28 Ekim 2019 Pazartesi

Fatih Hoca'nın maç sonu açıklamaları da bizleri umutsuzluğa sürüklüyor


Galatasaray'ın kötü futbolu kadar, Fatih Hoca'nın maç sonu açıklamaları da bizleri umutsuzluğa sürüklüyor. Gençlerbirliği karşısında da aynı açıklamalar vardı ve "değişim" bekledik. Zaten her fırsatta dokunuş diye yazıyorum, farklı bir şeyler gerekiyor. O değişimin gelmemesi de bu görüntünün devamı demek. Fatih Hoca ısrar ediyor, haliyle en büyük suç kendisinin. 4-3-3, bazı futbolcuların her fırsatta sahada olması, sürekli "transfer" mesajı. Değişmiyor bir şeyler.

"Oyunu değerlendirmeden önce Galatasaray'ı değerlendireyim ben de... Gerek bireysel gerek takım halinde her şeyin farkındayız. Gerek taktik anlayışı, gerek oyuncu tercihleri, hepsinin farkındayız. Farkında olmakla kalmayıp değiştirmeye de çalışacağız. Değiştirmeye başladığımızda doğru yola girer miyiz, bir şeylerin başlangıcı olur mu diyoruz. Değiştirmeye başladıkça bazı şeyler düzene girer, taktiği de değiştirmeye çalışıyoruz."

Farkındalar ama aynı ısrar devam ediyor. Taktik anlayışı değişmiyor, oyuncu tercihleri aynı. Gençlerbirliği karşısında da "değişim" deniyordu ki bir şey değişmedi. Farklı bir taktik dokunuş, daha formda isimler, olmayacağından emin olduğunuz isimlerin kenara gelmesi önemli. Bu gelmediği için de hoca bu sefer doğru mu söylüyor bilemiyoruz. Yarın aynı şeyi izleme olasılığı yüksek.

"Kimseye bahane bulmuyorum, sorumluluğu alması gereken biri varken sorumluluğu alıyorum. Galatasaray gibi oynamamız için uğraşıyoruz, öyle oynamadıktan sonra ilk 10 dakika hariç ilk yarıda hakim olan, 7 bulup bir tane isabet bulamadık ama sıkıntı da yaşamadık. Marcao çıksa ofsayt, çıkmadıysa devam edip vurdurmaması lazım, rakip geriden gelip vuruyor ve golü yiyoruz, çeviremiyoruz da. Bir yandan çarşamba-pazar oynayınca bazı şeylere engel olamıyoruz. Mağlup olduğumuz için üzgünüm, lig devam ediyor."

İlk yarı yorumu doğru. İlk 10 dakika sonrası topa sahip, oyunu rakip yarı sahaya yıkan bir Galatasaray olsa da hücum yok. Hücum sezon başından bu yana yok ve hala bu konuda bir gelişim göremiyoruz. Marcao'luk durum görmüyorum, bireysel gidersek zaten işin içinden çıkamayız. Çarşamba / pazar konusu ise facia, aynı Beşitkaş perşembe günü maç oynadı. Sen 2 gün daha fazla dinlendin, daha geniş bir kadron var ama o dar rotasyon ve yorgunluk içinden çıktı rakip ve kazandı.

"Gerek Şampiyonlar Ligi'nde gerek Süper Lig'de böyle oynamaya devam etmeyeceğiz, edersek daha çok sıkıntılar olabilir. Düşünebiliyor musunuz Şampiyonlar Ligi'nde kim çıkarsa çıksın demeyen bir Fatih Terim var. Bazı şeyleri görüyoruz ama çok şeyi paylaşamıyoruz. Bu bedeli biz ödüyoruz, ödemeye devam edeceğiz. Değişmesi gerekenleri değiştireceğiz. Bu değişimi herkes için söylüyorum, kimseyi dışında tutmuyorum. Galatasaraylılar olarak alışkın değiliz bu kadar süre böyle oynamaya, çok üzgünüm."

Avrupa'yla makas açılsa da düşük bütçelerle de iş yapabilen birçok takım var. Slavia Prag'ı Barcelona'yı boğabiliyor ya da Salzburg'u Liverpool deplasmanında galibiyet kaçırıyor. Kadro olarak hiçbir eleştiri olmamalı, imkanlar içinde kurulabilecek en iyi kadro bu. Mazeret üretiliyor sürekli, bu yapan da Fatih Hoca. Şu kadroyla da "kim çıkarsa çıksın" diyebilmesi lazım, Galatasaray mücadele edebilmeli. Değişim diyor, her cümle içinde bu kelime var ama icraat sıfır.

"Bazılarına da son şansları verdik. Bizimle olmayacaklar mı ocak ayına kadar olacaklar ama sonra değiştireceğiz. Bundan sonra herkes oynayacak. İstediğim taktiği hem bireysel hem de takım olarak daha iyi yapmaya çalışacağız."

Açıklamanın finali ve zirvesi de bu. Yine "son şanslar" mesajı. Gençlerbirliği karşısında bu açıklama geldiğinde umutlanmıştım. Bazı isimler kenara gelir dedim, formasyon değişir, daha hareketli bir takım oluruz diye umutlandım. Geçen Sivasspor maçında iyi bir Şener Özbayraklı / Emre Mor olmasına rağmen, Beşiktaş karşısında yine Mariano işte. Yarın olacağı da o. 17 - 18 yaşında çocukları da sahada görebilirsiniz dedi, oysa Taylan Antalyalı'nın daha 1 dakikası yok. Bu açıklamaya nasıl inanabilirim ki?

30 yorum:

  1. kötü giden takımın hocasının maç sonu açıklamalarina çok önem veririm. gerçekte ne olduğunu gösterir. bazi hocalar çıkar gerçeği konuşur, şu şu nedenlerden dolayı kötüyüz, şöyle çalışmalar ile düzelmeyi amaçlıyoruz filan der. bazi teknik direktörler ise kötü olduklarını inkar ederler, gelen sorularda topu taca atarlar, hep mazeret ve ve bahane üretirler, taraftarı uyutmaya çalışırlar. fatih terimin ikinci dönemini saymazsak ilk kez kötü durumda ve onu işler sıkıntıdayken basın toplantısında bakıyorum ona şimdi ve maalesef koca bi hayal kırıklığı. takımın kötü olması artık zerre umrumda değil. ama hoca beni çok şaşırttı. ona olan güvenim zedelendi. ısrarla aynı saçmaliklar, aynı bahaneler. hoca acaba bunları yediğimizi filan düşünecek kadar aptal mi sanıyor bizleri. dün yine açıklamarini izleyim dedim, ilk cümlesi "çok da acımasız olmamak lazım, ilk yarı ilk 10dk'dan sonra iyiydik dedi. sinirden aninda kapattım izlemedim, bu sabah ancak bakabildim. takim ligi 10. bitirse bu kadar üzülmem. benim tek üzüntüm hocanin tavri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın açıklamaları umutsuzluğa sürüklüyor. Değişim deniyor ama hala aynı ısrarlar devam ediyor.

      Sil
  2. hocanin şu açıklaması bu sezonun özeti:
    "bi eşik var, onu atlabilirsek çok daha iyi olcak, o yüzden aynı şeylerde ısrar ediyorum"... gibi bişeyler söyledi. demek hoca bi ışık ve eşik görmüş, aynı formasyon ve aynı oyuncularda bu yüzden ısrar ve inat ediyormuş. o eşiği bi geçsek tamammiş. doğru ya da yanlış düşünce olduğu tartışılır. ama en azından sezon başından beri devam eden bu rezilliğe ben şahsen bi cevap aldım. ayni şeylerle o eşiği geçmeyi bekliyormuş hoca. bakalım aynen devam edip o eşik zorlanmaya devam mi edilecek yoksa artık bi farkli dokunuş mu gelecek ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona göre kadro kurdu, bir oyun denedi ve tutmayacağı bariz.

      Sil
  3. Fatih hoca kendi yardımcı kadrosundan başlayarak antremanda dahi aidiyet duygusu olmayan bazı oyunculardan radikal bir kararla belki kısa bir süre içinde ayrılmaz ise, özeleştiri yerine inatlasmayı seçerse hep birlikte kaybederiz. mevlana' nın dediği gibi "dune ait ne varsa dünle beraber gitti cancagızım artık yeni şeyler söylemek lazım.." Fatih hocanın böyle bir isteği olacakmı kendinde o gücü enerjiyi bulacak mı diğer bilesenler bu durumda yaninda olacakmı bilmiyoruz ancak hepimizin bildigi tamda icinde bulundugumuz duruma uyan bir tezahurat var "söyle bize hoca bu takım niye oynamıyor.."kırılma anları vardır bazen o maç veya o sezon kaybedilir kazanılır ama bazen öyle kırılma anları vardır içini acıtsada, canını yaksada eger o dogru karari alamazsan ertelersen enerjini kaybedersin ,otoriteni kaybedersin ,birlikteligini kaybedersin, tribünü kaybedersin sadece o sezonu degil sezonları kaybedersin bizim kuşagın yasadıgi gibi 14 sene beklersin tekrar o güzel günler için..şimdi karar zamanı ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralarda da dediğim dedik maalesef, ekibine el süreceğini hiç sanmıyorum.

      Sil
    2. Burak bey 96 /2000 Fatih hocanın yardımcıları eğitimli, iş ahlaki çok yüksek ve disiplinli, oyuncular tarafından saygı duyulan eser özaltındere , bülent ünder hoca idiler birde hocanın enerjisini aldığı müfit hoca oda denge unsuru idi. Eser ve bülent hoca oyun anlayışı , maçta oyuncu değişikliği gibi konularda bire bir tartışır herseyi onaylamaz farklı fikirlerle birlikte birşeyler üretmeye calısırlardi doğrusu olması gerektiği gibi belkide buna ihtiyaçları olduğunu bilmeleri gibi. bir çok şey yaşandı hiç biri dışarı çıkmadı bazen fatih hoca' nin istediği maç içindeki oyuncu değişikliğine nedenleri ile karşı çıkıp farkl bir oyuncu degistirdiler (eğer o dönem biraz gs klubesinde fazla kalan eski bir futbolcu tanıdığınız varsa zaman zaman yaşanan bu durumu anlatabilir isterse).. bu ortak üretimden büyük başarılar geldi basarilardan sonra hoca ıtalya ya giderken bu kadrodan kimi götürdü kimleri bıraktı ve sonrasında galatasaray dönüşlerinde kimlerle çalıştı hepsini şöyle sakin bir şekilde düşününce şimdiki bu duruma üzülüyoruz .dediğim dedik zehirli bir kibir olabiliyor çoğu kez kişinin kendisi için.

      Sil
    3. Aynı ekip 2. döneminde de vardı ve başarısız olmuştuk. Bence de bugün ekibi zayıf, değişmeli. Ama bu ekip de 3. dönemi başarılı olmuştu.

      Sil
    4. ikinci dönemde eser hoca ve bülent hoca yoktu nezihi hoca müfit hoca vardı..o dönem olimpiyat stadı sınavı verdik fatih hocanın en tartışmalı transfer sezonu olmuştu bir sezon önce lucescu şampiyon yaptı maçın ardından rahmetli canaydın gönüllerdeki hocayı getirecegim demişti fatih hoca için.. bülent hoca 2011 bir kaç maçlıgına daha görev aldı

      Sil
    5. Eser Özaltındere nasıl yoktu, yapma etme :) Aykut Erçetin'i deneyen, takıma katan kim. Lütfen :)

      Sil
    6. Evet haklısın eser hoca için doğru .. yanlıs hatırladım özür dilerim ama bülent hoca yoktu .önemli olan özne olan o dönem birlikte karar verme yerine daha çok hocaya itiaat oldu ve malum sıkıntılı bir dönem gecirdik . artık günümüzde taç atışı hocası bile varsa bizlerinde beklentisi olacak elbette.

      Sil
    7. 2. dönemi ayrı bir yazı konusu, uzun uzun konuşuruz :)

      Sil
  4. abdülkerim durmaz terim hakkında en müthiş yorumu yaptı.
    "şu an milli takımda sallanan bi hoca yok. olsaydı o zaman istifa ederdi belki"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce ne zaman etti peki? Aysal, hocayı gönderirken takım kötü durumda mıydı. Hayatımda duyduğum en boş yorum, maalesef Fenerbahçeli ağzı bu. Kendini Galatasaraylı olarak adlandıran birine yakışmıyor, bilmiyorum hangi takımlısın.

      Sil
  5. ocak-temmuz-ocak-temmuz kısır bi döngü. Fatih Terim neyin transferini istiyor daha. yazın o kadar oyuncu aldik. kadro çok geniş ama halâ transfer diyor. hoca geniş kadroyu kullanmıyor. ikinci döneminde de böyleydi. bi ton transfer ve sonuç hüsran olmuştu. yönetimin yerinde olsam "o kadar iyi transferler yaptık , önce bi eldekileri oynat, sana transfer filan yok artık " derim. zaten hoca dar kadroda dahs iyi işler çıkarıyor. geniş kadroda afalliyor ve forma adaletini de sağlayamiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler diyecek sanırım, daha atlet ve genç isimler diyecek. Yanlış, şu kadro bekleri hariç transfer dememeli ama orada da hocanın hataları var.

      Sil
  6. hoca kendi benliğini kaybetmiş. oldukça korkak duruyor. dün gol yemeden önce dönsene çift forvete. en kötü ne olabilir ki ??? kazanmaya değil kaybetmemeye oynuyor.

    YanıtlaSil
  7. yazın o kadar transfer yaptık halâ ocak ayı diyor. bunun iki açıklaması olabilir. ya bahane üretip oyalamak ya da yazin yaptığımız transferler hep yanlıştı demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyalamak değil, yazın düşündüğü felsefenin tutmaması.

      Sil
  8. Aptallık ayni şeyleri yapıp farkli sonuç beklemektir... her hafta ayni kadroyu kur ayni formasyonla sahaya sür sonra da bu hafta bu takımla sonuç almaya çalış. Ocak temmuz ocak temmuz diye sürekli bir transfer sarmalı içine gir... yine söylüyorum bu takımın sorunu bu senenin degil geçen 2 seneden beri devam ediyor. Bu takım futbol oynamıyor. Beklere yeni ttansfer gelse değişecek mi sanıyorsunuz? Butakimin planı yok sahaya yayılımı yok bu takımın organizasyonu yok. Taktik çalışmıyor duran top organizasyonu hucum varyasyonları savunma varyasyonları... ve bu takımın fizik kondüsyonu yok. Kısacası ortada bir takım yok sadece hica 11 oyuncu yazıyor çıkın oynayın kafanıza gore diyor gibi. Hâlâ son şans muhabbeti yapıyor hâlâ. Coktan bitmeliydi bazi oyuncuların o şansı. Hocanın yaptığı sadece laf ı güzaf...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi görüntüde bile beklerin transfere ihtiyacı vardı.

      Sil
    2. Şener mariano yu yedeklesin diye transfer edilmedi mi? Elinde hem sağ hem sol beki yedekleyecek linnes varken sözleşmesi dondurulmadi mi? Şimdi linnes yok sener i de oynatmiyorsa hoca bu ne demek gerekiyor? Belhanda feghouli babel den hayır gelmediğini gördüğü halde taylan adem jimmy ye forma gelmiyorsa bu oyunculara forma adaletini nasıl anlatacaklar çok merak ediyorum. Ayrica beklerin transfer ihtiyaci bu sezon başlayınca ortaya çıkan bir sorun muydu? Bunu sen gördün ben gördüm tribündekiler gördü de teknik ekip mi birtek göremedi? Orta sahada birçok alternatif oyuncu varken hiçbirini oynatmak teknik ekibin hatta daha doğrusu hocanın aklına gelmiyor bu kadar derin kadrodan alternatif üretmiyorsa hâlâ ocak transfer diye sacma sapan konusuluyorsa olay bitmiştir. Kulübün maddi durumu ortadayken hâlâ transfer transfer demekte ayıp oluyor artık. Ya hoca gerçekten son şansı verdiğini göstermeli yada bence gereğini yapmalı.

      Sil
    3. Tamam da Mariano yürümüyor işte. Oraya Şener'i yazdığında da biraz daha kaliteyi mecbur arayacaksın. Bambaşka bir şey anlatıyorum benç

      Sil
  9. O son şans verilen oyuncuyu bir türlü bulamadım aylardır. Sürekli birilerine son şans veriliyor ama kadro hep aynı hiç degisen yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu eleştiriyorum ben de, umarım bir yerden başlamış oluruz.

      Sil
  10. Hoca açıklamalarında sürekli ocak'ı işaret ediyorda sanki 50 milyon transfer bütçemiz var. Satıp para kazanabileceğimiz bir iki oyuncu var onlarında maaşı ortada. Gerçi biz diagneyi de Araplara satiyorduk dimi. Elimizi öpene cakariz canım ne olacak. Ocakta gidecekler belliyse bize ne faydası olacak bu saatten sonra. Yol ver şimdiden takım bulsun anca satılır. İçerden çözüm üretmek en mantıklı yol. Birde Sanki bekler değişince her şey güllük gülistan olacak. Kafasındaki tabuları değiştirse bir şeyler değişir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 isim satılır, bekler değişir. Benim farklı beklentilerim yok. Bekler değişmeli, o ayrı. En iyi halimizde dahi değişmeliydi.

      Sil
  11. Hocanın derhal kim olduğunu hatırlaması gerekiyor.Cuma günü Babel, Belhanda, Mariano, Nagatomo dörtlüsünden biri dahi ilk onbir çıkarsa umut kalmaz insanlarda.Bu dörtlüye Marcao da dahil edilir de stoper rotasyonu çok dar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi kesik yer mi emin değilim ama söylediğine katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir