herkes gibi. Ancak sene başında beri Ali Koç’un futbolu tahakküm altına aldığını alenen izliyoruz. TFF, mhk, medya başta hocanın olmak üzere alenen üzerimize geliyorlar. Bizim maçlarımızda yaşanan hakem skandalları ortada. Ve hocaya verilen cezalar da ortada. Yönetimin bu saldırılar karşısında çaresi kaldığı ve gerektiği gibi buna direnemedi de ortada. Hoca saha dışındaki eleştirilerinde haklıdır. 50 senedir bu işin içinde olan bir insan olarak bunları görmektedir. Uyarmakta da sonuna kadar haklıdır. Aynen geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir takım system (şebeke) tarafından itiliyor ve biz de çekiliyoruz.
      Ama saha içinde de hocanın ciddi derecede anlam veremediğimiz hataları var. Nihayet kendi de Kabul etti. Takımın neden futbol oynayamadığının cevabını ve hesabını hoca vermelidir. Ancak çözümü başka yerlerde arayanlara, Fatih Terim’siz bir GS hayali kuranlara söyleyeceğim şudur: Böylesine bir ekonomik buhran yaşanırken, UEFA FFP 2 yıld daha tepemizde olacakken, Türkiye’de futbol yönetimi inanılmaz derecede haksız ve siyai hale gelmişken, ve içerde de Liseci Bizans ekibi aportta beklerken, buyrun Fatih Hoca gitsin bakalım. Gitsin ve neler olacağını hep birlikte izleyelim. Ha kimse merak etmesin. Hoca sabit fikirli değildir. Pragmatikti. Öyle sanıldığı gibi de hatasında ısrar gibi kibir de yapmaz. Emin olun yaptığı herşeyi bir günde yıkar baştan bir takım yaratır. O takım da çıkar aslanlar gibi oynar. Nerden mi biliyorum? Ben 40 yaşındayım, yaklaşık 30 yıldır GS maçlarını sahadan izlerim, 96’dan beridir başlayan bu yürüşün de bizzat tanığıyım. Karşınızda ‘born winner’ bir adam vardır. Hiçbir başarıya doymayan, daima aç ve dibine kadar da kavgacı. O yüzden herkesi rahat olsun. Bunca üstümüze gelmelerinin, Hoca’nın üstüne oynamalarının sizce de bir sebebi yok mu?

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim yorumun için. Hep söylediğim bu. Bazı arkadaşlar eleştiri yaptığını zannediyor ama nefret ve kin sunuyor. Yıllardır yazarım ve eleştiri bu değil maalesef. Burada da kin ve nefret kusturmam, kimse kusura bakmasın. Sadece Fatih Hoca değil, çoğu kişi için geçerli bu. Eleştirinin doğru tanımı buradaki adsız arkadaşın yazdığı, umarım diğer arkadaşlar da bakar ve biraz feyz alır.

      Yorumlarda bana hakaret etmeye benzemiyor yani, sabaha kadar yazın, hepsini silerim :)

      Sil
  12. Yusuf yazıcı (satıldı)
    Abdülkadir ömür (sakat)
    Ekuban (sakat)
    Onazi (sakat)

    ünal karaman: işine bakıyor takım top oynuyor.

    gs'nin kadrosu belli. eleştirenler hain ilan ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiren hain ilan edilmiyor, gayet herkes gönül rahatlığıyla eleştiriyor.

      Kin ve nefret kusanlara tepki gösteriliyor. Olay eleştiri değil.

      Sil
  13. Fatih Terim olmasa Mustafa Cengiz bu koltukta oturamazdı belki ama şöyle bir şey var. Ortada bir sportif başarı varsa bunu %100 teknik ekibe yazmak yanlış. Yönetim, teknik direktöre istediği çalışma ortamını ve transferleri verecek ki başarı gelsin. Mesela aynı Fatih Terim, rahmetli Özhan Canaydın ile başarısız oldu. Faruk Süren ve Ünal Aysal, Terim ile sportif başarıyı yakaladılar ama mali olarak kötü yönettiler. Mustafa Cengiz son 20 yılda Galatasaray'ı mali olarak kara geçiren tek başkan. Çünkü kulübün parasını lisecilere yedirmiyor. Bu yüzden bence kolay harcamamak lazım. Mustafa Cengiz giderse yine liseci bir hortumcu gelir ve kasa boşalır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir