5 Ekim 2019 Cumartesi

Gençlerbirliği 0-0 Galatasaray, PSG maçında izlediğimiz koca bir rüya


PSG maçı sonrası da korku buydu. PSG maçının genele yansımaması ve orada kalması. 3 gün sonra özümüze döndük ve hiçbir şey olmamış gibi devam ettik. Kronik sorun haline gelen 4-3-3, rotasyondan bir haber, olabildiğince ağır ve temposuz Galatasaray. Fatih Hoca "maç seçiyor" demek istemiyorum ama görüntü bu gibi, hem de geçen sezondan beri.

İlk yarıda yüzde 75, 2. yarıda ise yüzde 70 topla oynadık. Bu sezon hemen hemen tüm lig maçlarında yaşanan bir istatistik, fark yok. Bu yüzdeli topla oynama ise her zaman olduğu gibi pozisyona dönmüyor. Bu takımın hücum organizasyonu yok. Israrla pas yapıyor ama olabildiğince temposuz ve ağır.

Kaptırılan toplar da rakibin en büyük silahı oluyor. Topu Galatasaray'a ver ve bekle. İstersen ligin en kötü savunma takımı ol, fark etmiyor ki. Gençlerbirliği öyle mesela, istatistikler bunu söylüyordu. Savunmada iyi değiller, hücumda da zor üretiyorlar. Galatasaray karşısında ise beklediler ve kaptıkları toplarda hızlı çıkarak etkili oldular.

Galatasaray'ın en net pozisyonu 90. dakikada geliyor. Gençlerbirliği ise 10 kişi kaldığı anda dahi daha baskın taraf. Galatasaray'ın baskı kurması anlarda rakibin baskısını izliyoruz. 2. yarıda bir pozisyon var, rakip ceza sahası etrafında 7-8 pas yaptığımız. Gol pozisyonuna dönüşmüyor o atak, kim finali yapacak bilmediği için kendi aralarında kaybediyorlar.

Andone'nin çabasına üzüldüm mesela. Ön alanda birçok koşu gösterse de 1 kez düzgün top alamadı. Muslera'yı överiz bu maçta, Donk / Marcao tandemi de aynı şekilde. Bir de Nzonzi'yi konuşuruz. Çoğu da her maç sonrasında övdüğümüz isimler, hepsi savunma tarafında. Haliyle de bu takımın son 6 maçta neden 2 gol attığına yönelik iyi bir örnek vermiş oluruz.

Belhanda'nın çenesi kırıldığından bu yana hava topuna dahi çıkmaması ne kadar acı verici. Mücadeleden de kaçıyor ki mücadeleyi ondan alırsak geriye ne kalacak. Selçuk İnan'ı da ekleyin bir de buna, sonra da tempo bekleyelim. Galatasaray zaten temposuz bir takımdı ve böylelikle iyice uzaklaşmış olduk.

Ya da nerede rotasyon? Beklerin hala Mariano ve Nagatomo. Maalesef 2 metre koşmaya halleri yok, yetişemiyorlar. Orta sahanda Belhanda ve Selçuk İnan tempoyu aşağıya çekiyor. Babel yine kayıp ve kenarda olup da oynaması gereken isimlerin bekleyişi devam etmekte. Rotasyon olmayacaksa bu geniş kadro neden kuruldu ki?

Takımın dikine oynaması da yasak gibi. Emre Mor, oynadığı 5 dakikada etki edebilen tek isim. Dikine oynadı, biraz olsun aksiyonu hızlandırdı. Adem Büyük'ün oyuna girmesi sonrasında 4-4-2'ye dönsek de şu organizasyonsuzluk ve temposuzluk yüzünden herhangi bir formasyonun fark yaratması imkansız. 

Gençlerbirliği galibiyeti kaçıran taraf oldu. Doğru bir planları olsa da Muslera kurbanı oldular. Galatasaray için sorunlar devam etmekte ve yaşananlar da hocaya yazacak. Hocanın maç sonu açıklamalarını daha detaylı konuşuruz ama geneline katılmıyorum. Bu kötü oyunun bir izahı yok artık. Kadroyu "kötü" olarak kim adlandırabilir, son dönemin en keyifli oynaması gereken takımı bu.

64 yorum:

  1. hoca taraftarla inatlaşmaya götürdü işi. hoş değil. selçuk adını gördüğü an maçı izlemekten vazgeçenler bile var. yeter artık yahu ne selçuk'u!
    hakemden şikayet edemem burak. utanırım inan utanırım. (normalde kötü oynasam da hakem işini düzgün yapacak diyen biriyim). ama artık yeter inan utanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selçuk adını gördüğüm anda tam dediğin gibi maçı izlemekten vazgeçtim. çünkü nasıl bir taktik nasıl bir oyun ve nasıl bir sonuç alacağımız belli oluyor. biliyorum ki gol atamayacağız çok yavaş temposuz ve zevksiz bir maç izleyeceğiz bende cumartesi akşamımı başka şeylere ayırabildim bana iyilik yapmış oldular kadroyu ilan ettiklerinde.

      Sil
    2. Ben vazgeçmedim ama görüntünün az çok böyle olacağını da tahmin ettim. Fark ettiysen hakemle alakalı bir şey yazmadım.

      Sil
    3. twitter'da hakeme çatmıştın o yüzden söylemiştim. haklısın penaltı verilmedi. ama insan sahadaki rezillikten utanıyor. "ah bee" diye üzüldüğümüz pozisyon yok hem de kaç maçtır.

      Sil
    4. Çatma değil, olanı yazdım.

      Sil
  2. böyle sembol isimlerin böyle zararları var işte. istifa etmez. işine son veremezsin. ama en ufak ışık da yok. ne yapacağız bilmiyorum. 27 hafta daha işkence çekeceğiz. psg maçı herkesi yanılttı. terim çok formsuz. saha içinden uzaklaştı. bir kez daha tekrar ediyorum. terim ceo falan olmalı. saha için bir hoca gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşine son da vermemelisin, son 2 yılın şampiyonusun. Bu sezon berbat haldesin ama bir şeyler iyi olacaksa yine hocayla olacak. 1 yıl sonra x geldiğinde, yeniden Fatih Hocam dön bitsin bu hasret moduna giriliyor.

      Sil
  3. 55-60 milyon euroluk oldukca genis ve kaliteli kadro kuruldu ama hocaya bakiyorum ocaga kadar bekleyecekler diyor,hocam neyi bekleyecegiz allaha askina bu yonetimi gram sevmem ama herifler falcoa sundan leminasina kadar onca kaliteli oyunculari transfer ettiler daha ne istiyorsun,bugun s.ligini alan klopp oyuncu istemiyor elindekilerini yukariya cekiyor ama hocanin boyle bir cabasi yok, paso adam istiyor kolaycacik oyunculari kesip atiyor,hocam allah askina elin hirvati hollandalisi bunu yapar da hadi o dusunmez Gs nin verdigi parayi ama sen bu kadar maas verilen adamlari siliyorsun,zora dusunce hemen oyunculara suc atilmasi beni hayal kirikligina ugratiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak işinin elle tutulur yanı yok. Sürekli transfer dönemi işaret ediliyor ama bu işin sonu yok.

      Sil
  4. geçen sene feghouli'ye mobbing uygulandı. sinan gümüş gibi komik bir isim oynadı, o oturdu. fb derbisinde cezalar yüzünden adam kalmayınca şans buldu. tabii bunu "terim onu bilerek oynatmadı hırslandırdı" diye analiz edenler oldu :) feghouli şampiyon yaptı sonra takımı. bu sene yine mobbing. belhanda kadar değer görmüyor şu adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon hakkı yendi ama hakkıyla formayı aldı. Cezalar sonrasında da Feghouli yedekti, formayı alması Porto / Sivasspor maçlarını buldu. Yedek kalması belki de onu ayaklandırdı, kötü hareket değildi. Bu sezon da iyi başlamadı, yorgundur, doğal.

      Sil
  5. belhanda'yı severim ben çoğu kişinin aksine. ama çok formsuz. en ufak olumlu iş yapmıyor. o dururken feghouli çıktı. evet feghouli de formsuz. ama belhanda ve selçuk dururken asla çıkmaz. ikisinden de yetenekli, böyle bir maçta tek çalımla gol üretebilecek biri. yüzünü gördünüz değil mi? korkarım bu iş krize dönecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon kendi standartlarında değil maalesef. Çenesi kırılalı da iyice mücadeleden kaçar oldu. Haliyle de geriye bir şey kalmıyor.

      Sil
  6. siz hala bu takımda forma adaleti olduğunu düşünüyor musunuz? kendinizi 1 saniye bile olsa linnes'in yerinde düşünür müsünüz? her maç en az 3-4 pozisyon bulduğumuzu, galibiyeti hak eden taraf olduğumuzu ama tff yüzünden puan kaybettiğimizi düşünüyor musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum. Hakem ve tff felan degil bu. Galatasaray iyi oynarsa ne TFF ne hakemler durdurabilir. Sucu hic disarda aramiyorum. Al hoca cezasi bitti døndu, yine ayni køtu oyun? Fativ hoca maca cikmakla cezali, ya idmanlarda? Taktik konusmakta mi yasak?

      Sil
    2. Hakemlik bir durum yok, futbol oynamıyoruz.

      Sil
  7. mariano hala savunulacak mı? savunanlar direkt bana cevap yazsın yalvarıyorum.
    selçuk çoktan emekli olmuş. hala oynuyor. hocamız o zaman niye geniş kadro istiyor? taylan falan niye alınıyor?
    belhanda çok kötü durumda. adam manevi evlat gibi asla çıkmıyor. 2 çalımla maç alan feghouli çıkıyor.
    babel'e bağlanan bu para bizi çok üzecek ilerleyen dönemde.
    en ufak hücum planı yok. hadi onu geç, duran top planı da yok.

    falcao'dan sonra andone de top alamadı. diagne de alamıyordu. hatta eren bile alamıyordu. sizce suçlu kim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'yu ben savunmadım, kastın ben isem. Forvet yorumun da doğru, 1 yıl aynı şeyi yazdım çünkü.

      Sil
    2. hayır sen değilsin. mariano'yu eleştiriyorsun. hem sana hem de benim gibi eleştirenlere cevap veren mariano'nun müthiş ortalarından falan bahseden arkadaşlara sesleniyorum. şu ortaları bi yapsa da izlesek.

      Sil
  8. Hoca malesef mourinholasiyor,bakiyorum mesela oyunculara salliyor gecen sene yuzune bakmadigi ve sonra takimi sampiyon yapan adama salliyor,bakmiyor kim kac para aliyor,yarin obur gun afedersin ama falcaoya da sllar hoca,mourinho da boyleydi united da,300-400 milyon harcatiyordu sonra paso oyunculara salliyordu,105 verdigi pogbayi sildi mourinho hic bakmadi verilen paraya ayni hocanin en yuksek maas alan oyunculari sildigi gibi,united saha da ne yapiyordu belli degildi mesela ayni simdi Gs de oldugu gibi,uzgunum bir kulubun efsanesi,babam kadar sevdigim adam icin bunlari soylemek istemiyordum ama soylemek zorundayim,oyunculari ile kavga basladiysa malesef bu is bitti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suçu direkt oyunculara atması hata. Sonuçta takımı kuran ve tercihte bulunan oydu. Gayet iyi takım da kuruldu.

      Sil
  9. hala 34 yaşındaki selçuk tan medet umuyor terim.zaten kadro yaşlı.

    takım emekli oyuncular kulübü gibi.zaten oyuncu yaşları bunu gösteriyor.

    maaş olarak oyuncuların hedefi yok.
    kariyer olarak zaten yok.bu yaşta süper lige kariyer için gelmiyorlar.

    kulüpte hiçbir proje yok geleceğe dair.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan tercihi izah edilemez. Hocanın cesur hareket ettiği günleri özledim.

      Sil
  10. bu arada topla dripling yapan mesafe kat eden oyuncu eksikliği göze çarpıyor takımda.ndiaye tarzı oyuncu yok.

    emekli takımı olduğu içinde fizik olarak bitik durumdalar.pres gücü yok.sprint yok.
    alan daraltma yok.
    yaşlı takım kurmuşsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir Emre Mor istatistiği var, paylaşacağım.

      Sil
  11. psg karşısindaki koca bi rüya ne demek arkadaş ya ? sadece mücadele etmişiz, iyi oynamamışiz, 1 defa rakip kaleye gitmişiz, 6-7 defa adamlar tehlikeli gelmiş ama işte gurur duyacakmışız !!! bu demek oluyor ki gs vasata alıştırılyor; bakın bu inanılmaz derecede kötü bişey. o takima okey verirsen vasata alışırsın alıştırılırsın ve bunun takımdaki sirayeti, acısı yıllar boyunca çıkmaz, takım kendi değerlerini kaybeder. bir zamanların avrupa fatihi gs öyle bi maçtan sonra neden gurur duysun abi neden ??? medyadaki manşetlere mi aldandınız yoksa hocanın sözlerine mi ? o gün söyledik bu takım sadece mücadele etti, abartmayin şu takımı dedik ama buradaki yorumlarda art niyetli damgasi yedik. e buyrun bugünkü maç ? aynı tas aynı hamam. psg maçından farklı olan tek şey mücadele. yoksa daha önceden dediğim gibi hayatımdaki en kötü galatasarayi izliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koca bir rüya aynen. Mücadele umut verdi bana, gelecek adına mutluydum.

      + yedik, ettik diyorsun da "adsız" olarak yorum yapıyorsun. Kimsin bilmiyorum, sosyal medya hesabın nedir haberim yok. Damga yemen için bilinir olmasın, bu konuda bir şey üstüne alma bence.

      Sil
  12. Belhanda'yi ayiriyorum, burda ben yada yorum yapa arkadaslardan birinin cenesi kirilsa aylarca yatardik adam 1 ay icinde maca cikiyor. Ben bir hafta ønce burun ameliyati oldum ve ben ønumuzdeki 1 yili bunu korumakla, korkarak gecirecegim ister istemez. Ona elestirim yok.
    Ama Babel-Selcuk-Mariano-Nagatomo'yla tempo olmayacak. Fatih hoca bizim gørmedigimiz ne gøruyor antrenmanlarda? Bu adamlar orda ucuyor mu? Bu mu dogru karar vermek. Mariano'yu gøndermek istiyorsun, gønderemeyince niye kadro disi o olmuyor da Linnes oluyor? Taylan nerde Selcuk yerine? Turk teknik direktørleri yemin ediyorum hic modern bulmuyorum. Hic Favre'nin, Guardiola'nin "bu oyuncuyu A takima ben aldim ilk" diye øvunen yabanci teknikdirektør varmi? Riza Calimbay, Ersun Yanal, Senol Gunes ,Samet Aybaba, Fatih Terim hepsi bu konuda ayni. Ozan cikti. Ee Atalay? Simdi Selcuk'u kazanmak mi oldu bu yoksa taraftari daha da mi kizdirmak? Feghouli sakat degilim diyor, ama 2019'da koca Galatasaray'da ingilizce bilmeyen teknik ekip olunca mac cevirebilen tek oyuncumuz kenara geliyor. Ben her hafta Fatih Hoca'dan da teknik ekip'ten de daha cok sogumaya basliyorum. Allahtan bireysel oyuncu kalitemiz yuksek. Yoksa magluptuk. Fatih hocaya ragmen magluptuk. Su ana kadar ligde aldigimiz hicbir puan Fatih hoca'ya yazmaz. Biresyel tek tek oyuncularima yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusu hocaya yazar, futbolcuya değil. Rahatsız oluyor belli ki, mücadeleye girmiyor, hava topuna çıkmıyor. Oynatma o zaman, şu alternatifli kadro boşuna kurulmadı ki.

      Sil
  13. Ulan o yerin dibine soktugumuz ersun ne yapsin,herif kanatlarda takozlari oynatiyor bizim elimizde 50 tane kanat var,50 tane orta saha var ama hoca ocak ayi diyor hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Formasyon dokunuşu işte, gelmiyor bir türlü.

      Sil
  14. takımda enerji futbol oynama iştahı yok hocam
    hangi amaçla yaş ve maaş ortalaması yüksek olan bu takımı kurdular ?
    dünya futbolu yüksek koşu temposuna doğru giderken biz tam tersi yöne gidiyoruz.

    şu kadronun başarısız olması sadece manevi çöküntü değil maddi çöküntüde yaratır.2-3 kiralık oyuncu geri dönerler.ya diğerleri?bu maaşları veren olmaz.bu oyuncularla gelecek senede devam etsen gene rölantide futbol oynamaya devam edip maaşlarını alacaklardır.
    yada maaşının yarısını verip kiralayabilirsin ancak.talipli kulüp bulabilirsen tabi.

    tek avantaj 4-5 yüksek maaşlı kiralık oyuncunun gelecek sezon geri dönmesi olacak.selçuk donk mariano ve nagatomo nun ise sözleşmeleri bitiyor.buda bi avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda general çok, maalesef asker zor. Büyük sorun bu.

      Sil
  15. bu arada belhanda ve feguli ilede en az zararlı ve bonservis kazanarak yolları ayırmak gerekiyor.ocak yada haziran ayında.
    belhanda 30 yaşına geliyor.feguli 31 yaşına gelecek.
    jimi durmaz gibi gereksiz ve yaşlı alternatif oyuncu almamak gerekiyor.alternatif oyuncu tercihi genç oyuncu olur hocam.hem maaş olarak kulübe zarar vermez hemde kulübün geleceği ve planı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma katilmiyorum. Altyapidan oyuncu cikarip oynatilip onlar satilmali. Birkac milyon euro ugruna Gomis olayi gibi cikip yeni Belhanda ve yeni Feghouli arayip duracagiz. Bu adamlar bu takima sahip cikiyor. Aldatmaca yok. Adam cenesi kirik oynuyor. Formsuz diye hemen sat diyorsun arkadas. Az zararli diye bir laf olmayacak. Ya kar yada basari. Ozan Kabak kar yapildi. Sifir gider 11 milyon euro gelir. Belhanda, Muslera, Feghouli, Falcao kar icin degil basari icin alindi. Az zararla satmak demek yine ZARAR demek. Babel su haliyle hepsinden ønce gitmeli. Jimmy Durmaz guzel bir alternatif. Malesef her alternatif genc olamaz. Gereksiz olan Selcuk Inan. Jimmy Durmaz degil.

      Sil
    2. emre

      maddi ve manevi hedefleri bitiyor oyuncuların.ayrıca arıza çıkarmaları işten bile değil.belhanda ve feguli nin.misal mariano nun şu hareketinden sonra ocak ayında yolları ayırırım.belhanda da bazen garip kırmızı kartlar görüyor.saha içinde ciddiyet yok.

      ayrıca başarı için illa yaşlı ve hazır oyuncu almak gerekmiyor.salzburg takımına bakın.genç ve başarıya açlar.ajax modeli ortada.takımda 2-3 tecrübeli oyuncu var.gerisi genç.

      Sil
    3. Feghouli ve Belhanda takımın transfer dönemlerindeki maddi kaynakları olacak. Bence de şu yapıda lüks kaldılar. Bek ve diğer hamleler adına gelir gerekiyor.

      Sil
  16. Tv'deki birçok saçma sapan program bile Galatasaray'ın oyunundan daha fazla ilgi çekiciydi bugün. Bu kadar çok sıkıldığımi hatırlamıyorum uzun zamandır.
    Bu maçta Taylan değil de Selçuk, Emre Mor veya Jimmy değil de Feghouli oynayacaksa niye aldık biz bu adamları. Boşuna sevinmeyelim o zaman rotasyon geniş diye. Ya da yazık değil mi Taylan'a Selçuk'un bile arkasında yedek bekliyor kariyerini çöpe atıyor. Bu maç Fatih Hoca'ya yazar. Oynamiyorsa kesecek oyuncuyu bu kadar basit.
    Sakat da olsa,çok oynayamasa da sahaya çıktığında aslan gibi mücadele eden Serdar Aziz'i nasıl gözünün yaşına bakmadan(!) Gonderdiyse bugün de gözünün yaşına bakilmayacak birçok isim var ama Fatih Hoca uyuyor ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifli yapı kuruldu diye mutlu olduk ama rotasyon sıfır. Geçen 2 yıl neden şikayet ettik o zaman?

      Sil
  17. Maçı umarım yeniliriz de birşeyler değişir mantığıyla izledim bugün kazansak bu rezalet oyunun gidişatın üstü örtülecekti. Saha da yokuz. Messi gelse geri pas vericek. Suarez i falan alsak top alamayacak. Mesele bence oyuncular da değil sistem artık değişmeli. Bu ağır oyunla içeride belki kazanırız ama deplasman da kazanabileceğimiz maç yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da bir şeyler söyledi ama bakalım ne denli cesur hareket edilecek.

      Sil
  18. Henüz 7.hafta Fatih Terim Ocak ayına kadar sabredin diyor. Dalga geçiyor galiba. Bu takımı sen kurdun. Stoper dedin 2 tane alındı. Orta sahaya beklenenden iyileri geldi. Diagne, Mitrouglu , Eren den faydalanamadın. Klüp ekonomik sıkıntıdayken dünyanın parasına Falcao ‘yu aldırdın. Şampiyonlar ligindeki Salzburg, Genk, Leipzig 1,3 M € ya fişek gibi genç, diri pır, pır forvetler alırken gittin Şubat ayında 3,2 M € ya 32 yaşındaki Babel’i bağladın.
    Ocak ayında ne yapacaksın. Gırtlağına kadar boçlu klübe gene kimleri aldıracaksın. Belli ki birilerinn biletini keseceksin. Kimin ne olduğunu bilmiyormuydun. Yeni mi öğrendin. İki senedir bu takım kötü futbol oynuyor. Her hafta berbat futbol. Yana geriye, bol paslı pozisyon üretemeyen kısır futbol. Orta saha çabuk, hızlı geçilemediğinden rakip defans çok adamla kapanıyor, forvetler geniş boş alan bulamıyor. Sorun bu kadar basit. Çözmek için ne yaptın. ? Neyi denedin ? Aylardır buna çözüm bulamadın. Buna uygun takım kuramadın. Eren,Mitroglou, Diagne hepsi mi kötü santrfor. Kesinlikle değil. İşte Falcao geldi ne değişti. Hiçbir şey.
    Bütün bunların tek sorumlusu teknik adamdır. F.Terim dir. Açıkçası ilk sekiz maçda 7 galibiyet alan Tudor ‘un hop oturup hop kalktığımız tempolu, hücumcu bol pozisyonlu futbolunu arıyorum.
    Bloğun sahibi dahil, taraftar, camia ve medya nedense F.Terim’i eleştiremiyor. Peki kim sorumlu ? Yönetim istenen futbolcuları almadı mı ? Son5 maçta bu takım 1 gol atmış. Hakemler mi suçlu. Federasyon mu suçlu ? Kim ? Eleştirmediğiniz F.Terim sorumlusu değilse kim sorumlu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine şampiyon oluruz, orada değilim. Şu kadro daha keyifli ve net futbol oynayabilmeli. Hücum kısırlığını tarif edemiyorum.

      Gene kimleri aldıracaksın dediğin isimler net iyi yalnız, transferde sorun yok.

      "Açıkçası ilk sekiz maçda 7 galibiyet alan Tudor ‘un hop oturup hop kalktığımız tempolu, hücumcu bol pozisyonlu futbolunu arıyorum."

      Şu yorum da hatalı, hop oturup hop kalktığın o takım Tudor kalsa 3. bitirebilir miydi ligi emin değilim. Yokuş aşağı gidiyordu, Başakşehir'i falan yürüyerek 5 atıyordu. Fatih Hoca geldi ve şampiyon yaptı o takımı, üstelik 2 yıldır ve her final maçını kazanarak.

      Eleştireyim diye mantıksız işler yapıyorsunuz, bunlar kıyas değil. + Fatih Hocayı net eleştirebiliyorum, kanıtlarım, bu söylemin taca çıkar :) Biraz daha takipçi olmanı öneririm.

      Sil
  19. Su kadroyu Riekerink bile cok daha iyi oynatirdi, su son 4 mac cok net Fatih Terim'e yazar, yaziklar olsun.

    YanıtlaSil
  20. futbolda en zor olay set hücumu yapmaktır hocam.yani garanti pasla barça city tarzı set hücumu yapıp pozisyon bulmak oldukça zor.

    bunu yapamayan diğer takımlar başka bişey yapıyorlar.nedir o?

    riskli oynayıp riskli paslar verip top kaybetmek ve topu geri kazanıp rakibi dengesiz yakalamak.klopp un dortmundu bunu çok iyi yapıyordu.riskli pas verip top kaybetmek kötü bişey değil .zaten sistemi bunun üzerine kuruyorlar.bunu nasıl kurguladılar.genç ve dinamik oyuncularla.top kaybettikten sonra pres yapıp topu kazanmak ve gene riskli oynamak.dikine oynamak.

    topun rakipte olması rakibin defans düzenini bozar.

    riskli pasın iki avantajı var:
    1-riskli yani dikine pas hedefe ulaşırsa pozisyona girmen daha kolaylaşır.
    2-riskli pas hedefe ulaşmayıp top rakibe geçerse bu kez pres ile topu tekrar kazanıp rakibi hazırlıksız yakalama şansın doğar.

    ama top sende kaldığı sürece ve garanti paslarla olayı çözmek niyetinde isen bu oldukça zordur.bazen city ve barça bile zorlanıyor.alan savunmaları acayip gelişti her takım için.onun riskli pas verip topun rakibe geçmesi olumsuz bişey değil.

    riskli oyun iki şekilde olur.dikine pas ve topla dripling.

    tabi bu gegenpressing olayını oynamak için koşu mesafelerin iyi olacak.bunun içinde genç bir kadro kuracaksın.

    diğer türlü ne oluyor?al gülüm ver gülüm paslar.top kaybedince topu geri kazanma yok.

    bide şöyle bir yorum yapılır.''rakip topu sana bırakıyor.mecbur set hücumu oynayacaksın'' diye.
    aga sen riskli pası dene.top rakibe geçsin.sonra hemen pres yap.defansı dengesiz yakala.yana sağa sola selçuk inan tarzı pas yaparsan elbette rakip topu sana bırakacak.işine geliyor bu durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Set hücumu da oynarsın, takımın ona uygun. Yeter ki çalış, bu iş çalışmaktan geçer.

      Sil
  21. Ekim ayına vardık.Tabloya bakalım.Kalede sorun yok.Stoperler oyundan düşüyor.Özellikle çok umutlu olduğum marcao parayı bulunca yatışa geçmiş.Kanat bekler idare ediyorlar ama artık ikisi de oyunu ileri taşımaktan uzaklar.Acilen yedeklerini kullanmaya başlamak gerek.Orta sahada lemina nzonzi üzerinde durmalı.seri maalesef geç uyum gösterecek.babelin içinden onyekuru cıkmaz teknik ekip görsün artık bunu, rotasyona çekilmeli hemen.nagoyla uyumları berbat seviyede ayrıca ..feguli belhanda uyumlu ikili oyunu önde tutacak adamlar mecburuz...falcao için zaman verecez mecbur.çözüm fikrim: kenar bekler hemen yedeklerle değişmeli.çünkü bitikler kenardan oyunu açıp bindirme yok al ver yapıp maçı bitiriyorlar.marcao yerine donk tercih edilebilir.anormal seviyede hareketsiz zorlamayan bir orta saha var.lemina fiziken kötü açarsak hareket gelir o bölgeye bu adamı hızlıca kazanmak gerek.babeli yedeğe cekip ocak ayında sağ ve sol a iki adet hızlı adam geçen oyuncu almalıyız. terim dönemlerinin sonunda genelde hep böyle oldu anlamsız bir pas oyununa döndü takımlar.kenarda yorgun görünüyor,kafayı toplamamış olabilir.takımından istekli oyun alamıyor.radikal denemeler,arayışlar gerekli ocak ayına kadar.dediğim gibi iki bekini değiştirip ortada hareket sağlarsa top falcaoya gidecektir.ocak ayında da ön de sağ-sol hızlı adam alıp oyunu geliştirebilir.saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tek kadroyu saymaya gerek yok, gayet alternatifli yapı ve az çok yapılacak hamleyi herkes görüyor. Yazıyoruz da.

      Sil
  22. Transfer hedefi olmayan futbolculardan kurulu bir takım kaybetmeye mahkumdur. Ozan Kabak, hedefi vardı, çalıştı gitti. Onyekuru hedefi vardı, çalıştı gitti. Kariyerinin son kontratlarına imza atmış oyuncularla taraftarın istediği baskılı, rakibi boğan futbol oynanabileceğini düşünmek aşırı iyimserlik.
    Artık 2019 futbolunda hadi aslanım, hadi koçumla yürümüyor bu işler. Rakipler son şampiyona karşı oldukça iştahlı. Çelme takmanın peşinde.
    Taraftar Hasan Şaş,ın ve Ümit Davala'nın takımdaki futbolculara ne katabileceğini sorguluyor.
    Takımın üst seviye futbol oynamak için çalışmadığı çok bariz belli. Zaten çalıştıracak ne hoca var, ne antrenör ekibi. Artık hedefimiz her hafta sonu sinir stres sahibi olup, sonunda 60 puanla şampiyon olmak olmamalı.
    Kısacası takımdaki gidişatı ele aldığında yüz güldüren hiç bir şey yok. Ne şans verilen ve ileride iyi yerlere gelecek bir genç yetenek, ne de oynadığı futbolla azıcık ışık veren bir futbolcu.
    Bülent Kaptan iyi geliyor neyse ki :)

    YanıtlaSil
  23. bu kadroda tecrübe kontenjanından kimleri kadroda tutarsın dersen? (ajax modelini uyarlarsak)
    muslera
    nzonzi
    falcao
    babel

    bunlar hem arıza değil.hemde büyük tecrübedir.bunların etrafına gençleri yerleştirirsin.

    babel eleştiriliyor.formunun zirvesinde lakin kötü kurgulanmış bir takımda an itibariyle.tek başına bişey yapamaz haliyle.adam aktüel hollanda milli takımında oynuyor aga.vede profesyonel

    belhanda feguli, yaptığı son garip yumruk hareketi ile mariano üzerine mi takım kurgulayacaksın.

    2020 kadro mühendisliğinde muslera falcao nzonzi ve babel olur sadece tecrübeli kontenjanından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel eleştirilir, bulduğu pozisyonu atamaz oldu çünkü.

      Sil
  24. Biraz daha net konuşmakta fayda var. 1-) İyi oyun icin orta sahada tek seceneğimiz var o da Seri-Lemina-Nzonzi-Feghouli birlikte oynaması. Belki 1'inin yoklugu giderilir ancak 2'si yoksa iyi oyunu geçtim mac bile kazanamayabiliriz. Hele bekler değişmeden çok iyi bir oyunu hic düşünmeyelim. Bu yıl Belhanda üzerinden hayal kurmayı da bırakalım artık evet bir zamanlar iyiydi ama kac hafta oldu artık, kadro tamsa kulubede oturmalı, tam değilse zaten sıkıntı buyuk. 2-) Kadro sıkıntılarına ragmen bu derece kotu olmak zorunda mıydık, hayır. Bu noktada da hoca devreye girdi. Selçuk-Mariano ile baslanması Feghouli'nin cıkması da hocanın cok buyuk hataları. Ömer-Şener ile baslanmalıydı. Nagatomo-Balhanda-Babel de sıkıntı elbette ama biraz da çaresizlik belki Babel/Emre Mor hareketi düşünülebilirdi. Bu hatalar olmasa belki galibiyet gelirdi ama ideal orta saha kurulamadıgı için iyi oyun cıkamazdı. 3-) Hoca motivasyon sorunu konusunda haklı mı, evet. Ancak bu olayda kendisinin payı yok mu, tabi ki var. Mac ilerlerken taktisel düzensizlik organizasyonluk sadece oyuncularda değil ki taraftarda bile motivasyon eksiltti. Oyuncular resmen ne yapacağını bilemez bir goruntuye burunduler ve bunda ana nokta gene oyun(suzluk) ve hocaya dair. Hocanın kendini bu olaydan soyutlaması ve bahsettiğim hatalarını hocaya yakıştıramadım. 4-) Hoca belki kendisini bu anlamlarda eleştirmedi ama bir yandan da cin şişeden cıktı. Bakalım nasıl önlemler alınacak. Umarım çift forvetli(Babel'in olmadıgı olacaksa da defans arkasına kosu yaptıgı, hızlı oynadıgı, topla ilerde bulustugu), dogru oyuncu secimleri yapılan, dogru taktiksel çalışmalar yapılan antremanlar içeren, sahada olması gereken oyuncuların sahada oldugu, en azından beklerin yenilendiği bir dönem yaşamaya baslarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli devreden çıkabilir, hiç şaşırmam.

      Sil
  25. Takima hakiki bi 10 numara ve hizli kanat lazim,bekleye bekleye top oynanmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı kanat evet de 10 numara takım içinde tolere edilebilir.

      Sil
  26. hoca daha önce hiç yapmadığı şeyleri deniyor; taraftari kandirmak gibi bişeyler. psg maçında misal kaybettiğimiz ve iyi oynamadiğımız halde gurur söylemini yedirdi herkese. bu maçtan sonra da çıkmış ocak ayı diyor. orada o kadar basın mensubu var, biri de çıkıp ya hoca ne ocakı yahu ? diyemiyor. geçen sezon ligin ilk yarısında da ocak diyordu, hatta ligin ikinci yarisinda da yaz aylari diyordu. şimdi tekrar ocak diyor. muhtemeldir nisan ayı gibi de yine haziran diyecek. bu döngü böyle devam etcek heralde. tonla oyuncu alındı, hepde kaliteli oyuncular. eee sonuç ? sonuç yine transfer döneminde saklı (!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suçu direkt oyunculara attı, oysa tercihler ona ait. O tercihin de olmayacağını maç başında herkes yazmıştı.

      Sil
  27. Bir istatistige göre Yuto Nagatomo, 90 dakika boyunca hiç orta denemesi yapmazken; 9 pas hatası yapmis ve ikili mücadelelerde de %40 başarı oranı saglamis, altyapidan herhangi bir bek daha iyi oynar,hoca adaletini de kaybetti saniyorum oynayanlar nasil olsa yerimiz garanti diye düsünürken, oynamayanlar da hazir olsam ne olacak zaten hoca oynatmayacak diye düsünüyor, aynen Linnes olayinda oldugu gibi, buradan kurtarmamiz gercekten zor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket kötü durumdalar. Bekler üzerine konuşmaya dahi gerek yok.

      Sil
  28. Birçok sey söyleyebiliriz ve hepside haklı eleştiriler olur. Sezon başından beri bütün maçları izliyoruz sizce bizim tribünden hatta geçtim televizyondan izlerken gördüklerimizi teknik ekip antrenmanlarda ve maçlarda görmüyor mudur? Görmüyorlarsa sorun büyük görüyorlar da hâlâ aynı şeyi yapıyorlarsa sorun daha da büyük! Hoca cezaliydi sahada yoktu müdahele edemedi takıma dendi ki inanmıyorum buna. Eeee antrenmanlarda görmüyor mu takımın oyuncuların hâlini? Alternatifli kadro dendi hangi alternatif kullanıldı bu kadar maçta? Hâlâ ocak ayı deyip duruyor. Hoca farkında değil herhalde böyle giderse bu takım ocak ayina kadar ligde biletimizi keserler ocaktan sonra ne yaparsan yap toparlayamazsın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüyordur da neden uygulama yok. Bunu sorguluyoruz işte.

      Sil
  29. Kadro çok büyük sürpriz ve aynı zamanda hayal kırıklığı oldu benim için. Kadroyu görünce puan almayı geçtim yenileceğiz diye düşündüm hatta ama maçı yine de izledim.Boşuna izlemiş oldum.Oyun hakkında söylenecek hem çok şey var hem de hiçbir şey yok. Radikal kararlar alınacak gibi.Eğer hoca sonraki maça da bu gevşek tiplerle çıkarsa sezona olan inancım kalmaz benim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir şekilde kazanırız diye baktım, yine kazanabilirdik ama görüntü çok kötü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir