28 Ekim 2019 Pazartesi

Form geçici klas kalıcı deniyor ya, Mariano için klas da geçici


Beşiktaş maçının ilk yarısında Mariano'nun muhteşem bir ortası vardı. Rakip ceza sahası içinde belki de ilk kez o kadar kalabalıktık ama orta çok yukarılardan auta itti. Zor bir orta da değildi, önü bomboş. Mariano ve Nagatomo'nun da Beşiktaş maçında 3'er ortası var, 1 isabet Nagatomo'dan gelmiş.

Yine de Nagatomo için bir şey demiyorum. Beşiktaş karşısında kötü bir maç çıkarmadı. Özellikle ilk yarıda gayet hücumu da zorladı, orayı iyi kullandı. Yetmediği noktalar belli, bu saatten sonra yükselmesi de zor. En azından "savunması" diyerek işin içinden çıkabiliriz. Değişmesi gerekiyor tabii, onunla da sezon geçmez.

Mariano konusunda ise yorum net. Şener Özbayraklı'nın ligde 11 çıktığı 2 maç var ki ikisinde de iyiydi. Özellikle Sivasspor karşısında oldukça beğenmiştim. Hız kattı, tempo getirdi. Hadi Real Madrid karşısında 3'lü savunma derken Mariano'yu sağ kanatta kullandık. Beşiktaş karşısında ise ödül verir gibi 11 başlatıyoruz.

Hücumda zaten artısı yok. Klas kalıcı deniyor ya, klas da kalıcı değil. X futbolcunun temposu düşer, koşamaz, yürür, gücü zayıflar da klası kaybolur mu? Mariano'da kayboldu işte, orta dahi yapamayacak halde. Şener Özbayraklı oynasın o zaman, sağ çizgiyi iyi kullanır, tempo katar, oyunu genişletirsin.

Savunmada da yok. Rebocho / Caner Erkin kanadı karşısında dahi savunmada ezildi. Özellikle de 2. yarıda Rebocho her çıkışında etki yarattı. Hızlı, atlet kanatlar karşısında zaten eziliyordu, artık sol bekler dahi tekniğiyle Mariano'yu bitirir oldu. Caner Erkin yerine N'Koudou olsa ne olacaktı peki? Anlayacağınız Mariano bitmiş halde. Her sezon daha da kötülüyordu, bu sezon da sıfırlamış oldu.

10 yorum:

  1. Bence takım içi Fatih Terime karşı bir ekip oluştu. Bu ekibin içinde Feghouli, Belhanda, Mariano, Nagatomo, Marcao, Serive Falcao olduğunu düşünüyorum. Fatih Terimi sevmeyenler arasında Jimmy Durmaz, Emre Mor, Babel da pek sıcak baktıklarını düşünmüyorum.
    İlk gruptaki oyuncuları fiziksel olarak kötü olmasını anlarım ama basit pas konusunda hata yapması çok tuhaf. Tek aklıma Fath Terim gitsin diye yapılmış bir oyun gibime geliyor.
    İkinci grup ise daha önce oyun tarzını bildiğimiz oyuncular. Emre Mor bile hırslı değil. Bu oyun tarzları ile pek Fatih Terimi istediklerini istemediklerini düşündürüyor.
    Şuan takımda Fatih Terimi seven Ömer Bayram, Selçuk İnan, Adem Büyük vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda ve Marcao mu var :) Babalarını daha az seviyorlardır, daha neler.

      Sil
    2. Bu performanslarının başka açıklamasını bulamadım. Ara pası veremez, rakiple mücadele edemez yıkılır anlarım. Ama yanındakine pas verememek, yada rakibi kovalamıyor dersen kimse inanmaz. Tüm takımın fiziksel durumunun kötü olmasını anlarım ama mücadele etmemesi ve bıkkınlık içinde oynaması kolay açıklanır cinsten değil. Belki başka bir sorun vardır bilemem. (Maaşların yatmaması yada Falcaonun maaşı) Ancak oyuncuların saha içinde itiraz etmemesi , hiç birşeye kızmaması maç bitse de gitsek havalarında takılmamaları bana bu imtiyazı uyandırdı. Eğer böyle ise Fatih Terim'in gitmesi söz konusu olmayacağına göre takımda toplu temizlik şart

      Sil
    3. Düşüşler olabilir, bu iyi çalışmamakla da alakalı.

      Sil
  2. Şener oynamalı artık kesinlikle... Mariano Galatasaray'i kafasında bitirmiş bu düşüşün başka aciklamasi yok.

    YanıtlaSil
  3. Alexander Arnold ve Andrew Robertson bizde olsa hatta ileriye Mane, Salah ve Firmino yu koysak belki 3 puan fazla alırdık fazlası değil. Çünkü bir kurgu oturtamadık. Sakın bunu Fatih Terim kötü hocadır olarak anlamayın. Bu yardımcılar, yönetim in de ortak bir hatasıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü hocalık değil konu, maalesef bu sezon hiç iyi durumda değil.

      Sil
  4. Bir futbolcu bu kadar düşmemeli kısa sürede.Zaten geldiğinde çok tempolu değildi ve savunmasında sorunlar zaten vardı da bu adam oyun aklını kaybetmiş.Oysa onu Mariano yapan en önemli özelliği oyun aklıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an oyun aklı hala var olsa da yürüyecek dermanı olmadığından bir işe yaramıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir