8 Ekim 2019 Salı

Henry Onyekuru & Galatasaray, bu gündem kapanmaz


Son haftalarda kadroya girememesi üzerine, Ocak ayında Galatasaray'a geri dönebileceği haberleri konuşuluyor. 13.5 milyon avro'luk bonservis karşılığı Monaco'ya gittiğinde de içim yanmıştı. O an için böyle bir bonservis vermemiz imkansız olsa da normal şartlarda imkansız bir bonservis değildi. Denayer'in Lyon'a gidişi gibi. Hep doğru scout adımları ama kısa vadeli hareket edebiliyorsunuz. Sonrasında da futbolcuların aidiyeti bile bu işi gerçek kılmıyor.

Monaco'da Onyekuru için işler iyi gitmedi. İlk etapta bulduğu forma şansını pek iyi kullanamadı ve son dönemde kadroya alınmıyor. Ben Yedder / Slimani ikilisi birlikte iyi iş çıkarıyor ve ona forvet rotasyonunda pek yer kalmadı gibi. Çift forvetli bir düzenin kanadında da katkı vermesi imkansız. Fatih Hoca'nın 4-3-3'ünde nasıl yükseldiğini izledik.

Açık alan seviyor, forvet özelliği var ve gol kalitesi de yüksek. Sadece sağa çekip şut atmıyor, hatta ceza sahasının dışında hemen hemen hiç yok. Ceza sahası içinde sağa da çekebiliyor, solundan gidip sağa da bırakabiliyor. Gol sezgisi de var ayrıca, Fenerbahçe deplasmanında attığı golü hatırlayın. Çalımcı bir futbolcu olmasa da patlayıcı özelliği çok yüksek.

Garry Rodrigues daha bir kanat gibiydi, Onyekuru ise forvet. Haliyle de Onyekuru'yu Garry Rodrigues'in önüne yazıyorum. Fatih Hoca'nın mevcut oyun düzeninde Babel'in dahi önüne koymak gerekiyor. Çünkü bu düzen Babel'e hiç uymadı. Onu Onyekuru gibi kullanmaya çalışsak da bu oyuna yanıt veremez.

Babel, set oyuncusu. Şenol Güneş'in 4-2-3-1'ini hatırlayın. Rakip yarı sahada mümkün olduğunca pas, orada baskı ve Babel'in fizik özelliğiyle gösterdiği artı. Biz ise Babel'i rakip ceza sahasından uzak tutuyoruz, önünde çok büyük açık alan oluyor ve etrafında da kimse yok. İşin içine yorgunluk, formsuzluk gibi etmenleri de yazınca son maçlarda 0 gol 0 asist gibi istatistikler şaşırtıcı değil.

Fatih Hoca'nın oyunu değiştirmesini bekliyorum. Böyle gitmez, mevcut oyuncu grubu bu oyunu oynayamaz. Oyun değişse de Onyekuru'yu isterim tabii. Çift forvetli düzende de oynar çünkü, müthiş bir tamamlayıcı olur. Onu daha serbest bir rolde kullandığınızda da katkı alırsınız. Ya da eski kurgunuzda zaten ne alacağınızı bildiğiniz bir futbolcu. Monaco'da da pek göze girmiyor, yeniden kiralamak daima gündem. O da istiyor çünkü, hamle yapmak gerekiyor.

10 yorum:

  1. son günlerdeki benim kanımca en güzel tesbitiniz,belkide kısır buldugumuz futbolumuzun hücum anlayışımızın en büyük ana nedenlerinden biri falcao nunda eksikligini çektigi hızlı çabuk bir oyuncu profilinin tam karşılıgı.. babel ile neyi çalışırsanız çalışın bu etkiyi yaratacak bir oyun üretemezsiniz, emre mor olurmu elbette olabilir ama ikisinin oyun anlayışı topla olan ilişkisi farklı. onyakuru takımda olsa falcao nun degerini artırırdı kesin.içine girdigimiz birilerinin de kaşıdıgı kısır polimiklerden biraz daha onyakuru hızıyla uzaklaşarak oyunumuza bunun gibi çözümler aramakta fayda var. futbolda elbette takım oyunu degerlidir ama bazende bir oyuncu çok şeydir..devam ..iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut takıma uygun doğru oyunu bulmak burada mesele. Geçen sezonun oyunu bugüne sirayet edemez maalesef. İlla geçen sezonun oyunu deniyorsa da Ocak ayında profil değişecek.

      Sil
  2. Ocak ayina kadar biz bunu beklersek havlu atarız lige ocakta gelsin 1.5 Sezen sözleşme yaparsın olay biter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmeli futbolcuyu bugün nasıl kiralayacaksın ki :)

      Sil
  3. Babel varsa gerek yok diye düşünmüştüm ama Onyekuru'nun oyunumuz için onemi yokluğunda anlaşıldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerek varmış, ben de senin gibi düşünüyordum.

      Sil
  4. Önce elimizdeki emre mor'u oynatalim. bencil babel biraz kesik yesin de aklı başına gelsin. nzonzi seri lemina feghouli emre falcao ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli maç dönüşü hoca da bunu düşünecektir.

      Sil
  5. Devre arasına kadar bi kanatta öyle ya da böyle Emre oynamalı ve Ocak ayında da Onyekuru olmasa bile bu tarzda bir kanat oyuncusu alınmalı.3 yıldır süregelen bir oyunu kolay kolay değiştireceğiz gibi durmuyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımdaki tek hareketli isim. Varlığı dahi fark yaratabilir, takım o kadar hareketsiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir